Мінфін - Курси валют України

Встановити
SerhiyTron
Сергій Тронь Сергій Тронь
Зареєстрований:
14 березня 2023

Останній раз був на сайті:
23 квітня 2024 о 16:42
Сергій Тронь — Сергій Тронь
28 листопада 2023, 12:49

Врегулювання крипторинку в Україні, схвалення біткоін-ETF і новий халвінг — що чекає біткоін у 2024 році

2024 рік може стати поворотним та проривним для ринку криптовалют, як в Україні, так і у світі. Розраховую на серйозні еволюційні зміни щодо регулювання, зважені і ринкові, на що повинні позитивно відреагувати великі інституційні інвестори.

Визначальною стане політика нашої Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку — вона визначить характеристики криптопродуктів (віртуальних активів) в Україні та те, як із ними можна буде працювати. Якщо регулювання буде здоровим, і влада прислухатиметься до ринку, створюючи умови для його розвитку, то до нас прийдуть великі інституціонали, серйозні капітали, які сильно підштовхнуть розвиток крипторинку. Думаю, це може статися десь із середини 2024 року, на що покладаю великі надії.

Вже кілька років організовуємо з партнерами у США велику конференцію з крипті – Miami Bitcoin (Майамі-Біч, штат Флорида). Без перебільшення, значуща подія для всього ринку, на яку з'їжджаються з усього світу і де присутні не лише інвестори, профучасники та зацікавлені, а й представники влади, політики, здатні змінити світове регулювання та сприйняття критоактивів. Захід збирає велику кількість учасників, і я дуже хочу перенести його в Україну — провести у нашій країні, щоб світ більше дізнався про наші технології, можливості, потенціал. Це моя мрія, і впевнений, що за правильного підходу, досяжна.

Важливі події, які здатні залучити інтерес великих інвесторів та зростання капіталізації, 2024-го очікуються також на світовому ринку. Маю на увазі схвалення біткоін-ETF, яке планується вже на початку наступного року. Інвестори почнуть активніше купувати або сам Bitcoin, або акції компаній, що його виробляють.

Біткоїн зараз часто порівнюють із золотом, а ETF на золото було схвалено у 2004 році, після чого ціна даного металу протягом 3 років зросла десь на 380%. Як нові інституційні капітали, так і роздрібні інвестори вкладалися у цей актив, використовували його у своєму інвестиційному портфелі. За цією аналогією очікується зростання інвестицій в ETF-біткоїн, серйозне збільшення капіталізації ринку та подорожчання Bitcoin.

Також подорожчання біткоїну має стимулювати і запланований на 2024 рік халвінг (halving — «уполовинювання»), скорочення мережі — дворазове зменшення розміру винагороди майнерам за видобуток біткоїнів (з урахуванням комісій за транзакції), яке відбувається, коли до блокчейну додають 210 тис. грн. Історично через 3-5 місяці після халвінгу відбувається активне зростання курсу Bitcoin, що, гадаю, ми побачимо і зараз. А чим більше біткоїн капіталізуватиметься, тим сильніше він впливатиме на світову економіку, займаючи в ній дедалі більше місця.

Тому не сумніваюся в активному розвитку даного ринку та його учасників. Наприклад, мета мого White Rock Management – це входження до ТОП-3 великих світових майнерів за обсягом виробництва.Також ми плануємо стати публічною компанією, не виключаємо і злиття/поглинання з більшими компаніями.

Ми три роки проводимо міжнародний аудит, ніколи не використовували позиковий капітал (існуємо винятково за рахунок власних коштів). Максимально диверсифікуємо ризики –видобуваємо біткоїн і продаємо для покриття операційних витрат, тільки частину, що залишилася, накопичуємо. 82-83% собівартості біткоїну – це споживана енергія, і ми постійно шукаємо оптимальні локації для отримання максимально дешевої енергії та підвищення своєї прибутковості. Останнім часом cost-postproduction для біткоїну може варіюватися від $18 до 22 тис., а ціна продажу монети перевищує $34,5 тис. Ось така економіка.

Переглядів: 255, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися