Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2017, 16:55

Відомі інтернет-ЗМІ приховано майнили криптовалюту за рахунок читачів

Один з читачів інтернет-видання Football.ua, що входить в медіахолдинг UMH group, зауважив, що сайт приховано майнить криптовалюту за рахунок своїх користувачів.

Один з читачів інтернет-видання Football.ua, що входить в медіахолдинг UMH group, зауважив, що сайт приховано майнить криптовалюту за рахунок своїх користувачів.
Фото:

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, такі ж дії були помічені їм пізніше і на ресурсах Korrespondent.net, iSport.ua і Tochka.net.

За словами читача, мова йде про криптовалюту Monero.

«Досить популярна нині. Наскільки пам'ятаю, входить в десятку найміцніших і активно зростаючих. Використовувався плагін coin-hive, який був спеціально розроблений для майнінгу саме цієї монети. Вся справа в тому, що для майнінгу Monero необхідно вважати хеш-суми за алгоритмом Cryptonight, вихлоп від якого якраз максимальний на процесорах, а не на видиху, як для біткоіну і Ефіра. А запустивши скрипт в браузері, як раз можна використовувати обчислювальні потужності для користувача процесорів (особливо Intel Core I7)», — пояснив він.

Читайте також: Хакери зламали сервери WordPress і Joomla для майнінга криптовалюти Monero

Пізніше він зазначив, що сайти усунули прихований майнінг і опублікували офіційне звернення до читачів.

Так, в редакції Football.ua повідомили, що завдяки читачам, виявили, що один з партнерів використовував сайт для майнінгу криптовалюти, пише Телекритика.

«Під удар потрапили тільки закордонні користувачі сайту або ті, хто користувався зарубіжними VPN. Наша технічна служба прибрала шкідливий скрипт, а робота з партнером була зупинена. Football.ua висловлює подяку читачам, які виявили проблему і допомогли нам оперативно її усунути», — йдеться в ньому.

Такі ж звернення з'явилися і на сайтах Korrespondent.net і iSport.ua.

Коментарі - 4

+
+7
gastgeber
gastgeber
26 вересня 2017, 17:12
#
А осадочек остался
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
26 вересня 2017, 20:02
#
На Минфине тоже есть вредоносный скриптик, который «гоняет» красную точку по кругу возле кнопки «Написать».
на обычных компах и ноутах этот скриптик выполняется довольно быстро, а вот на маломощных мобилах может минут по десять и более крутить свою музыку и блокировать возможность нажатия кнопки «Написать».
Может это и не майнинг, но мобилу и планшет напрягает реально…
+
0
alexodessa
alexodessa
26 вересня 2017, 20:53
#
Это не имеет отношения к производительности. Там два .gif с хоста i.bigmir.net очень долго не загружаются. Забивание его в файле hosts решает проблему.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
26 вересня 2017, 22:09
#
Ещё бы сказали, где найти файл hosts на андроиде. :-)

хотя гифка как раз загружается — ведь это она и крутит точку по кругу, а вот почему так долго именно на мобиле — непонятно…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися