Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 вересня 2017, 12:00

Київстар спростував інформацію щодо доступу прокуратури до прослуховування абонентів

Компанія «Київстар» спростувала слова керуючого партнера АО «Лекс енд баклер» Олега Бабича, який на своїй сторінці в Facebook написав, що у департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури була можливість прослуховувати всіх абонентів Київстар.

Київстар спростував інформацію щодо доступу прокуратури до прослуховування абонентів
Фото: rbc.ua

«Персональні дані абонентів, інформація про послуги, якими вони користуються, охороняється законом і Київстар строго дотримується вимог законодавства щодо їх захисту», - повідомляють в прес-службі.

У Київстарі нагадали, що в січні 2017 рамках розслідування кримінальної справи щодо подій в Україні в січні-березні 2014 року, Печерський райсуд наклав заборону розпоряджатися носіями інформації з абонентськими даними на серверах телеком операторів за певний період часу.

Вимога стосувалася телеком операторів Лайфселл, МТС-Україна (тепер ВФ Україна), ТриМоб, Укртелеком, Київстар та інших операторів мобільного зв'язку.

У лютому 2017 року Київстар звернувся з вимогою роз'яснити цю постанову, оскільки в порушення вимог закону вона чітко не визначала перелік об'єктів, на який було накладено арешт, і фактично містила вимогу про арешт інформації, що не передбачено чинним законодавством України.

Апеляційний суд в липні цього року задовольнив апеляційну скаргу Київстар.

Суд апеляційної інстанції визнав незаконною постанову першої інстанції і зобов'язав вказаний суд Києва роз'яснити, як виконувати постанову про заборону розпоряджатися носіями інформації з абонентськими даними.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися