Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2017, 9:16

Кабмін дозволив блокування номерів абонентів через DDoS атак

Кабінет Міністрів України погодив постанову, що передбачає значне розширення переліку порушень, за які телеком-оператори і провайдери зможуть відключати абонентам послуги.

Кабмін дозволив блокування номерів абонентів через DDoS атак
Фото: delo.ua

Про це повідомляє прес-служба Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ).

Згідно із повідомленням, абонент може бути «покараний» за розсилку спаму і організацію дзвінків про проведення акцій, розіграшів, конкурсів, пропозицій поповнити особовий рахунок надання послуг, що не замовлялися.

Крім того, надання послуг може бути обмежено, якщо оператор встановить, що зловмисник займається рефайлом, викликами з аномальною інтенсивністю (регулярні дзвінки в одному і тому ж напрямку, тривалістю більше однієї години на мережі іншого оператора) і ін.

Коментарі - 3

+
0
Остап Бендер
Остап Бендер
22 вересня 2017, 12:21
#
>> абонент может быть «наказан» за рассылку спама и организации звонков о проведении акций

Хотілося б сподіватися, що це спрямовано на боротьбу зі спамом. Але враховуючи як у нас зазвичай просуваються клептократичні ініціативи під виглядом поправок, це швидше підготовка до виборів. Тобто тепер можна буде блокувати координаторів акцій протесту.
А спам з рекламою бидлотаксі так і приходитиме
+
0
mary27
mary27
22 вересня 2017, 22:09
#
Учитывая, что организуют ''акции протеста(за200 грн)'' именно клептократы, которые снова рвутся во власть, используя популистские лозунги...)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
26 вересня 2017, 23:02
#
Интересно, а коллекторов и представителей Дельта-банка это может коснуться — ведь они постоянно разыгрывают не только своих клиентов…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися