Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2017, 14:25

Товарообіг між Україною та Австралією виріс на 56%

Товарообіг України з Австралією в січні-липні 2017 року зріс на 56%. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з президентом сенату Австралії Стівеном Перрі.

Товарообіг України з Австралією в січні-липні 2017 року зріс на 56%.
Фото: ukranews.com

«Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав ділові кола Австралії активніше інвестувати в Україну і висловив зацікавленість в збільшенні товарообігу між двома країнами, який за підсумками 7 місяців року зріс більш ніж 56%», — говориться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів України.

Гройсман також додав, що необхідно шукати механізми співпраці в економічній сфері, так як потенціал, який зараз використовується в двосторонній торгівлі, набагато більший, ніж показують реальні цифри.

Також повідомляється, що за 7 місяців 2017 року товарообіг між Україною та Австралією виріс до $112,93 млн (+56,3%), експорт — $7,82 млн (+53,8%), імпорт — $105,11 млн (+56,5%). Основна стаття імпорту — мінеральні палива, нафта і продукти її перегонки.

При цьому Австралія зацікавлена інвестувати в оптову та роздрібну торгівлю, ремонт автотранспортних засобів, професійну, наукову та технічну діяльність, інформацію та телекомунікаці

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися