Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2017, 16:13

Компанія Google має намір купити HTC за 1.1$ млрд

Раніше цього місяця повідомлялося, що компанія Google близька до укладення оборудки, яка дозволить їм поглинути Тайванську технологічну компанію HTC.

За повідомленням аналітичного відділу компанії Trade12, тайванська компанія, яка працює спільно з Google над створенням лінійки смартфонів Pixel, зіткнулася з серією тривалого падіння доходів, а також з провальними результатами своїх флагманських смартфонів на ринку впродовж останніх декількох років. Цього року компанія засвідчила найнижчий показник виручки за останнє десятиліття.

За останні декілька років ринкова вартість компанії опустилася на 75%, склавши біля 2$ млрд. Таке падіння зв'язують з високою конкуренцією на ринку смартфонів.

Минулого місяця компанія повідомила, що виручка склала 99.8$ млн., а це майже на 50% менше, ніж в липні. Останній флагман компанії, під назвою U11, не зумів підтримати продажі HTC. Крім того, продажі тайванської компанії почали падати після того, як такі китайські корпорації як Oppo і Xiaomi випустили недорогі сучасні смартфони.

В результаті цього компанія HTC зосередила свою увагу на сегменті віртуальної реальності, який включав виробництво шолома HTC Vive .

Після повідомлень про можливе злиття двох компаній, інвестори почали спекулювати про те, що, швидше за все, HTC займеться виробництвом нового смартфону Google Pixel 2, який повинен вийти пізніше цього року.

Окрім виробництва облаштувань Google Pixel, компанія HTC була партнером Google у виробництві інших смартфонів, включаючи телефони Nexus.

Старший віце-президент по устаткуванню Google Рик Остерло сказав, що HTC є давнім партнером Google. Він також додав, що HTC допомогли їм створити одні з найпривабливіших і сучасніших пристроїв на ринку. «Ми неймовірно раді і з нетерпінням чекаємо привітати членів команди HTC, які приєднаються до Google, щоб поліпшити інновації і майбутні розробки товарів для споживачів», додав він.

У рамках угоди буде збережений бренд HTC, проте Google отримає контроль над рядом апаратних інженерних ресурсів HTC, які зможуть підтримати процес створення пристроїв. Вартість угоди складе 1.1$ млрд., компанія Google отримає невиняткову ліцензію на інтелектуальну власність HTC. Як очікується, завершення угоди відбудеться на початку 2018 року.

Следкуйте за оглядами Trade12, щоб залишатися в курсі останніх подій ринку. Приєднуйтесь до кращого форекс брокера та відкривайте реальний торговий рахунок з Trade12.com вже сьогодні!

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися