Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2017, 11:53

Кіберполіція викрила екс-посадовця, який торгував персональними даними українців. Фото

Колишній технічний співробітник Пенсійного фонду України продавав через інтернет бази з персональними даними українців, які заборонені у вільному доступі і захищаються законом.

Кіберполіція викрила екс-посадовця, який торгував персональними даними українців. Фото
Фото: bigmir.net

Про це йдеться в повідомленні кіберполіції.

Як повідомляється, всього в розпорядженні злочинця правоохоронці виявили 250 таких баз.

«Співробітники київського управління департаменту кіберполіції спільно зі слідчим управлінням поліції Київської області провели обшук у підозрюваного - 40-річного жителя Київської області - і виявили на його комп'ютері 250 різних баз даних, серед яких в тому числі бази даних пенсійного фонду», - йдеться в повідомленні .

За даними кіберполіції, ці бази зловмисник продавав через інтернет. Хто і з якою метою купував цю інформацію - не повідомляється.

Ще не відомо, як злочинець отримував доступ до вищезазначених баз даних. У кіберполіції не виключають, що він міг зламувати комп'ютери, заражаючи їх шкідливим кодом.

За даним фактом розглядається питання про відкриття кримінального провадження за ст. 361 КК України. В рамках обшуку у зловмисника вилучили комп'ютерну і мережеву техніку, яку він використовував для поширення закритих даних.

Коментарі - 1

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
28 вересня 2017, 13:49
#
Вот так потом мошенники покупая такие базы, звонят клиентам и выманивают деньги.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися