Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2017, 11:47

У бюджеті-2018 всі видатки підтверджені доходами — міністр

Бюджет України на 2018 рік формувався не від видатків та побажань, а від доходів та реальних можливостей.

У бюджеті-2018 всі видатки підтверджені доходами - міністр
Фото: censor.net.ua

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

«Ми формували бюджет не від видатків та побажань, а від доходів та реальних можливостей. Тому всі видатки підтверджені доходами», — сказав міністр.

За його словами, в бюджеті 2018 немає місця роздуванню чи приховуванню доходів.

Бюджетні доходи відображають те, які надходження реально зможе забезпечити наступного року економіка без підвищення податків. Уряд однозначно проти підвищення податків, оскільки зацікавлений у розвитку сприятливого бізнес-середовища.

Він додав, що Мінфін вже запустив прозорий автоматичний реєстр відшкодування ПДВ, що унеможливлює корупцію, відновлює довіру бізнесу, створює рівні умови для кожного підприємця та полегшує ведення бізнесу в нашій країні.

«Спроби повернутися до старої системи мають бути зупинені, бо це призведе не тільки до прямих втрат коштів з бюджету та зменшення дохідної частини, але і опосередковано буде мати негативний вплив на бізнес-клімат та знизить рівень важко завойованої довіри», — підкреслив Міністр.

Як зазначив Данилюк, серед першочергових кроків — треба повноцінно впровадити масштабну реформу ДФС, яка повністю перезавантажить систему взаємодії платників податків і контролюючих органів. І на це закладені гроші в бюджеті 2018.

Крім того, треба направити до ВР урядовий законопроект про Службу фінансових розслідувань. Створення СФР – це дуже очікуваний крок назустріч бізнесу. І затягування цього процесу негативно вливає на розвиток економіки.

«Законопроект Мінфіну про створення СФР вже готовий, підтриманий Урядом та узгоджений з нашими міжнародними партнерами. Проект надає необхідні повноваження, для боротьби з економічними злочинами проти держави, забезпечує незалежність і високий рівень професійності та розроблений на основі світових практик», — зазначив з цього приводу міністр фінансів

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися