Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 вересня 2017, 9:59

Українська система стала першим в світі аукціоном на Blockchain

6 вересня державне підприємство СЕТАМ презентувало першу в світі систему аукціонів, яка використовує інноваційну криптографічну технологію Blockchain.

«Перехід на Blockсhain — це ще один крок до того, щоб зробити систему електронних торгів арештованим майном максимально чесною і безпечною. При цьому інформація про торги буде доступна всім, тому у громадян більше не буде причин боятися можливих маніпуляцій з інформацією», — зазначив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

Також він нагадав, що Мін'юст ще в квітні цього року підписав меморандум з компанією BitFury, який передбачає перехід на нову систему аукціонів СЕТАМ і реєстр нерухомого майна.

«Це технологія, якій довіряє весь світ, оскільки вона є однією з найбільш захищених. Її неможливо обдурити. Завдяки інноваційному способу зберігання і накопичення даних, кожен бажаючий зможе перевірити хронологію всіх дій під час аукціону і те, що нічого не було зроблено заднім числом», — переконаний глава Державного агентства з питань електронного уряду Олександр Риженко.

За словами співзасновника компанії «BitFury» Валерія Вавилова, технологія Blockсhain дає можливість повністю ліквідувати будь-які можливості для маніпулювання даними. Разом з тим, будь-який з учасників аукціону зможе перевірити, що дані про нього були внесені в базу даних без змін.

Перехід на блокчейн зайняв три місяці. Впровадження здійснювалося спільно з компанією BitFury, одного з лідерів ринку по роботі з даною технологією. Американськими партнерами для реалізації блокчейн-рішень був створений відкритий фреймворк Exonum.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися