Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 вересня 2017, 8:40

Київрада утричі зменшила ставку земельного податку для ОСББ і ЖБК

14 вересня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати понизити ставку земельного податку для житлово-будівельних кооперативів, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та асоціацій таких об’єднань.

Київрада утричі зменшила ставку земельного податку для ОСББ і ЖБК
Фото: kievvlast.com.ua

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київради.

Як зазначається, відтак, відсоткова ставка зменшиться утричі – з 0,03% до 0,01%. Діятиме нововведення до 1 квітня 2020 року. Це найнижча ставка земельного податку, яка передбачена діючим Положенням про плату за землю.

«Нововведення стимулюватиме киян оформляти правовстановлюючі документи на право користування земельними ділянками державної та комунальної форми власності. Це рішення дозволить унормувати питання адміністрування та сплати місцевих податків та зборів до бюджету Києва», — зазначили у прес-службі.

За даними міського земельного кадастру, за ЖБК обліковується 860 земельних ділянок, однак лише на 41 з них оформлено право власності. Ситуація з ОСББ – аналогічна, кажуть депутати.

За об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків обліковується 274 земельні ділянки, з них лише на 29 ділянок оформлено право власності.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися