Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2017, 16:20

Україна планує залучити мільярд доларів Світового банку

Україна виступатиме за більш вигідні запозичення у офіційних кредиторів і планує залучити кошти Світового банку в сумі 1 мільярд доларів.

Україна планує залучити мільярд доларів Світового банку
Фото: finance.bigmir.net

Про це в інтерв'ю Bloomberg повідомив заступник міністра фінансів України Юрій Буца.

За його словами, уряд вже веде переговори зі Світовим банком, однак остаточне рішення ще не прийнято.

«Ми ведемо переговори зі Світовим банком, але ми ще не досягли остаточної угоди, і ця сума може бути значно меншою. Запозичувати у міжнародних фінансових установ та інших офіційних кредиторів набагато дешевше, ніж виходити на ринок», — сказав Буца.

Чиновник повідомив, що всього у 2018 році Україна планує залучити близько 8 млрд доларів (215 млрд гривень) фінансування; програма МВФ передбачає залучення на міжнародному рівні 2 млрд доларів, пише ЕП.

Буца також розповів, що в майбутньому році уряд буде пильніше придивлятися до внутрішніх запозичень з тривалими термінами погашення, про що вже ведуться переговори з первинними дилерами.

«У наступному році ми будемо приділяти пріоритетну увагу запозичень на внутрішньому ринку. Зараз ми розмовляємо з первинними дилерами, щоб дізнатися, чи є попит на більш тривалі терміни погашення», — зазначив заступник міністра.

Коментарі - 4

+
0
magmerlin
magmerlin
28 вересня 2017, 17:07
#
«В следующем году мы будем уделять приоритетное внимание заимствованиям на внутреннем рынке» — это так красиво называется рост цен на тарифы для населения?
+
+15
qwerty3433
qwerty3433
28 вересня 2017, 19:40
#
Сколько же травы в нашем правительстве. Они планируют привлечь «8 миллиардов долларов». А чего не 800 миллиардов? Если фантазия разгулялась, то не нужно тормозить. Гулять так гулять. Но на практике нам придется продавать бонды под проценты около 8-9% годовых, т.е. де-факто уходить в рабство к кредиторам. При долге с госкомпаниями в 120% ВВП эти 8-9% ВВП выплат займут огромную часть госбюджета с эффектами как еще 100500 раз повышение ЖКХ и снижение пенсий. Если по мячтам со Всемирным Банком, то он финансирует ИНФРАСТРУКТУРНЫЕ ПРОЕКТЫ. У нас они пока символ тотального воровства власти. Причем такой сильный, что ВБ никаких серьезных денег этой власти не давал, да и не собирается давать жуликам ничего.
+
0
vlad9486
vlad9486
28 вересня 2017, 22:57
#
Воровство то конечно да. Но 8 млрд. вполне себе могут. 1,5 — 3 от МВФ, еще 3 от частных инвесткомпаний, под гарантии США 1, может от ЕС что-то. И этого еще может быть мало с учетом выплат.
+
0
Dobivatel
Dobivatel
29 вересня 2017, 9:47
#
Если как с облигациями — под драконовские проценты, то должны дать :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися