Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2017, 19:41

МВС вводить онлайн сервіс замовлення довідки про відсутність судимості

МВС вводить новий безкоштовний онлайн сервіс замовлення довідки про відсутність судимості в режимі 24/7. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

МВС вводить новий безкоштовний онлайн сервіс замовлення довідки про відсутність судимості в режимі 24/7.
Фото: itc.ua

«Довідку про несудимість щорічно в Україні отримують близько 800 тисяч чоловік. Вона потрібна при оформленні на роботу, подачі документів до багатьох державних інстанції, для участі в тендері, усиновлення, встановлення опіки, оформленні громадянства, відновленні втрачених документів і т.д.», — зазначив міністр.

За його словами, отримати готову довідку можна в будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від місця реєстрації. В даний час вже працює 153 таких сервісних центрів по всій країні.

Щоб замовити довідку в онлайні необхідно зайти на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.ua, вибирати спосіб реєстрації, скориставшись електронним цифровим підписом або IDBank.

Після чого, потрібно заповнити електронну форму, вказавши, в якому із сервісних центрів МВС (зі списку) зручно забрати готову довідку.

Заявка обробляється і формується в автоматичному режимі. Потім на електронну пошту користувача прийде відповідне повідомлення про те, що документ готовий.

Оскільки довідка про відсутність судимості необхідна учасникам державних тендерів, тепер понад 200 000 учасників системи закупівель ProZorro можуть замовити її за допомогою електронного цифрового підпису та подати в режимі онлайн.

Жителі сільської місцевості можуть отримати довідку про відсутність судимості в мобільному Сервісному центрі, який обслуговує їхній район.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 1

+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
25 вересня 2017, 20:26
#
А ведь намного проще и дешевле сделать открытый и публичный реестр судимых и все, кому нужно подтверждение о несудимости того или иного гражданина — пусть сами и проверяют по коду ИНН.
Но у нас принято унижать честных людей предоставлением справок о несудимости и всячески беречь покой уголовников.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися