Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2017, 14:25

Кабмін вирішив змінити оподаткування доходів іноземних інвесторів

Кабмін вніс на розгляд проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів в цінні папери.

Кабмін вніс на розгляд проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів в цінні папери.
Фото: plus.google.com

Даним законопроектом передбачено внесення змін до окремих положень Податкового кодексу. Метою таких змін є необхідність врегулювати питання та усунення різночитання щодо звільнення від оподаткування доходів іноземних інвесторів, отриманих від операцій з державними та облігаціями місцевих позик і доходів, що виникають при гарантованим державою або відповідною місцевою радою запозиченнями.

Як повідомляється, в пояснювальній записці до документа, прийняття законопроекту дозволить звільнити нерезидентів від оподаткування:

• доходів іноземного інвестора на державні цінні папери та облігації місцевих позик, що виплачуються центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, або їх емітентом; і

• доходів іноземного інвестора від операцій з борговими цінними паперами, виконання зобов'язань за якими забезпечено державними або місцевими гарантіями, якщо такі доходи виплачуються відповідним гарантом.

Прийняття проекту Закону дозволить істотно поліпшити інвестиційну привабливість державних цінних паперів України для іноземних інвесторів, стимулювати залучення фінансування державного і місцевого бюджетів за рахунок державних запозичень від іноземних інвесторів, а також буде сприяти емітентам відповідних цінних паперів (в тому числі держави Україна) здійснювати операції з державним (місцевим) боргом, включаючи обмін, випуск, купівлю, викуп та продаж державних боргових зобов’язань, за умови дотримання граничного обсягу державного (місцевого) боргу на кінець бюджетного періоду, йдеться в пояснювальній записці до документа

При цьому, запропонована редакція Податкового кодексу унеможливлює зловживання зазначеними пільгами в оподаткуванні, оскільки звільняє від оподаткування лише доходи, що виплачуються емітентами та гарантами таких цінних паперів. Тобто, не звільняє від оподаткування доходи від здійснення нерезидентами інших операцій з такими цінними паперами на вторинному ринку.

Коментарі - 3

+
+13
bampi
bampi
6 вересня 2017, 15:06
#
«не освобождает от налогообложения доходы от осуществления нерезидентами других операций с такими ценными бумагами на вторичном рынке.» — откровенное вранье. То, что там прописано освобождает. Как для примера — выпуск CLN, где происходит выкуп(на первичном рынке), а проценты выплачиваются/репатриируются безналогово. Вместо общей базы для всех, как для пример, не делить по резиденству и давать преференции одним в ущерб другим, нужно делить по срочности таких вложения и операции с такими активами, как это в развитых странах 60 — 40, 80-20 и т.д. А так, нерезы в фаворе, а украинского холопа в гриву.
+
+17
nickvlk1
nickvlk1
6 вересня 2017, 15:50
#
Толково. Зачем на депозитах валюту размещать под 3% и еще какие-то налоги там платить, если можно вывести в офшор, потом купить на этот офшор евробондов государственных под 8% и не платить никаких налогов вобще. Опять же, откуда у «иностранных инвесторов» деньги на налоги? Налоги пусть пенсионеры платят.
+
0
Александр Чернов
Александр Чернов
6 вересня 2017, 18:33
#
Проблема что иностранный инвестор купит долг или Украины или какой Нигерии…
А Нигерия может и не брать налоги с этих доходов…

Тут все верно.
А вот дать гражданам % как по евробондам… и освободить этот доход от налогов…
Может тогда и чужих не потребуется- своих денег хватит. :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися