Мінфін - Курси валют України

Встановити
SerhiyTron
Сергій Тронь Сергій Тронь
Зареєстрований:
14 березня 2023

Останній раз був на сайті:
23 квітня 2024 о 16:42
Сергій Тронь — Сергій Тронь
23 жовтня 2023, 10:13

Свобода біткоїну, розвиток технології та податкові поступки. Найцікавіше з Bitcoin Amsterdam-2023

Глобальна біткоінізація, яку більше не можуть заперечувати чи не помічати, інтеграція у класичні фінансові ринки, побудова інфраструктури по всьому світу, інновації та неординарний погляд на розвиток галузі не лише її учасників, ентузіастів, інвесторів, а й самобутніх особистостей на кшталт Едварда Сноудена — волелюбного співробітника ЦРУ та Агентства національної безпеки США.

Це неповний перелік тем, які обговорювалися 12-13 жовтня цього року на Конференції Bitcoin Amsterdam, організованої Bitcoin Magazine та BTC Inc спільно з Amsterdam Decentralized. Варто наголосити, що вона стала унікальним і найбільшим біткоїн-заходом у Європі.

Багато галасу наробив виступ Едварда Сноудена, який досі активно обговорюється. Він чимало часу приділив проблемі, на яку я сам неодноразово звертав увагу і обговорював, — надмірний інтерес до ціни біткоїну, зациклювання на ній. Звісно, добре, коли курс монети зростає, що збільшує увагу. Однак курс BTC не повинен ставати самоціллю, не можна думати лише про нього. Важливо не забувати, що це децентралізований інструмент, який має виконувати іншу важливу функцію забезпечення свободи.

Сноуден приділив увагу свободі, і з цим не можна не погодитися. Біткоїн повинен давати людям можливість зберігати анонімність, із чим вже виникають проблеми. А також бути інструментом для розрахунків, транзакцій. Не можна на чільне місце ставити тільки інвестиційні мотиви і бажання нажитися на курсовій різниці. Він нагадав про те, що влада має можливість відстежувати людей, які стоять за певними транзакціями. Це ризик, про який не можна забувати.

Ще одна тема, яку він порушив, стосується популяризації біткоїн-ETF, участі біржових фондів, у чому Сноуден побачив приборкання децентралізованого інструменту. Він вважає, що регулювання класичних фінансових ринків владою різних країн є ризиком. Більше того, це обмежує справжню свободу і змушує людей користуватися CoinJoins та іншими інструментами.

Палиця з двома кінцями, про що напевно продовжать сперечатися. Галузь змушена погоджуватися на розумне регулювання для активного розвитку та розширення кола ентузіастів, що підтримують її, проте не можна переходити межу, яка істотно обмежуватиме свободу крипторинку. Адже це одна з ключових цілей, під яку створювався біткоїн та інші монети. Думаю, що громадська дискусія з цього питання важлива і буде корисною ринку, тому вдячний за неї Bitcoin Amsterdam-2023.

Цікаву тему порушив і Мігел Альбукерке – очільник регіонального уряду Португалії на острові Мадейра, який запропонував там влаштувати криптовалютний хаб. Він хоче зробити з Мадейри перший біткоїн-центр Португалії — у цій країні, як відомо, зараз активно розвивається криптоіндустрія. Як видно, Мігель і, можливо, інші політики прагнуть скористатися цим, що, безумовно, заслуговує на підтримку. Як і інші політики, готові підтримувати нашу галузь конкретними діями, а не порожніми обіцянками. Альбукерке зокрема лобіює звільнення крипти від прибуткового податку, що точно приверне інвестиції на його острів, коли відбудуться законодавчі зміни.

Також вразив виступ легендарного криптографа, шифропанка та CEO Blockstream Адама Бека, який цікаво розповідав про криптовалютний ландшафт та його перспективи. Зацікавила й інформація від колишнього інвестора A16z Баладжі Шрінівасана. Показовою також стала участь дружини засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа Стелли Ассанж – активіста та борця з корупцією. Вона нагадала світові, як важливо підтримувати свободу слова та чинити опір цензурі, незважаючи ні на що.

Побачив багато видатних особистостей та отримав чимало цікавої інформації. До речі, трансляцію обох днів Bitcoin Amsterdam-2023 вже викладено, і всі охочі можуть ознайомитись із заходом. Впевнений, що таких буде багато.

Біткоїном цікавляться, він перебуває не тільки в центрі досліджень, але ним активно користуються у повсякденному житті. Тому стежать за розвитком і хочуть більше знати про новинки. Будь-які заходи чи освітні проекти, безсумнівно, матимуть попит. Особливо з боку молоді. Чому, до речі, сприяють криптоентузіасти і організатори Bitcoin Amsterdam-2023 у тому числі. Усім підліткам до 12 років цими вихідними забезпечувався безкоштовний вхід на захід, а студенти могли отримати пільги під час подання заявки. Впевнений, інтерес юних умів і надалі будуть стимулювати — це наше майбутнє.

Переглядів: 397, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися