Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2017, 12:40

Продан: майже 95% ПДВ повертається платникам протягом місяця

Під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС, яке відбулось 7 вересня 2017 року в.о. Голови ДФС Мирослав Продан, заявив, що сума відшкодування ПДВ склала 77,9 млрд грн протягом січня-серпня 2017 року. При цьому заявлена сума була 75,3 млрд грн.

Під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС, яке відбулось 7 вересня 2017 року в.
Фото: sfs.gov.ua

Про це повідомляє  прес-служба Державної фіскальної служби України.

Майже 95% заявлених до повернення сум відшкодовувалися протягом місяця за результатами камеральних перевірок, – зазначив Мирослав Продан.

За його словами, це на 43,1%, або на 23,5 млрд. грн. перевищує відповідний період минулого року.

Із загальної суми цьогорічного відшкодування понад 65% повернуто платникам протягом квітня-серпня 2017 року. Так, із заявлених у цей період 47,7 млрд. грн. відшкодовано 51,0 млрд. грн. ПДВ.

За словами Директора Департаменту податків і зборів з юридичних осіб ДФС Олени Антіпової, з початку впровадження Електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ з 1 квітня 2017 року заборгованість з відшкодування цього податку скорочено на 93,6%, або майже на 14,3 млрд. грн.

Якщо на початок квітня - на момент запуску системи автоматичного відшкодування ПДВ - загальна заборгованість становила 15,3 млрд. грн., то в перший місяць роботи електронного режиму борг скоротився на 11,5 млрд грн – до 3,8 млрд грн. На 1 вересня цей показник вже склав 971 млн грн. Лише за перші дні вересня сума заборгованості зменшилась ще більше ніж на 67 млн грн. Маємо надію, що у найближчі місяці питання боргів з відшкодування ПДВ буде повністю закрите. Це один з пріоритетів для ДФС, – наголосила Олена Антіпова.

Також, вона зазначила, що із суми заборгованості з ПДВ, що залишилася, майже 50%, знаходиться на оскарженні в судах, та суми заблоковані у зв’язку застереженнями правоохоронних органів. За результатами оскаржень в судах та відповідей правоохоронних органів очікується позитивна динаміка зменшення залишку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися