Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 вересня 2017, 8:20

Місія МВФ прибуде в Україну найближчим часом

У МВФ прогнозують повернення в Україну вже в «ближчому майбутньому» оціночної місії Фонду для проведення четвертого перегляду в рамках виділення наступного траншу програми розширеного кредитування EFF.

У МВФ прогнозують повернення в Україну вже в «ближчому майбутньому» оціночної місії Фонду для проведення четвертого перегляду в рамках виділення наступного траншу програми розширеного кредитування EFF.
Фото: strana.ua

З такою заявою виступив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє «Укрінформ».

«Виходячи з дискусій пана Ліптона з (українською – ред.) владою, ми очікуємо, що місія повернеться в Україну в ближчому майбутньому», — сказав представник Фонду.

Він зауважив, що не може зараз назвати дату, коли це може статися. Втім, за його словами, візит місії «буде можливий, коли всі заходи, передбачені в рамках перегляду, будуть виконані» українською стороною.

У цьому зв'язку він уточнив, що серед основних питань – пенсійна реформа в Україні, прискорення приватизації, конкретні результати в боротьбі з корупцією. Райс також констатував, що ключові програми реформ перебувають у стадії реалізації, а політика українського уряду у фіскальному та енергетичному секторах продовжує відповідати вимогам програми кредитування МВФ.

Офіційний представник Фонду також підкреслив: «Важливо зазначити, що влада підтвердила свою прихильність виконанню програми та тісного співробітництва з МВФ».

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон протягом 12-14 вересня відвідав Київ з візитом. Він обговорив з керівництвом країни поточну економічну ситуацію та прогрес в реалізації програми реформ, що підтримується МВФ.

Як відомо, п'ятий транш МВФУкраїні на суму $1,9 млрд був запланований на червень-липень. Проте його надання було відтерміноване.

Коментарі - 3

+
+10
AleksandrBank
AleksandrBank
15 вересня 2017, 9:23
#
Посмотрите как все в «попихах» будет приниматься.
+
+25
Maleficarum
Maleficarum
15 вересня 2017, 9:30
#
Тут им нечего делать… Без обуздания коррупции в Украине- нет смысла более вливать деньги… Три года льют… Три года шоколадная х*ень эти деньги крысит… Ни Порошенко ни его клика ситуацию с коррупцией менять не собираются… Они с неё живут… Кредиторы в сие врубаются наконец то… Вот очередной пример рошеновского правления… Просто- мрак.." Национальный банк перевел Сергея Шацкого на должность руководителя проектов и программ управления реформирования финансового сектора департамента стратегии и реформирования.
Об этом со ссылкой на Lb.ua
В феврале Шацкий был задержан правоохранителями при получении взятки в размере $25 тысяч. По версии следствия, директор департамента платежных систем и инновационного развития НБУ Шацкий требовал 35 тысяч долларов за регистрацию платежной системы «Платисервис».

Изначально Шацкому избрали меру пресечения в виде содержания под стражей с альтернативой внесения залога в размере 800 тыс. гривен, которые он внес. Позже меру пресечения сменили на личное обязательство.
Как сообщила Українським Новинам пресс-служба банка, на новую должность Шацкий был переведен в июне.
«Функционал действующей должности Сергея Шацкого не пересекается с вопросами лицензирования платежных систем и оверсайта за ними», — сообщили в НБУ.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
15 вересня 2017, 12:10
#
Наверное у Шацкого «хорошие» родственники и родные что его не пустили по судам, а даже оставили и дали рулить далее.
Страна шоколадных возможностей.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися