Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2017, 15:50

Робота на «сто тищ»: де платять високі зарплати

Як знайти роботу, зарплата якої дозволить спокійно ставитися до всіх фінансових потрясінь? HR експерт сайту  rabota.ua у своєму блозі на НЧ розказує, де шукати високооплачувані професії і за що сьогодні платять багато грошей.

Татьяна Пашкина
Татьяна Пашкина

Отже, на сайті rabota.ua опубліковано майже 50 вакансій із зарплатою понад ₴ 100 тис. Більше половини з них – це вакансії інших країн, про них ми розповімо іншим разом – нам же цікаво заробляти, не виїжджаючи з країни.

Двадцять тих, що залишилися, не вражають різноманітністю – переважна більшість високооплачуваних вакансій призначені для програмістів, причому високого рівня. Це, наприклад, Senior Java Developer на ₴120 тис., Senior DevOps Engineer на ₴100 тис.

І це не тільки «столичні» зарплати. Є робота і в Житомирі на не менші гроші — Ruby on Rails Team Lead на зарплату в ₴100 тис. І просто «на дивані» – Senior Magento Developer (Work from home) – на ті ж ₴100 тис.

А для «простих смертних» озвученої високооплачуваної роботи практично немає. Є вакансія директора від анонімного роботодавця з Дніпра і ще кілька вакансій, що пропонують скромний оклад в ₴10- ₴15 тис., але з можливістю заробітку до «ста тищ».

До речі, є й кілька «географічних непорозумінь» з Криму і Донецька, які виставили зарплату в гривні, не спромігшись перевести рублі по курсу...

Чи все дійсно так погано?

Насправді ні. Статистика показує, що чим вища посада, або оплата посади, тим менший відсоток вакансій вказує цю саму зарплату. Щоб не привертати велику кількість нерелевантних резюме кандидатів, що просто шукають великих грошей «за красиві очі».

Тому фільтр за зарплатою – не зовсім коректний засіб пошуку високооплачуваної роботи. Іноді відгук на цікаву вакансію (керівну або просто висококваліфіковану) без вказівки зарплати, але від солідного роботодавця, приводить на співбесіду з озвучуванням цікавому для компанії кандидату цікавої для кандидата зарплати. Іншими словами, не «сто тищ», але половину від них цілком можна почути. І це тільки окладна частина.

Крім того, гідна бонусна частина і соцпакет цілком можуть наблизити загальну суму винагороди до бажаної цифри. Тому не варто гнатися за очевидними «великими грошима». Не секрет, що, наприклад, служби таксі й агентства нерухомості в своїх вакансіях вказують дуже привабливий рівень заробітної плати, який не завжди виражається в повністю фіксованій зарплаті – окладі, як ми говоримо.

Отже, високооплачувана робота є. Так, це не кожна друга вакансія, тому що роботодавці все ж вважають за краще платити «середньоринкового», а не в повну силу своїх можливостей. Але для висококваліфікованого фахівця з підтвердженим успішним досвідом завжди знайдеться робота на цікаві йому гроші. Нехай це не на горезвісні «сто тищ», але на фінансовий компроміс і перспективу, що влаштовує обидві сторони.

Коментарі - 7

+
+90
zevsonline
zevsonline
9 вересня 2017, 2:41
#
Копирайтер прям расфилософствовался.
+
+90
Maxim Fomenko
Maxim Fomenko
9 вересня 2017, 15:23
#
Статья ровно ни о чем.
+
+48
Senior Pomidor
Senior Pomidor
11 вересня 2017, 9:25
#
Как бы мне вернуть 3 минуты времени потернных на чтение этого опуса.
+
+9
Cyxou
Cyxou
11 вересня 2017, 11:26
#
Хлопушка из Гуано на 100 тыщ
+
0
ballistic
ballistic
11 вересня 2017, 20:41
#
Ось тут кандидат хоче ₴180 тис. грн
+
0
Senior Pomidor
Senior Pomidor
12 вересня 2017, 10:25
#
И? Нормально хочет, если действительно соответсвует лычке которую запрашивает и заявленным навыкам.
Для тех лида или архитектора это даже не верхняя планка.
Только вот IT и не IT в Украине сейчас это две паралельные вселенные.
+
+9
ballistic
ballistic
12 вересня 2017, 10:54
#
Я навів приклад, що озвучені в статті «найвищі зп» явно не найвищі.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися