Мінфін - Курси валют України

Встановити
ladox
ladox
Зареєстрований:
31 жовтня 2022

Останній раз був на сайті:
26 січня 2024 о 18:02
Підписчики (2):
Pazienza
Pazienza
Valllent
Valllent
8 листопада 2022, 17:10

Чому розпад енергосистеми України стався так швидко?

Якщо проаналізувати графіки відключень в Україні (фіолетові цифри – це годинник відключень), то видно, що енергосистема України розпалася на вже на Захід та Схід з енергоостровами Харкова та Одеси. У Харкові острів живиться від загадково вцілілої біля фронту Зміївської ТЕС, а в Одесі не менш химерні поставки від Придністровської ТЕС. Однак великі відключення в областях навколо Харкова показують, що він відрізаний від загальної енергосистеми України та не зможе отримати від сусідів електрику. Чому розпад енергосистеми стався так швидко?

Відповідь дуже проста. Якщо уважно вивчити схему магістральних ЛЕП, то власне інтеграція Заходу та Сходу України була вкрай слабкою та дозволяла передавати лише 3,2 гігавати. Нові ЛЕП ще у фазі будівництва. Тому перебити такий скромний канал було досить кількома ударами по підстанціях.

Переглядів: 596, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі - 2

+
0
sza
sza
10 листопада 2022, 12:14
#
Энергетики не подтверждают распад энергосистемы на острова. да проблемы перетока мощности существуют особенно из-за многократных повреждений подстанции Киевская на которую приходят 750КВ от Хмельницкой, Ровенской и по сути Южноукраинской АЭС
+
0
Demo Kremo
Demo Kremo
7 січня 2023, 20:39
#
Сміяться із таких графіків і аналітики треба)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися