Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 вересня 2017, 10:59

У ЄП хочуть скасувати роумінг для України

У Європейському парламенті запропонували скасувати плату за роумінг у мобільному зв’язку поміж Європейським союзом і Україною, Молдовою та Грузією, створити трастовий фонд для інвестицій в Україну і, можливо, запровадити нові санкції щодо Росії.

У ЄП хочуть скасувати роумінг для України
Фото: rbc.ua

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Ці пропоновані заходи напередодні листопадового саміту програми ЄС «Східне партнерство» містяться у проекті доповіді до рекомендацій Європарламенту іншим європейським інституціям щодо цієї програми.

Європарламент пропонує для цих трьох країн-учасниць програми подати привабливу модель «Східного партнерства-плюс», що передбачала б, крім згаданого, також запровадження для цих країн односторонніх тарифних преференцій чи створення широкополосних каналів зв’язку з ними високої потужності.

Така модель «плюс» може бути запропонована і трьом іншим учасницям «Східного партнерства», Вірменії, Білорусі і Азербайджану, «коли вони будуть готові для таких розширених можливостей», сказано в документі.

Проект, який мають для початку розглянути на засіданні комітету з закордонних справ Європарламенту в четвер, 14 вересня, також пропонує, щоб Європейська комісія разом із Європейським інвестиційним банком розробила план створення «нового Європейського інвестиційного плану для України та інших країн-учасниць „Східного партнерства“, які досягли найбільшого поступу в реформах».

Новий трастовий фонд для України, як мовиться в документі, мав би зосередитися на приватних і державних інвестиціях, зокрема в соціальну й економічну інфраструктуру, а також на тих, що мають на меті посилити здатність України освоювати інвестиції.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
13 вересня 2017, 10:34
#
Отмену платы за роуминг со странами ЕС поддерживаю!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися