Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2017, 13:19

Німецький стартап Volocopter тестує електричне літаюче таксі. Фото

У Дубаї стартували перші реальні тести автономного літаючого таксі, створеного німецьким стартапом Volocopter. Про це повідомляє ITC.

У Дубаї стартували перші реальні тести автономного літаючого таксі, створеного німецьким стартапом Volocopter.
Фото: itc.ua

Електричний двомісний мультикоптер з 18 пропелерами піднявся на висоту 200 метрів і провів в повітрі приблизно 5 хвилин, щоб представники керівництва ОАЕ змогли попередньо оцінити його можливості.

Зокрема, презентацію відвідав наслідний принц Дубая Хамдан ібн Мохаммед Аль Мактум.

В даний момент мультикоптер Volocopter здатний пересуватися по заданому GPS-маршрутом, проте його творці сподіваються реалізувати повністю автоматичну систему по доставці пасажирів з точки А в точку Б в найближчі п'ять років.

Після комерційного запуску літаючого таксі в Дубаї пасажиру буде досить викликати мультикоптер за допомогою мобільного додатку до найближчого «аеропорту» (розробники називають такі майданчики «voloport») і вказати кінцеву адресу подорожі.

Максимальна повітряна швидкість Мультикоптер складає близько 100 км/г, час польоту від повного заряду акумуляторів - близько 30 хвилин (в крейсерському режимі вын здатний пролетіти близько 30 км на швидкості 70 км/г).

Модель Volocopter 2X маэ 9 незалежних комплектів батарей і повнорозмірний парашут, що забезпечує підвищену безпеку пасажирів.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що німецький автогігант Daimler вклав в стартап-компанію Volocopter 25 млн євро.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися