ПАТ «Київхліб», найбільший столичний виробник хліба і хлібобулочних виробів, в 2017 році почав поставляти в США продукцію власного виробництва.
«Київхліб» почав експортувати продукцію в США
Про це повідомив голова правління компанії Володимир Череда на прес-конференції в Києві в четвер.
«Ми відправляємо на експорт продукцію тривалого зберігання — пряники, соломку, сухарики, сушку. Найбільше відправляємо в Німеччину. Поставляємо продукцію в Середню Азію, країни Балтії, Ізраїль, Канаду. Здійснили перші поставки на американський ринок, куди експортуємо пряники і заморожені торти», — заявив він.
Він додав, що вивчаються можливості експорту в інші країни, але не деталізував ці плани.
За словами Череди, в даний час «Київхліб» відправляє на експорт 35% виробленої продукції в сегменті тривалого зберігання, 65% реалізує на внутрішньому ринку, пише «Інтерфакс-Україна».
«На сьогодні стоїть завдання по продукції тривалого зберігання вийти 50/50. У середньому в місяць ми експортуємо 150-160 тонн продукції», — підкреслив Череда.
Глава правління також зазначив, що рентабельність відправленої на експорт продукції в середньому становить 30%, реалізованої на внутрішньому ринку — 8-9%.
Як повідомив Череда, загальний план інвестицій на 2017 рік передбачає більш 100 млн грн на модернізацію виробництва.
«На 2018 рік тільки в проектах розглядаються товарні кредити на суму 72 млн грн. Ми купуємо обладнання безпосередньо у виробника. Зараз готуємося до переговорів з чеськими виробниками», — додав він.
Коментарі - 3
При той ситуации с курсом, что есть — экспорт — это то, что должно нас ориентировать.
А реализация конечного товара, а не сырья — именно то, к чему надо в принципе стремиться.
Удивительно, только, что это хлеболулочка… «Замороженные торты»???
И ещё одна известная наша беда — муку для норм хлеболулочки часто приходится импортировать (дада, это при том, сколько зерна у нас идёт на экспорт). Хотя тут я в их бизнесс-процессах не рылся…