Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2015, 15:30

За підсумками IІ кварталу 2015 року група PKO Bank Polski отримала понад 700 мільйонів злотих прибутку

Чистий прибуток групи капіталу PKO Bank Polski за підсумками ІІ кварталу 2015 року склав 703 мільйони злотих, що на 8,6% більше, ніж за попередній квартал. В цілому за перше півріччя 2015 року PKO Bank Polski посилив провідні позиції на ринку депозитів, а також значно укріпив позицію лідера ринку кредитів завдяки збільшенню продажу нових готівкових кредитів та кредитів в корпоративному сегменті та сегменті малого і середнього бізнесу.
Відповідно до опублікованих підсумків роботи групи PKO Bank Polski за І півріччя 2015 року, фінансовий результат роботи групи за січень-червень поточного року перевищив 1,35 мільярда злотих. Консолідовані активи групи за цей період збільшилися на 5,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 255,5 мільярда злотих завдяки зростанню обсягу виданих кредитів на 4,1% порівняно з І півріччям 2014 р. – до 185,3 млрд. злотих, профінансованого за рахунок приросту клієнтських депозитів на 4,5% до рівня 179,1 млрд. злотих. На сьогодні ринкова частка PKO Bank Polski на ринку кредитів Польщі складає 17,8%, а на ринку депозитів – 17,5%.  PKO Bank Polski також є лідером ринку платіжних карт та найбільшим емітентом банківських карт в Польщі – станом на кінець І півріччя поточного року портфель платіжних карт банку склав 7,5 млн., а частка на ринку досягла рівня у 21%. 
 «У першому півріччі 2015 року Банк отримав задовільний фінансовий результат, незважаючи на негативні макроекономічні та регуляторні фактори. Ми задоволені зі зростання чистого прибутку в другому кварталі. Банк запровадив чимало ініціатив, які пом’якшують складні ринкові умови. Переукладення угод з Visa і MasterСard на нових умовах позитивно вплине на поточний та майбутній комісійний дохід, а реалізація програми оптимізації капіталу дозволить зменшити рівень активів, зважених на ризик, та в подальшому покращити показники адекватності капіталу. Ми також розвиваємо всі напрямки бізнесу, в яких ми є лідером» – говорить Голова Правління PKO Bank Polski Збіґнєв Яґєлло.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися