Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2017, 20:00

Головне за середу: високі ставки по депозитам і накопичувальна система пенсійного страхування

У 2017 році банки серйозно знизили ставки за депозитами фізичних осіб. З січня по вересень річні гривневі вклади подешевшали майже на 3%. Середні ставки за доларовими депозитами за цей час опустилися на 1,9%, по вкладах в євровалюті — на 2,07%. Банкіри попереджають, що це не межа. До кінця поточного року прибутковість вкладів фізичних осіб може впасти ще більше.

Накопичувальна система пенсійного страхування почне працювати з 2019 року — віце-прем'єр

Накопичувальна система пенсійного страхування почне працювати з початку 2019 року, прогнозує віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

Чого хочуть люди на єврономерах

Сьогодні вранці під стінами Кабміну проходила акція водіїв автомобілів на іноземних номерах, які ввезли машини на територію України, не сплативши митних зборів. Вони вимагають змінити правила імпорту, зробивши автомобілі доступними для всіх українців. За даними «Мінфіну», уряд був готовий піти їм на поступки і навіть підготувало відповідний проект закону.

Рейтинги України: поруч з Венесуелою і Белізом

Чергове покращення суверенного рейтингу України агентством Moody's підняло в українському суспільстві та професійному середовищі на новий рівень дискусію про те, чи готова Україна до нових самостійних позик на зовнішньому ринку, і у скільки ці позики будуть обходитися. Про це в своєму блозі написав член виконкому Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2017, 22:21
#
Національний банк України оптимізував умови застосування заходів впливу до банків.

Зокрема, встановлено виняток в умовах запровадження Національним банком України особливого режиму контролю за діяльністю банку та призначення куратора щодо банку, якому надано кредит для підтримки ліквідності. Так, відтепер підставою для запровадження особливого режиму контролю за діяльністю банку та призначення куратора не слугуватиме факт отримання банком від НБУ кредиту для підтримки ліквідності за стандартними інструментами регулювання ліквідності банківської системи або наявності у банку такого кредиту.

Зазначені зміни внесені до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу постановою Правління НБУ від 31 серпня 2017 року № 84, яка набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися