Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
21 жовтня 2021, 11:35

10 способів заощадити на комунальних платежах в Україні

Давно пройшли ті часи, коли за часів Радянського Союзу вода і тепло були безплатними, а електроенергія коштувала 4 копійки за 1 кВт-год. В умовах сучасної реальності на оплату комунальних платежів з сімейного бюджету йде до 30-50%. Така ситуація змушує багатьох людей всіляко заощаджувати, щоб зменшити суму, яка приходить щомісяця в платіжних відомостях за комунальні послуги.

Як заощадити на електриці
У цьому аспекті дуже сильно допомагає перехід на нічний тариф, вартість якого істотно нижче денного. У нічний період можна здійснювати такі енерговитратні процедури, як прання, приготування їжі, нагрівання води. Звичайно ж, для цього буде потрібна наявність пральної машини, мультиварки, бойлера. Всі ці «розумні машини» можна запрограмувати на роботу в нічний час, попередньо підготувавши потрібний матеріал (закласти брудну білизну, заповнити мультиварку продуктами, набрати в бойлер води).

Для переходу на нічний тариф буде потрібна установка двотарифного лічильника. На це піде певний час і гроші, які дуже швидко окупляться. Слід мати на увазі такий важливий факт, що при роздільній тарифікації електроенергії, вартість денного тарифу буде вище, ніж звичайного.



Замініть у своїй квартирі усі лампочки розжарювання на енергоощадні. Економія електроенергії буде дуже висока, оскільки енергоощадні світильники споживають в 10 разів менше електроенергії, і служать в 3-4 рази довше. Так, вони коштують значно дорожче, але це виправдана трата грошей.

Заощадити на електроенергії можна використовуючи прості способи під час приготування їжі: розморожувати продукти треба заздалегідь, а не в мікрохвильовці, для цього достатньо на ніч перекласти продукти з морозильної камери до холодильника.

Такі продукти, як бобові, крупи можна заздалегідь замочувати, що скорочує час їх приготування. Готувати можна з запасом, на 2-3 дні вперед, а потім тільки розігрівати готову їжу, на розігрів витрачається менше енергії, ніж на приготування. Не кип’ятіть «зайву» воду. Якщо вам треба стакан чаю, кип’ятіть 200 мл води, а не дволітровий чайник.



Купуючи побутову техніку, звертайте увагу на її клас споживання енергії. Чим вище цей показник (А, А +, А ++), тим менше енергії споживає електроприлад. Розміщуйте холодильник якомога далі від нагрівальних приладів, при цьому контролюйте, щоб дверцята холодильника щільно прилягали при його закритті. Під час готування на електроплиті, вимикайте її за 3-5 хвилин до закінчення процесу, оскільки цей час плита ще буде гарячою.

Як заощадити на опаленні
Найефективніший спосіб економії на опаленні – це утеплення квартири з зовнішньої сторони та установка пластикових вікон. На це піде чимало грошей, але це одноразові роботи, які потім будуть економити тепло десятки наступних років. Окрім цього, в старих будинках слід подбати про усунення інших причин втрати тепла, перевіривши щілини і стики на стелях, стінах та підлозі.

У багатоквартирному будинку важливу роль відіграє теплий під’їзд. Тому, жителі багатоповерхівок повинні подбати, щоб вікна в їхньому під’їзді були цілими, а на дверях стояв доводчик, який гарантує їх закриття.



Батареї опалення повинні бути відкритими, не слід їх перекривати кріслами, столами або шафами. У такій ситуації ефективність тепловіддачі різко знижується. Якщо є можливість, слід регулювати температуру батареї, знижуючи її на нічний час і на час, коли вдома нікого немає.

Як заощаджувати воду

Проблема забезпечення водою з кожним роком стає все гострішою. Ціна на кубометр води та водовідвід зростає чи не щороку, і такими темпами платіжка за воду може незабаром стати найдорожчою. Звичайно ж, для економії води слід усунути будь-яку її витік. Під час намилювання рук, чищення зубів та інших процедур, що не вимагають води, треба закривати кран, щоб з нього не бігла вода.

Миючись під душем, а не напускаючи ванну, ви будете заощаджувати кілька кубометрів води на місяць. Купівля посудомийної машини істотно заощадить споживання води. Так, на покупку цієї машини доведеться витратити гроші, але, вони дуже швидко окупляться.

Особливу увагу приділіть покупці унітазу, оскільки кожен змив витрачає 6-10 літрів. Унітаз з функцією половинного зливу серйозно заощадить ваш бюджет. Також контролюйте кількість змивів, не слід змивати кожну смітинку, яку ви кинули в унітаз.

Не платіть за послуги, якими не користуєтеся. Наприклад, їдучи на тривалий термін, вимкніть Інтернет, домашній телефон, якщо він у вас є.

Не забувайте оплачувати комунальні послуги

Уникайте накопичення платежів за комунальні послуги. Варто вам не заплатити 2-3 місяці за комунальні послуги, як ситуація вийде з-під контролю. За несплату вам можуть відключити світло, газ, воду, Інтернет. Згідно з новим законодавством, злісним неплатникам блокують їх банківські рахунки, і ви не зможете здійснювати ніяких покупок і користуватися своїми грошима, які є на банківських картках.

Переглядів: 636, сегодня — 1
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися