Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2017, 15:45

ДФС розповіла як оформити видачу зарплати з каси підприємства

Видачу заробітної плати готівкою через касу підприємства необхідно підтвердити видатковими касовими документами.

Про це йдеться в листі ДФС від 19.09.2017 р № 1989/ІПК/28-10-01-03-11.

Як повідомляється, в разі отримання готівки за видатковим касовим ордером або видатковою відомістю працівнику (фізособі) необхідно пред'явити касиру паспорт або замінюючий його документ. У свою чергу, касир записує його найменування і номер, ким і коли він виданий. Працівник розписується у видатковому касовому ордері або видатковій відомості про одержання готівки із зазначенням одержаної суми (гривень — словами, копійок — цифрами), використовуючи чорнильну або кулькову ручку з чорнилом темного кольору. Якщо видаткова відомість складена на видачу готівки кільком особам, то одержувачі також пред'являють паспорти чи які замінять їх документи і розписуються у відповідній графі документа (п. 3.5 р. 3 Положення № 637).

Для виведення залишку готівки в касі не приймаються видаткові касові ордери або видаткові відомості, в яких видача готівки з каси не підтверджена підписом одержувача.

Видачу готівки касир проводить тільки особі, зазначеній у видатковому касовому ордері або видатковій відомості.

Якщо видача готівки здійснюється за дорученням, оформленої в установленому порядку відповідно до законодавства України, то в тексті ордера після прізвища, імені та по батькові одержувача готівки бухгалтер зазначає прізвище, ім'я та по батькові особи, якій довірено одержати готівку. У разі видачі готівки за видатковою відомістю перед підписом про одержання грошей касир робить у ній напис «За довіреністю».

Виплати, пов'язані з оплатою праці, проводяться касиром підприємства або за видатковими касовими ордерами на кожного одержувача чи за видатковими відомостями.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися