Мінфін - Курси валют України

Встановити
Putler
Putler
Зареєстрований:
7 березня 2014

Останній раз був на сайті:
13 березня 2023 о 02:46
15 січня 2018, 11:13

Барикада для Порошенка! Журналісти знову зводять стіну перед представництвом президента на знак протесту проти утисків

У ці хвилини журналісти газети «Експрес» завершують розвантаження декільох вантажівок із газетами, які читачі передплатили по всій країні, а «Укрпошта» безпідставно та всупереч чинному договору вже вдруге відмовилась розповсюдити. Це — 180 тисяч примірників найпопулярнішої в Україні газети українською мовою. Із газет перед представництвом Президента зводять барикаду. Про це повідомляє кореспондент «Експресу» з місця події, де розпочалася акція протесту «Запитання до Петра Порошенка».

«Наш протест ми адресуємо Президенту країни, як гаранту Конституції. Адже на його очах відбувається наруга над свободою слова в країні. Тож сьогодні ми продемонструємо, чого варті насправді обіцянки Президента. А завтра сформулюємо головні запитання Президенту у такий спосіб, що кожен зрозуміє, чому і за що розпинають популярну газету. Потім кожного дня ми будемо протестувати, поки зухвалий тиск на газету Експрес не припиниться», — зазначають представники видання

Нагадаємо, «Укрпошта» односторонньо, без пояснення причин, вчора знову відмовилася виконати свої зобов’язання за чинним договором з доставки газети «Експрес» передплатникам. Як відомо, після минулотижневої акції протесту «Червона картка для Гройсмана» доставку газети «Експрес» передплатникам було розблоковано. Редакція отримала запевнення, що усі перешкоди для розповсюдження газети будуть зняті. «Попри те, вчорашні події дають зрозуміти, що політичний тиск на найбільшу україномовну незалежну газету країни не послабився. Навпаки — посилився», — кажуть у редакції. «Укрпошта» вперто не виконує договір, за яким прийняла в людей кошти і зобов’язалась доставляти газети упродовж 2018-ого, ігнорує ухвали суду, які забороняють вчиняти їй протиправні дії, — заявляє директор компанії-видавця Андрій Вей. — Людей на поштових відділеннях дезінформують, що газета не виходитиме у світ. Тому у найближчі дні ми доставимо під будівлю місцевого представника Президента ще понад 600 тисяч газет, які люди передплатили по всій країні. Це популярні газети українською мовою, які через війну влади з «Експресом» теж не доставляються читачам. Ми свої зобов’язання перед людьми будемо виконувати за будь-яку ціну. І будемо це робити задля того, щоб кожна людина в цій країні дала собі відповідь на просте запитання: чи можна назвати владу в цій країні українською, якщо вона воює з найпопулярнішими українськими газетами?» Журналісти заявляють, що готові до радикальних протестів, аби захистити права своїх читачів. «Ми не дамо чинити наругу над вільним вибором людини — що їй читати, ми не зупинимо протести, доки не відновимо справедливість!» — кажуть працівники медіа. Зазначимо, Господарський суд заборонив «Укрпошті» повертати кошти передплатникам газети Експрес та десятка інших заблокованих видань. Як відомо, «Укрпошта», найбільша державна мережа розповсюдження газет, розпочала блокувати доставку газет передплатникам видання «Експрес», не маючи на це жодних правових підстав. На знак протесту проти таких дій журналісти газети «Експрес» провели першу попереджувальну акцію протесту. Вони вважають, що дії Укрпошти є елементом політичної атаки влади на незалежну газету, мета якої — змусити видання змінити свою незалежну редакційну політику. Нагадаємо, про блокаду видання та утиски свободи слова журналісти газети «Експрес» заявили в кінці минулого року. Газета «Експрес» вперше за свою історію вийшла у світ з трьома протестними сторінками (ФОТО). А всі закиди «Укрпошти» газета «Експрес» спростувала попунктно.

Джерело

Переглядів: 401, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися