Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2017, 10:17

ProZorro.Продажі запустило голандські аукціони

ProZorro.Продажі запустило голандські аукціони, а конкретно їх реалізацію.

ProZorro.Продажі запустило голандські аукціони
Фото: infokava.com

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

«ProZorro.Продажі запустило голандські аукціони, а конкретно їх реалізацію, яку розробила група науковців в Kyiv School of Economics на чолі із Тимофей Милованов. Роджер Майєрсон, Нобелівський лауреат за теорію аукціонів, приймав участь в обговоренні цих ідей», - написав Нефьодов.

Перший заступник пояснив, що «голландські аукціони» потрібні, аби краще продавати активи, вартість яких абсолютно невизначена, а покупців не дуже багато.

«Авто чудово продаються і звичним способом, але дефолтний кредит із заставою у вигляді прав вимоги може виставлятись 100 разів, поки буде хоч комусь цікавим. Голандські аукціони дозволяють знайти ринкову рівновагу швидше», - зазначив він.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб запроваджено «пілотний проект»» з реалізації активів банків, що ліквідуються.

За умовами «пілотного проекту», аукціони і надалі відбуватимуться виключно у системі ProZorro.Продажі.

Відмінність від поточної моделі – автоматичне покрокове зниження ціни від початкової до ціни продажу відбуватиметься упродовж одного дня.

Загалом, за день торгів ціна може знизитися зі 100 до 20% від номіналу. Натомість, буде збільшено строки експозиції активів: ринку на ознайомлення із лотами буде надано від 14 до 40 робочих днів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися