Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2017, 15:37

Telia разом з Ericsson і Intel протестувала першу в Європі публічну мережу 5G

Шведсько-фінський телекомунікаційний холдинг Telia Company спільно з компаніями Ericsson і Intel протестував першу в Європі публічну мережу 5G. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Шведсько-фінський телекомунікаційний холдинг Telia Company спільно з компаніями Ericsson і Intel протестував першу в Європі публічну мережу 5G.
Фото: netpress24.com

Мережа 5G була розгорнута в Талліннському морському порту і на борту комерційного судна та забезпечувала зв'язок між пасажирами судна і користувачами, що знаходяться в порту.

Одночасно Telia почала тестувати 5G в промислових цілях — для управління будівельною технікою. У тестовій мережі Telia були задіяні базова станція 5G компанії Ericsson в поєднанні з платформою Intel 5G Mobile Trial Platform.

Запуск публічної мережі є етапом реалізації спільної «дорожньої карти» Telia, Ericsson і Intel по розвитку сервісів на основі мереж п'ятого покоління.

«Ми хочемо бути одними з перших в розвитку 5G, і плануємо вже в 2018 році запустити мережі в Стокгольмі, Талліні та Гельсінкі», — заявила старший віце-президент Telia Company Габріела Стіф Семан.

За оцінкою глави відділу Ericsson по регіонах Європи і Латинської Америки Аруна Бансала, до 2026 року доходи стільникових операторів від впровадження та використання технології 5G можуть скласти $582 млрд, що буде відповідати зростанню доходів цих компаній на 34%.

«Реалізація цього потенціалу вимагатиме інвестицій в технології 5G, в також розвитку бізнесу і створення моделей по виходу на цей ринок», — зазначив Бансал.

Telia Company надає послуги зв'язку на території Швеції, Норвегії, Фінляндії, Данії, Естонії Латвії та Литви, присутня на ринках Азербайджану, Грузії, Казахстану, Молдавії, Туреччини, Узбекистану і РФ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися