Мінфін - Курси валют України

Встановити
SerhiyTron
Сергій Тронь Сергій Тронь
Зарегистрирован:
14 березня 2023

Последний раз был на сайте:
23 квітня 2024 о 16:42
Сергій Тронь — Сергій Тронь
12 липня 2023, 14:16

Політики, кінозірки, музиканти, спортсмени — хто може підштовхнути нас до купівлі криптовалюти

Громадськість завжди цікавилася інвестиціями публічних осіб, особливо відомих політиків, нерідко наслідуючи їх у надії розбагатіти. Тому журналісти ніколи не переставали полювати за особистою фінансовою інформацією відомих особистостей. Це завжди сенсація.

Днями американський CNBC видав чергову інформацію з такого розряду –про 69-річного Роберта Ф. Кеннеді-молодшого. Він не просто племінник відомого американського президента Джона Ф. Кеннеді (син генпрокурора і сенатора США Роберта Ф. Кеннеді), а й кандидат від демократів на майбутніх президентських виборах у Штатах 2024 року. До нього прикута увага електорату. А тут CNBC із брокерської звітності з'ясував, що відомий політик інвестував у криптовалюти від $100 тис. до $250 тис.

Багато хто знав, що Кеннеді цікавиться і є прихильником крипти, чого той не приховував. Тому два місяці тому навіть виступив на великій конференції Bitcoin 2023 у Флориді (США) в конгрес-центрі The Miami Beach на підтримку біткоїна. Відомо про товариські стосунки політика з ентузіастом біткоїна, мільярдером Джеком Дорсі та іншими криптоактивістами на кшталт Девіда Сакса або Оміда Маліка. А також про підтримку їхніх проєктів, проте зараз з'явилася більш-менш конкретна інформація про особисті інвестиції кандидата в президенти в цьому напрямі, що не може не надихати або навіть заохочувати тих, хто вагається. Тих, що давно подумує вкластися в біткоїн або інші криптовалюти, але ніяк не наважується. Тепер їхня позиція може змінитися.

Ми всі самостійні особистості і самі приймаємо рішення щодо особистих інвестицій. З цим неможливо сперечатися. Але, як не крути, на нас впливає не тільки реклама або PR-кампанії профучасників, а й особисті приклади людей, яким ми симпатизуємо або до яких дослухаємося. Тому впевнений, що інформація про молодшого Роберта Ф. Кеннеді та його активна позиція щодо крипти точно не залишиться непоміченою і гратиме на її популяризацію.

Політики, кінозірки, музиканти, спортсмени не перший рік допомагають просувати в народ криптовалютні ідеї, на яких заробляють як самі публічні особи, так і їхні шанувальники. Спробував згадати найцікавіші випадки, і вийшла цікава добірка.

Великим ентузіастом крипти вважався мільярдер Ілон Маск, широко відомий завдяки Tesla, SpaceX та іншим проектам. Спочатку він розповідав про вкладення в біткоїн і ділився думкою щодо цієї монети, а потім переключився і розкручував криптовалюту Dogecoin. Дехто навіть звинувачував його в маніпуляціях її ціною. Адже однієї заяви Маска було достатньо для курсового стрибка Dogecoin одразу на 20-25%.

Про свій інтерес до біткоїна журналістам розповідали засновник Microsoft Білл Гейтс і співзасновник Apple Computers Стів Возняк. Їхня думка часто змінювалася залежно від ситуації на ринку. Але у 2023-му Возняк передбачив BTC курсове зростання до $100 000 за монету, що надихнуло багатьох інвесторів.

Публічно захоплювався криптоактивами канадська зірка «Матриці» і «Джона Віка» Кіану Рівз, який розповідав про свої інвестиції, а також став радником благодійного фонду цифрового мистецтва The Futureverse Foundation(фінансує митців, які бажають зануритися в індустрію NFT).

А голлівудський актор і венчурний інвестор (співзасновник Sound Ventures) Ештон Кутчер не тільки сам активно вкладався у крипту і жертвував її на благодійність, а й часто популяризував. Навіть знімав для цього спеціальні ролики. Багато хто знає про його симпатії до токенів XRP від Ripple і до монети Ethereum.

Також ЗМІ розкопали інформацію про інвестиції у біткоїн британського актора Г'ю Лорі, який зіграв доктора Хауса в однойменному серіалі. А ще багато писали про запуск американською кінозіркою Ліндсі Лохан власного NFT-токена на майданчику Rarible і про NFT-токени акторки Періс Гілтон.

Великий інтерес до криптовалют виявляли і музиканти. Серед перших активістів був репер Снуп Дог, який почав продавати свої альбоми за біткоїни ще в далекому 2012-му, а через роки став інвестором одного з онлайн-брокерів. Співачка Мадонна брала участь у кампанії Ripple зі збору коштів для сиріт, а ще відомо, що вона приймала криптовалютою оплату за концерти. Також, до речі, й інші відомі виконавиці – Леді Гага, Дженніфер Лопес.

Широкого поширення крипта набула і в лавах спортивних зірок. Відомо, наприклад, що боксер Майк Тайсон запустив власну мережу біткоїн-банкоматів і мобільний додаток для трейдингу. А відомий аргентинський футболіст Ліонель Мессі неодноразово хвалив криптовалюти у соцмережах, став амбасадором Sirin Labs і партнером криптобіржі Bitget.

Футбольні клуби з ім'ям почали укладати контракти у крипті. Уперше два роки тому це зробив мадридський «Реал», коли домовлявся за нападника Девіда Баррала – він став першим професійним гравцем, за якого заплатили в біткоїнах.

Усе це серйозний рівень довіри, на який орієнтуються не тільки друзі та колеги, а й шанувальники. Упевнений, що він дуже сильно розширює аудиторію криптовалют, інтерес до них. Навряд чи комусь вдасться вирахувати, наскільки саме публічні особи стимулювали продажі найрізноманітніших монет, хоча напевно вийшов би великий обсяг. Тож цю категорію ентузіастів точно можна вважати одним із двигунів галузі. Утім, це не означає, що інвестори повинні бездумно вкладати ту саму суму, куди й шановані ними зірки. Завжди потрібно аналізувати активи, ситуацію на ринку та ухвалювати зважені рішення. Хоча спостереження за чужим досвідом також завжди залишатиметься цікавим заняттям.

Просмотров: 593, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися