Мінфін - Курси валют України

Встановити
PerezdeCuellar
Perez de Cuellar
Зареєстрований:
21 березня 2018

Останній раз був на сайті:
26 квітня 2024 о 18:29
Підписчики (437):
DrSAD
DrSAD
KOPPEL
KOPPEL
viktor197
Viktor Petrenko
54 года, Хмельницкий
fso
fso
Pavel30
Pasha Chernihiv
39 лет, Чернігів
Banderivets
Banderivets
54 года
krukkanoe2008
петро Крук
38 лет, Рівне
22124571
22124571
Samsa
Samsa
54 года
Markus88
Виктор Маркин
35 лет
Kambo
Kambo
TimTaj
Тимур Заробов
54 года, Киев
всі підписчики
До Перемоги!
13 листопада 2021, 8:45

USD/UAH Валютний ринок /Infochat/ 13 листопада-8 грудня.

Моє вітання товариство. Про поточну ситуацію на валютному ринку, а саме оперативна інформація змін МБ, а також готівкового ЧР, писатиметься в денних блогах у вигляді паралельно загальній стрічці. Культура ведення дискусії і взаємна повага вітається. Прошу панове, висловлюємо свої думки, прогнозування валютних рухів, очікування, також повідомлення з обґрунтуванням здійснених дій в обміні валют.

Переглядів: 12146, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі - 160

+
+112
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
13 листопада 2021, 8:48
#
12 ноября 2021, 11:57

Доброго дня товариство.
Минає поточний тиждень, п’ятниця і поки котирування догори ніяк не вистрілюють, відскочили від «дна» 26.05 і зараз товчемось декілька сесій біля рівня 26.10мб. З погляду Мб на моменті, то основна частина торгівлі, коли більшість гравців приймають участь, котирування не просідають, а навпаки проглядається попит. Тобто до завершення сесії можливі сюрпризи з підскоком до рівня 26.15мб. Якщо цього не відбудеться і залишимось біля рівня 26.10мб, то наступного тижня в податковий період до 20 листопада куди знизимось на пропозиції валюти? Можливо цього і не відбудеться, бо більшість гравців, які чекають саме цей період для відкупу дешево можуть самі спровокувати зростання курсу попитом, а не падіння, як зазвичай відбувається.
Але яка різниця, дії Регулятора на тижні показують, що вниз далеко не пустить зміцнюватись гривні, на збільшеній пропозиції коливатимемось біля 26.05мб, а от вгору є куди просуватись, якщо попит переважить.
Міркую, що часу для відкупу було достатньо нам всім від /26.15−20, то далі терпіння, коли можна буде втрутитись в гру і діяти.
Дякую за увагу.
+
+113
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
13 листопада 2021, 8:49
#
12 ноября 2021, 18:26

Є декілька думок про коливання на наступний тиждень в період сплати податків бізнесом, враховуючи сьогоднішнє зростання доляра на Мб. Так от, рух вгору може продовжитись з погляду, як завершилась сесія, але в нас попереду «дохлий» понеділок, всі звикли до мало об'ємного Мб, тут ситуація склалася інша, наляканий «бомонд» гравців збереться увесь і може бути не так «весело» гривні, із-за відсутності крупного продавця, тобто попит на валюту продовжиться і далі. Бізнес підхопить хвилю, не поспішатиме лити валюту під податки, вичікуюючи вище курс до самого кінця тижня (четвер-п'ятниця), що звісно зменшить пропозицію понеділок-середа. В кого як витримають нерви. Наприклад чому сьогодні так різко злетіли, бо крупний покупець валюти порушив баланс, не дочекавшись нижче, тому якщо і просадять курс вниз, розвернуть наступного тижня, то не нижче ніж до рівня 26.12−15мб, що буде другим «дном», а гравці в цей час психологічно постійно будуть озиратись, бо розуміють що після 20 листопада курс зростатиме на зменшеній пропозиціі від експортерів, які отримають ПДВ і це не дасть надмірно зміцнитись курсу гривні.
Навіть не знаю діяти наступного тижня на корекції вниз, чи все ж таки почекати після 20-го, бо вийти можна буде, а от зайти назад у валюту часу мало. Все залежитеме з якого рівня корегуватимнмось і в прорахунку, чи вдала прогалина заробітку. Поживемо-побачимо.
Дякую за увагу.
+
+193
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
13 листопада 2021, 11:52
#
Вітаюсь панове.

«Все залежитеме з якого рівня корегуватимнмось і в прорахунку, чи вдала прогалина для заробітку»

Продовжу думку, та змоделюю навпаки можливий сценарій коливань на наступний тиждень.
Припустимо, що ріст захлинеться в понеділок, бо в п’ятницю дуже швидко відросли 26.25−26.27мб, гравці вагатимуться що їм далі робити, купувати валюту на Мб, чи почекати, коли присядемо нижче на проплаті податків бізнесом, а потім вже діяти. Тобто до середи режим очікування нижчого курсу, щоб потім відкупатись (четвер-п'ятниця). І залежить тепер рух і настрій на початку наступного тижня від того, чи продовжить крупний гравець відкуп валюти на Мб, який ми спостерігали в п’ятницю, дріб'язкових гравців навіть було непомітно, покупець змітав всю пропозицію, а Регулятор тільки спостерігав, але на мою думку вгамовував попит один з «Придвонрих» Банків, бо відросли б ще набагато вище при такому цунамі. Що означає рух вгору Регулятор підтримав. У висновку, є два сценарія на наступний тиждень
1) Ріст до середи продовжується, досягаємо рівень 26.45−50мб, четвер-п'ятницю коригуємо до рівня 26.20мб.
2) Корегуємо від понеділка до середи із-за відсутності покупців купувати дорого валюту, котирування присідають до рівня 26.12−15мб, а от в четвер-п'ятницю активізуються всі гравці, які чекали низький курс і злітаємо знову до рівня 26,35−40мб.
Так от, різниця між двома сценаріями 10коп в коливаннях Мб.
Який спрацює, то потрібно визначитись
+
+210
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
13 листопада 2021, 12:11
#
PS.
Продовжу:
Якщо підемо по 1) сценарію. ріст до середи, то можна зіграти на «гойдалці», п’ятниця-субота увійти знову у валюту. По 26.35−40/ скинути і по /26.25−30 увійти.
По 2) сценарію, ріст до середи захлинається, то скидати валюту не можна по 26.25/, бо Мб підійде до рівня 26.12−15мб, а готівковий знизиться на /26.25. Тобто сенсу немає робити дііі і краще перенести на після 20 листопада, коли піде зростання курсу на кінець місяця.
Всі зрозуміли до чого я зробив прорахунки товариство?
Дякую.
+
+227
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
14 листопада 2021, 19:51
#
Вітаюсь товариство.
Так чому ж злетіли у п’ятницю на Мб, коли кошти «зелених» заморожені в Ощад? А поміркуйте, енергетична компанія знає, що об'єм гривні є на рахунках і всеодно його виплатять, навіть колись протяжно в часі. Але маючи на балансі зараз вільну гривню, такий наприклад крупний гравець, як Ахмєтов міг заздалегідь почати купувати валюту на Мб через свої структури, поки дешево без конкуренції, тобто робить диверсифікацію і це правильний розумний хід. Тому попит на валюту може продовжитись і далі, бо це не $100млн. потрібно відкупити, а набагато більше. То подивимось, хто кого в цій ситуації переграє.

Що я міркую на понеділок.
Взагалі новинний фон кінця поточного тижня повинен психологічно вплинути і схвилювати гравців на Мб, «від гріха подалі». Тобто в будь-якому разі від ранку почнуть купувати валюту, скільки буде таких гравців, покаже рух на відкритті сесії. Гроші люблять тишу, а скандал з «зеленими» енергетиками тільки налаштовує на дії, що міцна гривня це штучно, тобто довіру далі треба знову щепити зусиллями Регулятора протяжний період. Все, що буде штовхатись штучно вниз, буде відкупатись на Мб ще з більшим натхненням усіма гравцями. Побажаю Регулятору успіхів «сцяти проти вітру».
+
+161
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
15 листопада 2021, 17:56
#
Доброго вечора панове.
З погляду на Мб понеділка, відчувається спокій, що потяг все ж таки рухається на північ. Доляри відкуплені по /26.15−20, є вже певна прогалина для заробітку, готівковий приймають в обмінках 26.35/. Але, по-правді, якось «сцикотно» діяти. Я розумію, що завтра у вівторок перед аукціоном можуть бути сюрпризи, як в одну, так і в іншу сторону, все залежитеме скільки наколядує МінФін, якому в середу гасити 14млрд.грн. Так от, рух сьогоднішнього Мб показує, що просуваємось «два кроки вгору, крок назад» і є побоювання, що таким чином можуть висадити. Припустимо завтра зливатимуть валюту «Придворні» під папери ОВДП, то наскільки присядемо на Мб і чи не з’явиться крупний покупець підтримати доляр? Ось це і бентежить. Тобто максимум, якщо і присядемо, то до рівня 26.25мб, а потім знову вгору. Не бачу сенсу литись. Якщо аукціон буде «проваленим», то спостерігатимемо картину коливань вище ніж рівень 26.40мб., ком буде накочувати все більший попит, паніка завжди робить свою справу. А нависаючі 19млрд. грн «зелених» енергетиків, гравці в спокої не будуть, тобто все що штовхатиметься ситуативно вниз, відкупатиметься. Ось такі думки товариство.
Дякую за увагу.
+
+215
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
15 листопада 2021, 19:14
#
Далі:
До чого я підводжу, як ми помітили, при спробі зниження котирувань, Регулятор ставить бар'єр на 26.21мб, тобто натякає гравцям, що нижче не буде!!! Якщо, наприклад, наступного разу поставить на рівні 26.30мб! Але при цьому не продає валюту, коли зростаємо на 17 і 10коп. за торгову сесію!!! Це означатиме, що йде заплановане підвищення коридору коливань і коли сам Регулятор вже стане з продажем валюти, а не один з «Придворних» під завдання для омани ринку, ось тоді і дізнаємось, де починається межа його захисту рівня.
Спостерігаємо далі за Регулятором, за його руками, якщо штовхатиме свідомо ринок до перетину 26.50мб на цьому тижні без свого втручання з продажем, то після 20 листопада 26.70−80мб цілком можуть бути реальні позначки. А вже звідти і почати корекцію вниз до рівня 26.35−40мб. Це буде зсувом вище коридору коливань за два тижні. А чинники для цього можуть накластися, виплата «зеленим» енергетикам, ринок відреагує, також політична складова «Вагнергейт», хвилювання і недовіра інвесторів до Влади, пришвидшений вихід іноземців з ОВДП і багато чого іншого. В підсумку додам, що я не вірю, що в ринковий спосіб котирування доляра повернуться ближчий період до 26.10мб. а от 27мб цілком ймовірно на грудень і в швидкому темпі. Так міркую, а як буде побачимо.
Дякую.
+
+173
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
16 листопада 2021, 18:09
#
Доброго вечора товариство.
Як бачимо по рухам Мб йдемо по 1) сценарію, на який і був розрахунок перед початком тижня. Досягли психологічного рівня 26.50мб, Регулятор виглядав на малих об'ємах, але тільки показав свою присутність. Що це може означати? Скоро почне діяти, тобто захищати певний рівень, наприклад завтра до 12:00 вийде на продаж валюти. Звісно Мб можуть ще розігнати до 26.55−57 з відкриття і до 11:30, так мені підказують позначки сьогодньошнього завершення сесії і як гравці були налаштовані купувати валюту, попит був майже постійний. Тому по інерції повинні перейти межу в 26.50мб. Що я міркую з цього приводу, застосую свою тактику, злив 1/10, тобто розділю доляровий капітал і вже від завтра до 10:00 першу частину віддам по 26.50/. Далі по ситуації, до 27 точно вистачить валюти. По ОВДП отримали недобір, не перепозичили увесь об'єм на погашення, тому можливий завтра злив валюти МінФіна «Придворними» банками, для цього в розгін і не втручався Регулятор, щоб максимально курс піднявся. Ось така думка на середу, на істину не претендую, в кожного своя голова, щоб міркувати. А як буде, побачимо. Буде ріст, добре, ще зливатиму і тд.
Бо на відкаті миттєвому гривня зникне і прилаштувати суму буде вкрай важко, це треба пам’ятати.
Дякую.
+
+94
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
17 листопада 2021, 8:44
#
Доброго ранку.
Отже, як і міркував зробив дію. Віддав частину опт по 26.52/ в Обмінку з якою інколи працюю. Купував по /26.20.
+
+85
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
17 листопада 2021, 10:32
#
З погляду на Мб, з відкриття товчемось на місці 26.52-26.54, якщо з 11:00 не почнеться рух вгору, то ріст може захлинутись у другій половині сесії, та присісти нижче рівня 26.50мб.
Загалом мої очікування на мікро відкат до п’ятниці, щоб увійти знову по /26.40−45. Але побачимо, як буде.
+
+43
BogdanFin
BogdanFin
17 листопада 2021, 11:18
#
Хм. Аби недотягнули до п’ятниці і вийде нічогенький загін на вихідні. Спостерігаємо що переважить: відкладений попит покупців в очікувані дна чи бюджетні проплати.
+
+43
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
17 листопада 2021, 12:37
#
Загалом Регулятор правильно діє, щоб не викликати на валютному ринку ШОК, мов ріст не зупиняється і «дерева ростуть до неба», то став сьогодні з продажем і захищає певний рівень 26.55мб. Тобто в цій гойдалці «пік» десь поряд перед мікро відкатом до 26.35−40мб. Потрібно поступово зсувати вгору коридор коливань методом «два кроки вперед, крок назад», що згладжуватиме панічні настроі, а також відбудеться звикання ринку до нових більш вищих рівнів. Такої думки.
+
+45
KOPPEL
KOPPEL
17 листопада 2021, 11:46
#
Здравствуйте товариство. Купив в понеділок у ПУМБ онлайн 4000 по 26.40, поки чекаю.
+
+30
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
17 листопада 2021, 22:20
#
Я б теж зараз здійснив би відкуп по /26.40. Тому що присядемо не глибоко і в часі не протяжно. Міркую, що після
20 листопада у Вас буде можливість знову бути в «грі».
+
+87
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
17 листопада 2021, 11:49
#
Злив ще одну частину по 26.56/ в обмінку з якою інколи працюю.
Якщо Регулятор гальмує, то знаходимось в коридорі коливань, який захищає.
+
+209
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
17 листопада 2021, 17:00
#
На сьогодні все зрозуміло, на Мб торкнулися рівня 26.40мб і трохи «котєйка» підкинули під завершення сесії до 26.43мб.Так от, що у нас попереду, податкові платежі до бюджету, тобто продавці валюти у яких час спливає в п’ятницю і «зелені» енергетики, які отримали гривню і поступово відкупаються на Мб. По психології, бачучи сьогоднішній «геп», то покупці можуть почекати з купівлею, а продавці під податки ні. Хто в цій ситуації у виграшній позиції побачимо до кінця тижня. Розрахунок є на продовження відкату принаймні до рівня 26.35мб, буде на 26.30мб теж добре. П’ятниця друга половина сесії отримаємо відскок, вийдуть гравці на купівлю валюти і з наступного тижня почнем і до кінця листопада досягати вищі рівні, які я припускав раніше 26.70−80мб.
Тактика зростаючого тренду з періодичними загонами «два кроки вперед, крок назад» із застосуванням курсової пилки, зсуває коридор коливань на більш вищі рівні, як ціль досягнути 27мб.
Поглянемо, як буде.
Дякую за увагу.
+
+254
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
18 листопада 2021, 15:02
#
Вітаюсь панове.
Ризик завжди є у валюто обмінних діях, тому прораховувати потрібно і інші варіанти і не грати на всю «котлету»!!! Ви зрозуміли до чого я.
Надія була на продовження мікро відкату в четвер, хоча б до рівня 26.35мб по інерції, бо після вчорашнього «геп» вниз, навряд чи б хтось по психології купував дорого валюту і не може бути різкого розвороту. Але виявляється все не так, в «грі» на Мб зараз не «спекулянти», які міркують і грають за правилами, а тупо «бомонд» зелених енергетиків, який конвертує гривню у валюту і не звертає на закономірність валютних рухів і тренду. «Дешево гребуть, дорого гребуть.»
Так, на моменті покупці перемогли продавців валюти, хто ллється під податки в бюджет і майже зламали напрямок на продовження відкату. Хоча покупці могли почекати і купити дешевше з логіки, кому більше пече? Що ж, завтра п’ятниця, подивимось на попит/пропозицію Мб, або «гепнимся» знову до 40-і фігури, або штурмом братимемо під 60-ту.
Гривню маю від зливу 52 і 56/ зайвих дій не роблю до прояснення на наступному тижні, продовжуємо зростати на виплатах ПДВ експортерам, то далі зливатиму 60−70/, методом усереднювання. Ринок в кінцевому «перегорить» в перших числах грудня і відбудеться повноцінний відкат, більш глибший, тому 40-ву фігуру ще дістанемо.
Для висновку дочекаємось спочатку чим завершиться тиждень. Далі можна буде підкорегувати.
Дякую за увагу.
+
+136
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
19 листопада 2021, 12:30
#
Доброго дня товариство.
Отже, з погляду на Мб п’ятниці, то все ж таки пішли на штурм 60-і фігури, торгівля йде активно від самого ранку. Покупців більше, ніж продавців валюти, хто чекав зниження курсу від пропозиції під податки, її виявилося замало, а на купівлю вишикувалася черга із «зелених» енергетиків, імпортерів, та й виплата боргу 14млрд. грн по ОВДП відбулася в середу. Увесь бомонд накинувся на відкуп валюти. Все це потрібно ринку перетравити. Можна припустити, що до завершення сесії і тижня, перед вихідними, закриємось високо. Якщо Регулятор у другій половині відпустить межу стримування 26.59мб на сьогодні, то на малих об'ємах перейдемо рівень 26.60мб.
Якщо поміркувати проти логіки на наступний тиждень, всі більшість чекають на продовження вгору на виплаті експортерам ПДВ, що зменшить пропозицію валюти на Мб, та по вуха зараз пірнають в доляр. А може відбутись навпаки, пояснюю, це без виникнення форс-мажору після 20 листопада. Два тижні підряд звісно можна зростати з мікро відкатом, але чи не викликає це панічні настрої, що ростем, ростем і де буде край? Якщо б у Регулятора були наміри швидко девальвувати гривню, він би не ставив бар'єри, а за тиждень зсунулись би на 1грн вгору і далі б ринково регулював. Щось тут не так, відчуваю, що наступного тижня всіх присадять, хто чекає ріст до неба. Так от, слідкую за ПДВ, майже кожного дня, то виплати йдуть експортерам, дивно, коли й так курс росте кожного дня. Учора 650млн, перед цим 200млн, було і 1млрд.грн. Приблизно 3млрд.
+
+151
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
19 листопада 2021, 12:35
#
Продовжу. А якщо припустити, що наступного тижня ПДВ не литимуть, виплатять експортерам залишок через тиждень, то куди піде курс? Експортерам нікуди діватися, вийдуть з продажем на Мб на потребі в гривні, ріст увесь зійде нанівець. Тобто проти логіки очікувань, можливий такий сценарій, але треба ще добре проаналізувати на вихідних.
Дякую за увагу.
+
+156
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
19 листопада 2021, 17:26
#
Сьогодні ще майже 1млрд. грн відшкодовано ПДВ, за два дні 1.6 млрд. грн, тому бізнес під податки і експортери не поспішали литись.
Регулятору прийшлося інтервентити, продав біля $100млн. Зараз цікаво, наскільки є ще «палива» на ринку, щоб штовхати далі вгору? До середи наступного тижня, чи почне згасати попит вже з «млявого» мало об'ємного понеділка. На мою думку, Регулятору варто було б трохи вище відпустити курс Мб, приблизно до раніше озвучених 26.70−26.80мб, щоб добре вмостились і більшість увірували в подальший ріст, і тут, несподівано повноцінно почався відкат. Експортерам ПДВ затримали, почали литись, ринок перевернеться швидко, тим паче Регулятору потрібно поповнити резерви, бо «сотню» вже злив, та й Нафтогазу потрібна буде валюта на закупівлю газу, а на зростаючому курсі, це неможливо, тільки купівля на відкатах. Тому у висновку, до середи крайня межа «загону» вгору, далі підемо вниз до 26.35−40мб. Якщо звісно на вихідних не «вибухне» якась негативна інформаційна «бімба», що підігріє панічні настроі «купуй валюту на всі вільні». Одна з думок панове на наступний тиждень, а як буде, побачимо.
Дякую.
+
+171
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
20 листопада 2021, 12:20
#
Доброго дня товариство.
Щойно злив третю частину опт по 26.62/. Маю на зараз гривні 30%.
З погляду, що Регулятор гальмує зростання $100 злив, а також ставить «лякалку» в готовності продати $200млн за потреби на рівні 26.60мб, тому я перестрахувався. Правильно, чи ні покаже час, бо віддавав 26.52−56−62/.
Далі буду слідкувати за рухом, раніше описував, що бажано б Регулятору відпустити трохи вище курс до 26.70−80мб, а звідти вже відкочуватись, було б чудово. З понеділка поглянемо, як буде. Одне бентежить, що «війна» Влади з гравцем, як Ахмєтов, може призвести до зриву курсу, так як має олігарх величезний фінансовий ресурс для впливу на валютний ринок, якщо захоче то легко курс підніме на 28 постійним попитом на Мб, цей варіант нестабільності теж потрібно враховувати.
Недовіра Владі, скрізь одні провали можуть нагнітати панічні настроі, що тілтки підігріватиме попит від гравців на Мб, так і населення. Тому в цій ситуації Регулятору прийдеться бути дуже пильним на Мб наступного тижня, щоб по-перше показати свою спроможність контролювати курс, а також нівелювати ризики зриву курсу.
Від попередньої думки не відмовляюсь, затримають ПДВ і пропозиція валюти з’явиться на Мб, тобто припускаю максимум ріст до середи, а можливо й раніше, кінець тижня почнем відкочуватись.
Дякую за увагу
+
+140
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
20 листопада 2021, 16:47
#
Помітив ще від учора, що майже всі Банки, як тільки стало відомо, що Регулятор виставив «лякалку» продати $200млн, то знизили курс прийому доляра нижче 26.50/ в основному 26.40−45/, хоча вдень готові були приймати 26.50+/. Цей факт повинен насторожити, щось тут не так!!! Чому я зробив сьогодні дію по 26.62/, бо ЧР готівка на вихідних оператори влаштували свій «загін», але в неділю у другій половині трохи збавлять курси, щоб в понеділок не залишитись в дорогому долярі у випадку якихось зволікань курсу йти далі вгору на Мб. Такі тонкощі потрібно помічати товариство, бо все складніше стає передбачити напрямок і куди повернеться вітерець.
+
+84
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
20 листопада 2021, 19:03
#
«Якщо звісно на вихідних не „вибухне“ якась негативна інформаційна „бімба“, що підігріє панічні настроі „купуй валюту на всі вільні“. Одна з думок панове на наступний тиждень, а як буде, побачимо.»

Такі обставини панове, завтра збирається о 17:00 Майдан по «Вагнергейту», чим все завершиться і в що воно переросте передбачити важко. Це може підігріти курс до зростання, як політичний фактор нестабільності.
+
+102
yambuy
yambuy
21 листопада 2021, 13:10
#
Перес приветствую. Главную угрозу курсовой стабильности считаю некомпетентность нынешней власти. И основная причина просчет по закупке энергоносителей. Если Украине сильно повезет, то этот год может и проскочим на курсе 27,5 — 28. Благодаря предыдущему Мы вошли в отопительный сезон с 19 млрд. куб газа. Выйдем, если повезет 6−7 млрд.куб. На следующий сезон нужно закачать минимум 10−12 млрд.куб. Это порядка 10 млрд.дол. Допускаю по 500 дол. за куб. это 5−6 млрд.дол. Таких денег нет. Все приплыли.
+
+87
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
21 листопада 2021, 13:51
#
Вітаю.
Все це так, але не нагально, не відразу завтра. Будуть гойдалки, як вгору, так і вниз. Діватися нікуди, балансуватимуть між низьким курсом 26 і високим 28. Придумають щось середнє, бо енергоносії з високим курсом купувати ще більш буде накладніше.
Валюту братимуть із ЗВР пропускаючи через Мб, Регулятор напряму наливатиме Держ компаніям у разі гострої потреби і тут важливим буде який курс і заданий напрямок руху, малюючи картину збільшеної пропозиції на ринку.
Тому все попереду, будуть регулювати, звісно якщо не відбудеться форс-мажор, коли готівковий відірветься від Мб і офіційного на 2−3грн з обставин в Країні.
+
+99
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
21 листопада 2021, 14:37
#
Завтра, в понеділок, такий собі буде вирішальний момент у визначенні намірів Регулятора і як він діятиме від самого ранку з відкриття Мб.
Майдан сьогодні пройде дуже гучно, тому в понеділок гравці наполегливо продовжать купувати валюту, перехід межі 26.60мб можливий вже з 10:00 і до 11:00 підійти до нового рівня 26.70мб.
Тут багато чого залежитеме від Регулятора, або він заливає відразу з 10:00 ранку, бо наміри були раніше $200млн продати, або «спить» і чекає на більш вищого рівня 26.70мб. тобто дозволяє зсовуватись курсу вгору далі, що означатиме недосягнення запланованих «пікових» позначок цієї гойдалки. Спостерігаємо товариство.
+
+43
SergiyA
SergiyA
21 листопада 2021, 18:16
#
Усім привіт.
зайшов у додаток Альфа, курс 26,60/26/60.
Стали на «пилососити»?
Щось знають чи як?
+
+28
BogdanFin
BogdanFin
21 листопада 2021, 21:30
#
Швидше за все збій
+
+28
vint0221
vint0221
21 листопада 2021, 22:16
#
В Альфе акция такая. До 26.11 по-моему. Только в он-лайн

+
+28
SergiyA
SergiyA
22 листопада 2021, 10:30
#
:) не збій, вже 26,67/26,67
+
+133
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
22 листопада 2021, 12:36
#
Доброго дня товариство.
З погляду на графік Мб з відкриття перейшли рівень 26.60мб без втручання Регулятора, близько 11:00 досягли позначки 26.67мб, на якій крупний гравець здійснив інтервенцію з продажу валюти. Я не стверджую, що це саме Регулятор поставив межу, але можливо за вказівкою один з «Придворних» банків. Котирування трохи почали знижуватись і на зараз графік «тіпає», то вниз, то вгору на рівні 26.62мб, що це означає? Один крупний гравець купує, інший продає, увесь дрібний «бомонд» зник з радару, тобто непомітні. Припускаю, що відкуп здійснюють, або Держ компаніі на закупівлю енергетичного палива, або крупна структура приватного бізнесу, також можуть бути нерезиденти. Красиво малюють картину для загалу.
+
+43
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
22 листопада 2021, 13:51
#
Віддав щойно ще частину в Обмінку опт 26.72/
Маю 40% гривні. Спостерігаю далі.
+
+87
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
22 листопада 2021, 14:23
#
Отже на моменті 26.69−26.71 майже зайшли в прогнозований коридор 26.70−26.80мб. БЕЗ втручання Регулятора в гальмуванні!!! Таке відчуття, що завтра як гепнимось вниз на зливі під аукціон ОВДП, а також приєднаються експортери, тобто спостерігатимемо увесь «бомонд». Можливо помиляюсь, але насторожує бездіяльність Регулятора!!! Неможе такого бути, захищав-захищав, а тут в із-за кущів виглядає.
+
+43
SergiyA
SergiyA
22 листопада 2021, 15:24
#
Народ, що відбувається? Сьогодні тільки ж понеділок.

Ради експерименту зайшов в Альфа в долар (онлайн). Курс у них росте як на міжбанку, кожну хвилину росте.
+
+67
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
22 листопада 2021, 16:23
#
Жваво пішли, на моменті 26.75−26.79мб.
Нерези гребуть по будь-якій ціні, тому Регулятор не дуже охоче гальмує.
Подейкують, що о 14:00 за 20хв $100 лям ковтнули, як і не було.
Чекаю 80/ фігури, щоб віддати ще частину долярів.
Харківські обмінки переходять на /27 продаж. Обм.Роза 26.80/27.00
+
+85
SergiyA
SergiyA
22 листопада 2021, 17:36
#
Можливо до завтрашнього аукціону ніхто й не готуються, бо Рассія бряцає зброєю, і ця інфа за вчора — завтра у всіх новинах.
+
+155
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
22 листопада 2021, 19:13
#
Минулого аукціону недобір був в запозиченнях, перед погашенням 14млрд.грн. На зовнішній ринок виходу поки нечутно за євробондами. Міркую, що завтра під аукціон, щось влаштують і МІнФін повинен запозичити 13−17млрд.грн. через ОВДП. Під аукціон можуть гравці литись, тому курс і розігнали сьогодні вгору, а Регулятор наче був, а наче й небуло, то за 3коп. «надривається», а зараз 20коп вгору за сесію Мб й добре. Насторожує такий факт. Чим вище вгору, тим довший шлях на відкат і більше можливості відкупитись на падінні Регулятору.
З заходом в коридор 26.70−26.80мб відчувається вже певна паніка, як у населення, так і в операторів готівкового ринку. більшість увірувала тільки вгору, «гребуть» на всі. А я б на місці Регулятора обломив би ріст саме завтра і штовхнув би ринок в зворотній напрямок, бо якщо ні, то перед вихідним в США в четвер, а у нас ТОМ-на сесія, бачучи напрямок тільки на зростання курсу, то можна отримати перехід позначки 27мб вже до кінця тижня і ще більше панічних настроїв. Тому на мою думку діятиме Регулятор саме завтра, щоб нівелювати і згладити «переляк» на валютному ринку. Будьте пильні панове з відкриття Мб!!!
Дякую за увагу.
+
+75
SergiyA
SergiyA
22 листопада 2021, 23:45
#
Є думка, оскільки на 24-те потрібно на погашення 4.8 лярда + недобрали 3 з минулого аукціону, і сьогодні теж думаю не доберуть, тому регятору вигідно підняти курс щоб злити свої доляри…
+
+15
yambuy
yambuy
23 листопада 2021, 18:56
#
Платит Минфин, и он не будет конвертировать доллары в гривну. НБУ без особых проблем «поможет» Минфину гривной. Это не валютные платежи. Валюта идет на погашение ОЗДП, проценты, выплаты МВФ, закупка газа через Нафтогаз, кредитов гарантированных государством.
+
+15
yambuy
yambuy
23 листопада 2021, 18:58
#
Укравтодор, Укрэнерго. Эти кредиты придется отдавать государству
+
+126
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
23 листопада 2021, 8:29
#
Доброго ранку товариство.
Отже, на підтвердження своїх очікувань віддав щойно подвійну частину долярів в Обмінку з якою інколи працюю по 26.86/.
На моменті знаходжусь 60% в гривні.
Міркую, що новина про транш від МВФ трохи зніме «дурний» попит на Мб і ринок охолоне і напрямок розверне на корекцію.
Дякую за увагу.
+
+15
yambuy
yambuy
23 листопада 2021, 19:02
#
Рещил тоже немного поиграться, вышел через Альфу по 26,88
+
+41
yambuy
yambuy
23 листопада 2021, 19:05
#
Перес, Ваше разбавление может плохо закончится. Поверьте на слово, очень долго торговал на Украинской бирже через Драконов. Будьте внимательны.
+
+15
yambuy
yambuy
23 листопада 2021, 19:07
#
Против тренда не устоишь! Вопрос это тренд, или вынос?
+
+15
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
23 листопада 2021, 23:07
#
На мою думку тренд змінився на зростання, досягнули «дно» на 26.06мб. і розвернулись. В цьому році цієї позначки вже не буде, але 26.35−40мб ще можемо знизитись перед стрибком ближче до 27.50мб. Тобто Ви зрозуміли, що зсув відбудеться через «гойдалку». Якщо ні, відкату не буде, то я помилився і визнаю це.
+
+30
yambuy
yambuy
24 листопада 2021, 0:02
#
Хотелось бы чтобы не ошиблись.
+
+43
SergiyA
SergiyA
23 листопада 2021, 10:03
#
Усім привіт.
я вчора після обіду, за ради досліду, заходив в доляр у Альфа онлайн, бо курс у них один. Входив по 67, 73, і по 77 навіть.
А потім ввечері вийшов по 84, бо лафа можливо на ранок закінчиться.
Не знаю в чому прикол, але так легко ще не заробляв :)
Курс у них досі один купити/продати.
+
+74
SergiyA
SergiyA
23 листопада 2021, 10:25
#
По заявкам фіз осіб, попит знову збільшується над пропозицією, народ готовий купувати по 26.9−27.
+
+129
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
23 листопада 2021, 11:20
#
Раз така нагода, віддав ще частину в Обмінку опт по 26.94/
Знаходжусь 70% у гривні.
+
+118
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
23 листопада 2021, 11:35
#
Помітив таку тенденцію, що курс наче виріс на Мб, а низка Банків соромляться ставити /27 і вище на продаж!!! В основному намагаються продати доляр від /26.95−98!!! Перестраховуються певне, на відміну від ЧР, де гра в «стільці» продовжується, поки «музика» грає.
+
+129
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
23 листопада 2021, 15:20
#
Щойно з Обмінки віддав частину опт по 26.96/
Гривня 80%
+
+15
yambuy
yambuy
23 листопада 2021, 19:08
#
Да В Ы оптимист!!!
+
+30
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
23 листопада 2021, 22:47
#
Вітаю Вас.
Ризик звісно є, але «армагідону» поки не бачу. Час покаже, принаймні три тижні є попереду, щоб увійти знову в доляр.
+
+45
vint0221
vint0221
23 листопада 2021, 20:14
#
Перешёл в гривну по 26.95. На всю котлету. В правильности не уверен на 100%. Посмотрим.
+
+40
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
23 листопада 2021, 23:01
#
Вітаю.
Бажано по факту свої дії писати, коли ще позначки є такі на ринку. О 20:00 повідомляти, вважаю це вже заднім числом.
+
+30
alexat3107
alexat3107
23 листопада 2021, 20:30
#
Міністерство фінансів на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету 4,4 млрд грн.
+
+29
15872787
15872787
23 листопада 2021, 21:09
#
Добрий вечір, ДОБРОдії!
Сьогодні: «…Нацбанку довелося п’ять (!!!) разів виходити на торги з інтервенціями з продажу валюти. І якщо починав він із цінника у 26,81 гривень за долар, то останню інтервенцію він провів уже по 26,90.»
+
+89
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
23 листопада 2021, 22:39
#
Доброго вечора панове.
Був запроторений, тому і не написав своє бачення, як зазвичай роблю.
Так от, Регулятор себе поводив сьогодні наче «срана Уляна», вискакував п’ять разів з продажем і ховався, такого навіть не пам’ятаю в історії. Ні, щоб стати з продажем відразу в $200млн. відсікти спекулянтів, та повністю нагодувати бажаючих купити, так «цідив» по ложці увесь день. Є підозри в тактиці і краще б вони не справдились, що МВФ, виділяючи транш SDR, наказав Регулятору далі тільки згладжувати перекоси на Мб, а не задовольняти повністю ринок валютою і ламати напрямок. Так, це ринково і збереже валюту в ЗВР. Тоді в мене виникає інше питання, яким чином гальмуватимуть інфляцію і скільки коштуватимуть енергоносії в закупівлі по дорогому курсу? Бо є різниця між 26.50 і припустимо далі, якщо не зупинимось 27.50мб. Дотувати ціни на внуршньому ринку споживання ще більше потрібно, тут і виникає протиріччя, тому в подальшому гойдатимуть курс, як вгору, так буде і вниз. Так міркую.
Щодо сьогодні, друга половина сесії, як помітили була млявішою, навіть присіли трохи котирування з погляду який наполегливий попит відбувався з відкриття Мб і в основну частину торгівлі, але казати що пішли на повноцінний відкат, бо можливо «паливо» скінчилося, тут трохи не вистачає впевненості, та й замало знизились, залишились котирування вище відкриття Мб.
+
+186
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
23 листопада 2021, 22:43
#
PS. Завтра середа, перед ТОМом в четвер, цікаво, Регулятор більш буде впевненішим в гальмуванні, ніж сьогодні, бо збільшений попит може продовжитися, гравці поспішатимуть відкупити валюту по факту, а не з постачанням на наступний день!!! І якщо Регулятор знову покаже свою слабкість з відкриття Мб, відпустить вгору, то знову та ж сама малюватиметься картина, отримаємо зсування на 10коп і підхід до психологічного рівня 27мб, що додасть більше панічних настроїв валютному ринку. Але все ж таки є надія, що Регулятор цього не допустить і з 10:00 ранку на відкритті Мб почне інтервентити, щоб відразу нав’язати свої правила гравцям. Тут є ще один такий маленький нюанс, дата попереду, 1 грудня, Президент звітуватиме в Парламенті, транш від МВФ отримали, це позитив, і під цю дату показати загалу, що гривня валиться, якось не вписується в здорове мислення, чи не так? Бо тоді натякатимуть, що падаємо скрізь. Тому зроблять «перемогу», щоб гривня в цей період зміцнювалась. Бентежить зараз тільки ситуація на поточному тижні, коли перевернемось на корекцію, з яких позначок, від завтра з 26.90, чи вже з наступного понеділка з 27.05мб?
Різниця невелика, але психологічно діє.
Як кажуть, поживемо побачимо.
Дякую за увагу.
+
+15
15872787
15872787
24 листопада 2021, 21:27
#
Маю думку, що з понеділка на корекцію підемо, з 27,06-27,12
+
+28
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
24 листопада 2021, 21:35
#
По логіці на зараз, то так, але поглянемо, як завтра ТОМ сесія пройде.
Можливо якийсь сюрприз Регулятор підготував.
+
+42
15872787
15872787
24 листопада 2021, 17:46
#
Вітаю!
Частину віддав по 26,96.
Найкрасивіша 1/10 зелень
+
+84
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
24 листопада 2021, 20:29
#
Доброго вечора товариство.
Варіант сьогоднішнього Мб розглядав, підхід до 27, був готовим, тому нічого у висновку дня не було додати. Все описано в попередньому коментарі.Сьогодні спостерігав спокійно за рухами доляра на Мб і готівці, дій ніяких не робив, бо останні зливи валюти були саме на рівнях 26.86−94−96/, залишок валюти 20% на випадок просування вище позначки 27мб. Тобто готовий буду віддавати 27.05−10/, якщо звісно туди закине.
Регулятор сьогодні здивував, особливо нульовою реакцією у другій половині сесії, щось напевне задумав!!! Що задумав, можливо проясниться вже завтра на ТОМній сесії, коли ринок буде менш об'ємнішим. Подивимось і потім проаналізуємо.
Зараз потрібно згадати на яких рівнях Регулятор інтервентив з продажем, пройде певний час він повернеться, щоб назад відкупитись, тоді можна діяти разом з ним. Зростання курсу відбувається другий тиждень поспіль, була в проміжку мікро корекція і досягнули зараз рівня 27мб від 26.06. Тобто отримали майже 1грн ріст Мб за короткий період, це чудово, тому що не розтягнуто в часі на місяця і зворотній процес корекції почнеться раніше, достатньо відросли, щоб було куди тиснути вниз і відкупати валюту в ЗВР. А коли відкат почнеться, вже не важливо, на цьому тижні з 27, чи з наступного 27.05, а може від 27.25, ми ж всі знаємо, що «дерева до неба не ростуть» і є край, після різкого зростання відбувається корекція, закінчується «паливо» штовхати вгору і вщухає попит з міркування доцільності купувати валюту до
+
+149
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
24 листопада 2021, 20:50
#
PS. … дорого. На мою думку вдалим періодом для корекції, так як залишилось мало часу до кінця листопада, то це з 1грудня і по 20 грудня, саме три тижні корегуватись перед новорічним «загоном». Тому що, уявляєте, який буде курс, якщо грудень пройти без корекції на НР? Все повинно відбуватись циклічно, зросли, всі чудово вмостились на всю гривню по 27+, можна тепер вниз розвернути ринок, знизились до 26.40, більшість вискочила, знову вгору. Так міркую. Правильно чи ні, поглянемо.
Дякую.
+
+15
romualdas98
romualdas98
24 листопада 2021, 20:59
#
Добрий вечір! Шановний Перес, хотілося б дізнатися Вашу думку по парі €/$. Чи буде ближнім часом паритет? Чи не краще зараз звернути увагу на €?
+
+98
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
24 листопада 2021, 21:08
#
Добрий.
У євро заходити немає сенсу, Ви ж бачите, як доляр міцнішає в Світі до основних валют, тим паче, якщо зараз розвернемось на зміцнення гривні до доляра, то євро зовсім втратить в ціні.
Якщо співпаде на наступній «гойдалці», після корекції, доляр міцнішає до гривні і кроскурс буде 1.10 можна спробувати купувати євро в надіі, що подвійно відстрелить по відношенню до гривні і євро до доляра на 1.14. Тоді можна непогано заробити на НР.
+
+44
SergiyA
SergiyA
25 листопада 2021, 8:15
#
Усім привіт.
якщо регулятор має плани на зниження курсу, то сьогодні, у нього є шанс зробити це з мінімальними інтервенціями.
+
+150
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
25 листопада 2021, 8:50
#
Доброго ранку панове.
Якщо проаналізувати інтервенціі Регулятора з продажу валюти за два тижні, то це приблизно $400млн від рівня 26.50 до 27. Це насправді не так і багато, але й далі витрачати ЗВР вже стане накладніше. Тобто Регулятору потрібно діяти ближчим часом, щоб повернути валюту назад в резерви. Припустимо, що попит продовжиться і далі, не так швидко в динаміці, але Регулятор вимушений буде злити ще $200−300млн до умовного рівня 27.50мб, то який потім потрібно влаштувати відкат, щоб $700−1млрд відкупитись? Тим паче складна зима попереду, резерви «тринькати», якось не на часі. Я розумію, що відкупити можна навесні, але валюта потрібна буде зараз, а не колись. Тобто у висновку, Регулятору потрібно вже діяти, розвертати ринок на корекцію, щоб нівелювати подальші витрати валютних запасів.
Поглянемо. Чим вище вгору, тим глибше вниз, бо є куди.
+
+74
15872787
15872787
25 листопада 2021, 16:33
#
Вітаю!
Частину віддав по 27,04.
Найкрасивіша 2/9 зелень.
+
+140
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
25 листопада 2021, 18:33
#
Доброго вечора панове.
Як Вам ТОМна сесія? Підозри були, ще декілька днів тому і бентежило саме цей період, Регулятор був не дуже дієвим учора в середу, не збив натиск попиту, не вгамував ринок, тому отримали, що бачимо на зараз на Мб, перейшли позначку 27.05.
Обмінка з якою інколи працюю на вечір світить 27.06/ Опт можна дві копійки додати, тримаю руку на пульсі, щоб здійснити дію. Поглянемо, що буде вранці на відкритті Мб і як діятиме Регулятор!!! Сьогодні сесія ТОМ постачанням валюти завтра, Регулятор інтервентив декілька разів на $150млн вище рівня 27, скажу це немало злив, з урахуванням, що $400 продав раніше.
До чого я, а що далі собі міркує Регулятор?
Де межа, коли він жорстко розверне напрямок і з’явиться надлишок, щоб не витрачати ЗВР.
Було б дуже потішно, якщо ті покупці, які сьогодні на ТОМі купили валюту по 27+, то завтра отримавши на рахунки спостерігали картину вже нижче 27-ми Мб. Для цього потрібно всього лише одна вчасна дія Регулятора до 10:00 залити $50−100млн на Мб, задати зворотню хвилю і далі вже підставляти свою кишеню, тільки дешевше, ніж продав. Це так, думки спекулянта, а як буде насправді, подивимось. Якщо злет продовжиться, то на вихідні ЧР зовсім відірветься на паніці від Мб, «літати, так літати».
Дякую за увагу.
+
+244
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
25 листопада 2021, 20:31
#
1 грудня зроблю повний аналіз, де помилився і як виходитиму з ситуації.Покроково пояснятиму свої дії в майбутньому. На яких рівнях виходив, на яких буду входити з частин проданої валюти з позначками. Хто читає від початку і слідкує за моїми повідомленнями, міркую, що буде цікаво для власного досвіду на прикладі. Загалом я не переймаюсь, бо є капітал для «гри», який розділений на 10 частин і є капітал на випадок форс-мажору, це приблизно розділено 50/50, а також «заморожена» гривня на довгострок з відсотками. Тобто подивимось, чим завершиться увесь цикл в кінцевому результаті з підсумками.
+
+73
roshch
roshch
26 листопада 2021, 12:30
#
Вітаю, панове!
Враховуючи дуже привабливий курс, частково вийшов у гривню.
Курс виріс на 1 гривню, з 26.05 до 27.05 дуже швидко. Очікую тимчасову стабілізацію в районі 26.70−27.00 до 26 грудня.
+
+45
yambuy
yambuy
26 листопада 2021, 15:31
#
Слил по 26,88. Откупил по 27,02. Нормальный бизнес. Думаю может опять слить?
+
+72
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
26 листопада 2021, 16:06
#
Вітаю. З погляду на завершення Мб, то на вихідних ЧР гратиме свою гру «літати, так літати», курс буде вищим.
Хотів сьогодні по 27.12/ скинути частину, але почекаю, щось мене бентежить реакція суспільства на пресінтервью Президента, ринок може нервувати.
+
+15
yambuy
yambuy
26 листопада 2021, 16:28
#
Солидарен с Вами, здесь подойдет только ненормативная лексика.
+
+45
yambuy
yambuy
26 листопада 2021, 15:34
#
Стал плохо спать.
+
+15
BogdanFin
BogdanFin
26 листопада 2021, 16:05
#
Грайте на меншу (комфортну) частину грошей. Якщо зараз хочете злити — то злийте невелеку частину. На вихідні виходить непоганий загін. На мою думку зростати ще є куди: ситуація на кордоні добряче налякала нерезів та й інших. Корекція теж може бути, але не думаю, що вона буде значна…
+
+101
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
26 листопада 2021, 16:37
#
Бачите як, а в мене купа гривні від зливу, намагаюсь не робити зараз зайвих дій. Наступний тиждень буде показовим з 1 грудня, якщо зародиться «Майдан» і вуличне протистояння, то перевертатись у валюту потрібно негайно, навіть з втратами. Регулятор не втримає постійний натиск на Мб, який створять фінансово олігархічні групи.
+
+15
yambuy
yambuy
26 листопада 2021, 16:27
#
Я не хочу заработать на курсе. Просто скучно. Когда-то Мы серьезно торговали на УБ ЦБ. Вот это трэш! А это так для развлечения. Принцип прост, деньги в мире одни — это ДОЛЛАР. Всем удачи.
+
+30
yambuy
yambuy
26 листопада 2021, 16:35
#
Для того чтобы Вы поняли что такое настоящая торговля — акции Мостобуда, в течении года со 100 грн. до 3500 грн. И потом обратно до 30 грн. При курсе 5. Вот это трэш.
+
+42
15872787
15872787
26 листопада 2021, 17:34
#
Вітаю!
Віддав частину по 27,16.
Найкрасивіша 3/8 зелень.
+
+84
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
26 листопада 2021, 17:44
#
Доброго вечора товариство
Закінчився тиждень, останні дві сесії Мб проходили напружено, Регулятор продав за два дні близько $350млн. Загалом $700−750млн від початку «гойдалки», коли відштовхнулись від «дна» 26.06. Зауважу, що основний об'єм інтервенцій Регулятора відбувся біля рівня ±27!!! Тобто потім повернемось нижче цієї позначки, для відкупу, за яку відбувалась така боротьба і стільки витрачено валюти.Попит на валюту до сих пір не вщух на валютному ринку. Сьогоднішні дії Регулятора в жорсткій позиції утримувати котирування на рівні 27.12 можна списати до заходу бесіди Президента з журналістами і визначити наміри Регулятора в подальшому регулюванні курсу неможливо, чи відпустить далі на наступному тижні, витрачаючи ЗВР, чи все ж таки заллє і остудить ринок від панічних настроїв. Тобто на інтервенціі потрібно витратити вже $1млрд. Дорого, чи не так панове? Зсунулись на 1грн. вгору, а мільярда долярів з резервів вже немає.
Якщо до 1грудня ситуація не проясниться з намірами Регулятора, тобто постійно зсуватимемось вгору і в цей час почнуться політичні акції проти свавілля Влади, то курс не зупиниться навіть на 28 до кінця наступного тижня. Як кажуть відбудуться форс-мажорні обставини і щось прогнозувати далі в такій ситуації, до чого прив’язувати курс буде вкрай важко, бо згадаємо часи Януковича і грудень 13 року.Відкрите протистояння Президента з олігархом Ахмєтовим вже відчувається певна нестабільність, а також «невидима рука» на Мб постійно купує валюту!!!
+
+71
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
26 листопада 2021, 17:51
#
Обінка вечір 27.15−27.30 опт можна звузити на 2−3коп.
Готівка на вихідних ще підросте, тому 27.20-25/ не здивує із-за слабкого підкріплення населенням.
+
+144
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
26 листопада 2021, 21:07
#
На вихідні градус буде підвищений, інформаційно нагнітатимуть панічні настроі, збільшиться попит на валюту від населення. Тобто в понеділок має бути продовження і на Мб посилений тиск на гривню. Регулятор звісно прикладе всі зусилля і чинитиме опір процесу девальваціі до середи 1 грудня, коли Президент звітуватиме в Парламенті. Припустимо, від сьогоднішніх позначок 27.15мб в динаміці підійдемо до рівня 27.30мб. Готівка по /27.50 на продаж. 1грудня пройде акція «Єрмака Геть!» увечері, після цього почнеться відлік, або напруга згасне, або навпаки. З цього висновок, на який рівнях виходити і на яких рівнях поспіхом входити у валюту, готуючись до «армагедону»!!!
Що я міркую з цього приводу, валюту можна зливати до середи, а далі діяти, в залежності від обставин, якщо тренд стійкий вгору, то потрібно як валютники, купувати дорожче, продавати дорожче, але не на всю гривню, яка є від попередніх зливів на нижчих рівнях, бо при різкому розвороті, щоб не застрягти в дорогому долярі. Тобто збільшувати об'єм гривні. У випадку, якщо після середи згаснемо на Мб, Регулятор добре заливав ринок, то маючи гривню спокійно спостерігати за відкатом.
На зараз поки такі думки по стратегіі.
+
+70
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
27 листопада 2021, 11:30
#
Доброго дня товариство.
Насправді, якщо мислити трохи на майбутнє, то без виникнення форс-мажору повинно сповільнюватися попит на доляр, населення його перекупило, Регулятор «спалив» майже весь об'єм гривні на ринку, проводячи інтервенціі і «паливо» в якийсь момент зникне, щоб штовхати вгору. Наголошую, що це без виникнення форс-мажору болижчго часу.
Скільки продав валюти за два тижні Регулятор, приблизно $700−750млн, а також продавали і інші гравці, тобто гривню з ринку зайву майже витягнули. Якщо Регулятор не може зупинити панічні настроі і попит на ринку, навіть проводячи інтервенціі, то може вдатися до висушування гривневої ліквідності, щоб зменшити тиск. Тобто першочергово відсікти банки «спекулянти», відібрати гривневу ліквідність банківської системи, що зменшить попит на валюту і виникне саме дефіцит гривні. Друге, коли панікує вже сам Регулятор, що курс не зупиняється і він нічого не може вдіяти, ЗВР швидко худнуть і є межа об'єму валюти, яку можна використати на гасіння пожежи, то зазвичай ринок вгамовує не тільки Регулятор, але за проханням і вказівкою приєднуються «придворні» Банки, такі як Ощад, УкрГаз і допомагають інтервентити, гравці бачать, що наміри дуже серйозні і відступають, починається зворотній процес, напруга на ринку спадає і психологія змінюється тепер від заданого протилежного напрямку. І тепер головне, де та межа, коли Регулятор панікуватиме і своїми діями скаже СТОП! Бо далі відпускати курс, зливати постійно ЗВР, що небажано і провокувати гравці
+
+84
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
27 листопада 2021, 11:38
#
Обмінка з якою інколи працюю напевне страждає від приносу, сьогодні переставились 27.19/27.32 опт можна звузити на 2−3коп.
+
+84
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
27 листопада 2021, 12:30
#
Обмінка знову переставилась 27.24−27.37
«літати, так літати".
+
+59
KOPPEL
KOPPEL
27 листопада 2021, 13:05
#
Вітаю. ВІННИЦЯ 27.20 на 27.40. Сиджу в $, але рука на пульсі.
+
+42
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
27 листопада 2021, 13:12
#
Мб ще позаду на рівні 27.15, тому якщо готівковий ЧР на розігріві вихідних піднімуть прийом по 27.30/ то можна трохи віддати. А далі спостерігати, підійдемо на наступному тижні з урахуванням мб руху, чи можливо ні, згаснемо із-за дій Регулятора. Такої думки на зараз.
+
+15
bii
bii
27 листопада 2021, 13:09
#
Шановний Перс, так як дiяти зараз? Зливати долар? Я на моментi 50 на 50 гр-дол. В середньому 26.97 злив.
+
+84
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
27 листопада 2021, 13:36
#
Вітаю.
Попередній мій коментар стосовно думки, як діяти.
Коли є валюта на злив, а також вихід раніше на нижчих рівнях, потрібно продовжувати ступенево віддавати, можливо попустить і розвернеться ринок у Вас буде гривня.
У випадку, якщо Ви повеістю злились, а курс зростає далі і далі, то вже описував стратегію, купуй частину-продавай частину, тобто накопичуй об’єм гривні до того моменту коли розпочнеться відкат. Ось і все.
+
+15
bii
bii
27 листопада 2021, 14:50
#
Дякую!
+
+44
15872787
15872787
27 листопада 2021, 13:45
#
Вітаю, ДОБРОдії!
Визнаю свою помилку: про вчорашній злив по 27,16!
Інформацію про «держпереворот» узнав уже пізніше дії! І ця інформація у нас «перебила» вагнергейт. А у світі, зовсім, все «повалило» (акції і облігації України і українські… упали)!
​Висновок: гривня летить.

Як ніколи- кеш рулить.

Тепер чекаю 1 грудня, або того часу — коли зловлять тих — хто сподівався: зробити, чи не зробити держпереворот!!!

На часі 27,23 /.

+
+84
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
27 листопада 2021, 14:01
#
Вітаю.
Вкинутий в інформпростір начебто про «Пуч» 1 грудня, це технологія повідомити на упередження, тобто щоб цього не робили, говорять що ми все знаємо!!!
Як і про російські війська, які ось-ось нападуть.
Тобто технологія заставити противника виправдовуватись, що ні, такого не буде!!!
Ловите мислення?
Звісно Зеленський панічно боїться «Майдану», а що людям сказати він може? Спирається зараз на якийсь народ його вибрав, а може вже народ передумав і немає підтримки такої!!!
Слухав уважно учора керівника «Дем. Сокири» у Шустера, то наміри серйозні влаштувати безстрокову акцію з 1 грудня, але ми знаємо чим всі ці акції закінчувались, якщо знову «пшик» і розійшлися, то шанси є що паніку на валютному ринку попустить, безкінечно рости потрібне «паливо», як на Мб, так і на готівці!!! У випадку жорстких сутичок на Банковій, встановлення наметів, «самооборона Майдана» організовується з вимогами відставки Зеленського. Ось тоді, ховайся на всі у валюту, незважаючи на моменті курс. Я все описав ще учора, що межа відліку почнеться з 1 грудня і прорахува курс входу на той момент, це /27.50.
Тобто зважено тепер міркуємо.
+
+30
15872787
15872787
27 листопада 2021, 14:18
#
Дякую!

Все так! Але ж не такою ж ціною!
Тепер сам президент — «АНТИняня …»
+
+71
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
27 листопада 2021, 16:59
#
Обмінка вечір 27.26−27.39
Ну не несуть мабуть зовсім, змушені зсуватись, а продати є кому.
В понеділок Банки відкриються, буде підкріплення готівкового ринку доляром. Обмінки збавлять апетити.
+
+116
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
27 листопада 2021, 18:18
#
От зараз міркую з приводу, як відбувається зростання курсу, динаміка за два тижні на 1.08коп. достатньо різка і це добре, що не розтягнуто у часі на місяця, тому легше буде відкотитись, це перший момент.Сьогодні напевне Регулятор розмірковує, що робити далі, коли попит не вщухає, досягли середню позначку 27мб по року і з резервів залишив НБУ $700−750млн. Тобто можна припустити подальший ріст до 28мб ще за тиждень-півтора, але в голові не вкладається, що без відкатів пройде шлях!!! ЗВР схуднуть на $1.2−1.5млрд. Тому такий сценарій можливий, але Регулятор намагатиметься влаштувати відкат, щоб розрядити хвилювання ринку і панічний настрій на наступному тижні, не затягуючи, коли процес перейде в неконтрольований!!! Так міркую без виникнення додаткових форс-мажорів ближчими днями. Яких рівнів може досягти Мб до імовірної корекції, візьмемо рівень спротиву 27.50мб, досягли межі, а потім зниження до 26.70мб!!! Цей рівень, на якому Регулятор відкупатиме продану валюту цього тижня по -+27, до 20 грудня прийнятний період для корекції, за три тижні проміжок в 80коп. вниз цілком прийнятно подолати. Якщо корекції не відбудеться в першу декаду грудня, а пробиваємо всі рівні вгору до 28мб! А що далі? Мабуть теж повинна бути корекція, але більш швидка по 20−30коп за сесію, щоб швидше дістатися рівня 27мб, де Регулятор залишив проданий об'єм валюти. У висновку, в будь-якому випадку корекція відбудеться, можна недозаробити, але й панікувати немає чого. Окрім обставин форс-мажору.
+
+129
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
27 листопада 2021, 18:30
#
Крайню частину долярів віддавав по 26.96/
Завтра спробую віддати в Обмінку по 26.30/ опт.
Є певний запас проміжку від позначок Мб 27.15.
Тому наступного тижня Мб буде доганяти готівку і прийдеться почекати декілька днів наступного рівня для зливу 27.40−45/. Тобто діяти широко і перестраховуватись. Таке планування до 1грудня. Далі все буде видно, або, або.
+
+69
KOPPEL
KOPPEL
28 листопада 2021, 12:23
#
Вітаю. Віддав 4000 по 27.31
+
+87
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
28 листопада 2021, 14:50
#
Доброго дня панове.
Якщо добре проаналізувати архів графіку Мб, коли йде зміна тренду по року, то чітко малюється картина через який проміжок після хвилі попиту слідує корекція. Так от, варіанта два, на зародженні росту завжди є мікрокорекція і топтання, де робляться помилки з передчасним виходом з валюти, але це тренд тільки набирає сили, гравці гуртуються є увага до цього процесу, далі відбувається поштовх, в першому і як зазвичай, шлях від «дна» це ріст Мб на 1.30−1.50грн, потім короткотривалий відкат на 50−80коп. і знову накриває друга хвиля, та зсуває котирування Мб на 1−1.50грн. Але були випадки, коли курс «дна» по року був дуже низький, тоді йшли без відкатів Мб на 2грн вгору, а тільки потім корегувались. Історія завжди повторюється в курсових рухах, бо до неба дерева не ростуть, їх садівник обрізає, так і з курсом.
Погляннмо далі, що нам Регулятор підготував, який варіант зсуву.
Дякую.
+
+69
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
28 листопада 2021, 17:21
#
Продовжу. Тут важлива річ, яку стратегію обере Регулятор, чи межа на 27.30−50мб і на корекцію, чи все ж таки відпускатиме до максимальних позначок по року до 28мб в грудні, новорічний «загін» 28.50мб, а потім корегуватись до весни. Тобто досягнення «пікових» позначок сезону відбудеться в два етапи з корекцією, чи за один протяжний «загін»!!!
Бо ми ж всі чудово розуміємо, що енергоносії прийдеться закупати починаючи з кінця січня і до травня. Тому курс потрібен низький і напрямок тренду вниз.
Перша декада грудня видасть наміри Регулятора в стратегії курсоутворення, який з варіантів обере.
Ми ще повернемось до цього коментаря товариство.
Дякую.
+
+100
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
28 листопада 2021, 15:32
#
Віддав щойно в Обмінку опт по 27.30/
Оце я назливався 90%гривні від капіталу для гри.
Поглянемо, що з цього вийде, аж самому цікаво, Регулятор теж добре лив навколо 27мб.
Наступного разу віддаватиму частину на рівні 27.40−45/, якщо звісно не відбудеться раніше розвороту.
+
+42
KOPPEL
KOPPEL
28 листопада 2021, 16:55
#
Думаю покласти на карту ПУМБ, гривню 109240 ,і тримати завтра руку на пульсі, ПУМБ раніше 10ранку не переставляється, -час на дію буде, на зараз ПУМБ 27.00 -27.30
+
+42
KOPPEL
KOPPEL
28 листопада 2021, 16:57
#
Чим би не тішився, аби не плакав))
+
+27
KOPPEL
KOPPEL
28 листопада 2021, 16:59
#
Нагадаю, купив 4000 у ПУМБ по 26,40.
+
+115
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
28 листопада 2021, 18:12
#
Завтра понеділок, по інерції руху і відчуттям Мб повинен зрости, наприклад до рівня 27.20мб. Регулятор звісно жорстко регулюватиме інтервенціями з продажу, поставить межу. В середу Президент звітуватиме в Парламенті, тому не розраховуйте, що будемо летіти в «космос», гальмо вмикатимуть зі шкіри лізтимуть. Готівка в свою чергу вже відпрацювала на вихідних підняттям курсу завтрашнє зростання Мб на +5−7коп. Тобто готівкий ринок чекатиме з котируваннями 27.25−30/, поки Мб підпиратиме знизу, а тільки потім зсунеться вище, але це буде вже вівторок. Тому я сьогодні і здійснив дію, віддав по 27.30/.
Скоріше всього в середу вирішуватиму, чи віддавати ще частину долярів з погляду обставин на валютному ринку. Намагаюсь «розжувати» детально свої думки і очікування.
Дякую.
+
+101
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
29 листопада 2021, 13:14
#
Доброго дня товариство.
Поглянув на рухи Мб до обід і вирішив віддати останню частину долярів з капіталу для гри опт по 27.27/, бо до 27.40-45/ ще далеко йти прийдеться з погляду на рухи Мб, можна і не дочекатись. Спочатку в обмінці відмовились домовлятись, падаємо говорять, але через дві хвилини передзвонили, що приймуть. Учора віддав частину по 27.30/
Чому я так вирішив, ми всі спостерігаємо. що гальмо вмикає Регулятор на Мб, або пов’язані сателіти, тому до 1 грудня Мб стрімко не злетить, а ЧР якраз підійде знову до 27.30/ на себе. Дііі я зробив наперед.
Зараз є 100% гривні, якщо 1 грудня почнеться дестабілізація, то стратегія далі, вже описував, купуй частину, продавай частину дорожче. Тобто накопичувати люоьжм гривні до повноцінної корекції.
Спостерігаємо панове, ризик є ризик.
Дякую.
+
0
oll18
oll18
30 листопада 2021, 0:11
#
Азартен вы, Парамоша! Уж больно неудачен момент для столь рисковой комбинации. Но мы все за вас болеем! Удачи!
+
+151
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
29 листопада 2021, 14:45
#
Щось не чутно сьогодні про Регулятора, був присутній, чи ні, або Банки сателіти виходили з продажем валюти, що малює графік торгів.
Якщо сесія без Регулятора з інтервенціями на продаж, то об'єми гривні на попит зменшились, це перший момент. При майже трьотижневому зростанні курсу, Банки могли накупити зайвої валюти, «у страху очі великі», завтра останній день місяця і фін. установи будуть збалансовувати валютну позицію до норми. Тобто можливо пропозиція валюти на Мб збільшиться. Коррахунки банківської системи почали знижуватись -2.6 млрд. грн, що зменшує спекуляції і попит на валюту, Напевне Регулятор вдався до висушування ринку, прибирає зайве «паливо» гривню, що є складовою штовхати курс вгору.
Незабаром відбудеться засідання з монетарної політики і скоріше за все облікову піднімуть на 1%, реакція ринку, гривня здорожчає, але почекаємо ще цього часу. Бо є ближчі події на тижні і їх вплив, це єдине бентежить на зараз.
+
+114
roshch
roshch
30 листопада 2021, 12:33
#
Вітаю, панове!
Вийшов у гривню по середньому курсу 27.25, обєм збільшив в два рази. Наразі є час для того, щоб визначитись в діях.
Як і раніше очікую тимчасову стабілізацію в районі 26.70−27.00 до 26 грудня.
+
+15
SergiyA
SergiyA
30 листопада 2021, 15:40
#
А чому до 26-го?
+
+14
roshch
roshch
30 листопада 2021, 16:16
#
Велика ймовірність латання дір в бюджеті в кінці року.
+
+116
yambuy
yambuy
30 листопада 2021, 16:18
#
Итак Уважаемые господа, что имеем в итоге? Я считаю, что это фальстарт. Ничего такого не произошло. НБУ прекрасно понимал, что за зеленую энергетику придет 825 млн. дол. На прошедшей неделе НБУ их конвертировал, в среднем по 26,30. Было понятно, что при выплате гривны, зеленые побегут делать обратную операцию. Объем продажи валюты НБУ приблизительно такой же. Короче клоунов нагнули. Еще раз повторюсь главная угроза гривне закупка энергоносителей. В ноябре ее не было. Основная закупка по газу пойдет в январе, феврале. По ценам СПОТ 3 млрд. дол. Вот тогда ждите Нафтогаз на торгах. Курс 29−30. Закупка 10 млрд. куб. на следующий сезон от 5 до 10 млрд. дол. Весной все в доллар. Политическая стабильность гарантирована. По крайней мере до весны. Всем удачи.
+
+101
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
30 листопада 2021, 16:37
#
Доброго вечора товариство.
Отже, відчуття відкату не підвело, але рано ще поки стверджувати, про повноцінну корекцію. Завтра 1грудня середа, тому або, або. Раніше описував, що чим завершиться акція протесту на Майдані, щоб 2 грудня не бігли купувати доляр на всі зайві. Щодо сьогоднішніх рухів на Мб у вівторок, сесію завершили з надією на продовження зниження курсу доляра і в середу, так малюється графік. Трохи підгальмували денне падіння, відскочили, але попиту шаленого не отримали до закриття Мб.
Міркую, що хвилю корекції повинні підтримати експортери, які притримували валюту і додати пропозицію, бачучи що курс почав знижуватись, поглянемо завтра з відкриття. Вище переставимось, чи нижче, ніж сьогодні завершимо, це буде говорити про настрій гравців, куди штовхати. На місці б Регулятора, через «придворних» сателітів завтра б до 10:00 вказав би напрямок на корекцію, тобто зниження і увесь бомонд би підтримав рух до рівня 27мб. Це вигідно Регулятору, спаде напруга на валютному ринку, також не треба витрачати ЗВР, увесь попит, який є, вгамує сам ринок. Це, якщо з розумом підходити, а що в планах Регулятора подивимось вже наступними сесіями Мб.
Дякую.
+
+128
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
30 листопада 2021, 18:28
#
Продовжу.
Маю дві частини, які зливав по 27.27/ і 27.30/.
Можна вже відкупитись дешевше в Банках по /27.25, але я не буду робити завтра ніяких дій до прояснення в напрямку руху Мб. Бо можуть вмостити підскоком, а потім піти на протяжну корекцію до 20 грудня до рівня 26.40мб.
1 грудня Виступить Президент у ВР, пройде сесія Мб з підсумковим аналізом, увечері акція протесту на Майдані, розійшлися, чи ні і в четвер 2 грудня вирішувати, або купуй доляр, повернулись знову до росту і підперли рівень 27.30мб, що буде ознакою на продовження зростання далі до рівня спротиву 27.50мб, або все пройде спокійно, Мб завтра у середу скорегується ближче до 27−27.05мб, акція «мирна» на Майдані розійшлася, то можна чекати на більш глибшу корекцію і пробій рівня 27мб в першій декаді грудня.
Подивимось, як буде далі.
Дякую.
+
+181
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
1 грудня 2021, 15:46
#
Доброго дня товариство.
Перша частина «Марлезонського балету» на Мб підтвердила насторгу, що була учора, знову підперли і в деякий момент перейшли 27.30мб.
Це вже відбувається другий раз!!! Далі курс не штовхаються є певний спротив і межа захисту Регулятором. Як учора міркував, то дії сьогодні ніякі не здійснював, тобто чекатиму другу частину подразника на курсові рухи, це увечері акція на Майдані. Від цього все буде залежить, куди піде курс у четвер, з пробиттям всіх рівнів стрімко до 27.50мб, або почне згасати попит і знервованість гравців.
Обіцяв підсумувати свої дії 1 грудня.
Так от, капітал для гри був розділений на 10 частин, зливав валюту на рівнях 26.52−56−62−72−86−94−96−27.27−30. Помилка є в тому, що повівся на мікровідкат нетривалий і не глибокий, також перед цим певне топтання на рівнях 26.45−26.55мб. Було злито 3 частини. Друга помилка, не вірно вирахуваний коридор і «пікові» позначки «загону» 26.70−26.80мб, де злито було мною 2 частини 26.62−72, в розрахунку на корекцію. Третя помилка, це вважав і не тільки я, що психологічний рівень 27мб буде межею спротиву, Регулятор захищатиме його, гравці литимуться, в підсумку проскочили і було віддано ще 4 частин, подвійна 26.86, також 26.94−96. Коли зрозумів, що котирування йдуть швидко без зупинки до 27.30мб, то притримав трохи валюту і віддав дві частини по 27.27−30/. До речі Регулятор теж злив $800млн навколо рівня 27мб. Завтра, аналізуватиму ситуацію за ніч, діяти, чи ні, купуй дорожче, продавай дорожче, або ні.
+
+71
K0211
K0211
1 грудня 2021, 17:38
#
Теж злив трохи на мікровіткаті 26.88 (куплене 26.14).
А далі таки росте, тож кинув на депо тижневе (хай хоть щось капає), та слідкую далі. Варіантів по курсу у нас
два і ніхто на 100% точно не скаже. Тому і гривня і долар чекають свого часу.
+
+169
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
1 грудня 2021, 17:40
#
Зверніть увагу, що Регулятор від рівня 26.50мб до 27.30мб продав $1млрд дол. Тобто в плануванні в нього стабільний курс на середніх рівнях, тому і інтервентив. Звісно форс-мажор можливий, трохи зламає плани, курс на подіях може вистрелити вище до 28−29мб, Регулятор зіллє ще $1млрд, він в заручниках і діватися вже нікуди, нарегулював, як кажуть, але потрібно пам’ятати, що все одно він повернеться за цією валютою відкупатись, об'єми немалі витрачені на даному проміжку. Цікаво, що завтра відбуватиметься на валютному ринку після Майдану.
Вночі, або рано вранці напишу, що міркую з цього приводу.
+
+30
SergiyA
SergiyA
1 грудня 2021, 21:58
#
Оглядаючись на рік, то по суті курс лише повертається, він був у минулому році аж 28.5.
за рік доллар знецінився, а гривня ще більше, тому логічно що він може дійти аж до новорічного курсу, а судячи як все виросло в цінах, то має він ще рости й рости.
Для мене не зрозуміло було падіння долара аж до 26 — це для мене загадка.
Зараз весь в доларах. Теж частково виходив при, 81, але зайшов назад по 27,33.
А ще прикольно погрався в Альфа бунку при рівному курсі, правда телефон не відключався :)
+
+195
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
1 грудня 2021, 23:25
#
Що ж, акція на Майдані пройшла спокійно, можна поки видихнути.
Міркую, що панічні настроі послабляться і на Мб, покупці візьмуть паузу, та вичікуватимуть ліпший момент для купівлі валюти, тим паче скоро увійдемо в сприятливий період для зміцнення гривні до 20 грудня.
На готівці давно такого не спостерігав, щоб торгувались нижче Мб, Київ, Одеса 27.25−27.30, а в Харкові і Запоріжжі можна купити по /27.35, коли Мб 27.33−27.35. Це говорить, що видохлись на готівці, попит слабкий і оператори не поспішають переставляти вище котирування. та й «паливо» для штовхання вгору потрібне, три тижні «загін», все ж таки більшість вже вмостилась в доляр. І для нового поштовху, щоб населення акумулювало гривню для купівлі валюти, потрібен дієвий на психологію драйвер, його поки не бачу. Тому готівковий ринок поступово потягне і Мб на зниження, процеси пов’язані. Такої думки.
На рахунок завтрашньої сесії, мені цікаво хто буде штовхати курс вгору по такому курсу, хіба що тільки іноземці, але міркую, що Мб поступово здується, як бульбашка, та почнеться повноцінна корекція ближчим часом.
Подивимось панове, дій поки не буду ніяких робити до прояснення в напрямку.
Дякую за увагу.
+
+181
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
2 грудня 2021, 16:16
#
Доброго дня товариство.
Як очікував на сьогодні по руху, все справдилось, тільки Регулятор поводить себе як «мазохіст», знущається над ринком і гравцями, то в одну сторону біжімо, то в іншу, то гальмує, то вмощує. Є певна вже втома від такої невизначеності напрямку, як на готівковому ринку, так і на Мб. Загалом Регулятору потрібно декілька сесій підряд означити один напрямок і свої наміри, тобто натякнути експортерам, що пора литись, бо стане дешевше, що додасть неймовірну пропозицію валюти на ринку. Тому зроблю припущення на завтра п’ятницю, так як всі сьоголні зрозуміли, що вгору ніяк і нічим штовхати, то гравці гратимуть на пониження курсу далі, а готівковий тим паче підтримає рух на корекцію. Це була б правильна стратегія Регулятора, «ляканих» вмостили, був для цього час і період, а тепер можна спокійно вирушати в теплі долини. З погляду на описану картину, покупцями на мб залишаться тільки гравці під дивіденди і частково нерезиденти, але якщо Регулятор змусить литись експортерів, бо курс знижується, то всім валюти вистачить. Такої думки панове, дій не робив, знаходжусь в режимі очікування з гривнею.
Дякую за увагу.
+
+102
yambuy
yambuy
3 грудня 2021, 9:09
#
Перес привет. Думаю все что ниже 27, Вам придется зафиксировать убыток. Но не расстраивайтесь, на следующем развороте отобьетесь.
+
0
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
3 грудня 2021, 16:06
#
Вітаю. Час покаже.
+
+57
yambuy
yambuy
3 грудня 2021, 9:10
#
У меня минус 0,14. Последний слив 27,21.
+
+87
webinf
webinf
3 грудня 2021, 9:51
#
Подобьем баланс 20 декабря.
+
+151
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
3 грудня 2021, 17:37
#
Доброго вечора товариство.
Сьогодні з напрямком вийшло навпаки ніж очікував. Знову піднялися і Мб закрився вище ніж рівень спротиву 27.30мб. Готівковий ринок в свою чергу реагує мляво на такі рухи зростання курсу, тому повноцінний «загін» на вихідні навряд чи вийде влаштувати, попит слабкий на готівці, хто хотів, вже відкупили раніше.
Міркую, що з таких обставин, коли готівковий ринок не підтримує зростання Мб, то подальший ріст здується вже на наступному тижні.
Регулятор сьогодні не втручався в торгівлю, весь попит вгамовував сам ринок, тобто з’явилася пропозиція валюти, якої декілька днів назад не було і приходилось витрачати резерви. Експортери потроху почали литись на потребі в гривні.
Загалом картина зараз так малюється, як для мене, що вмощують, заплутують, бо сталого росту на Мб не спостерігається останні дні, то бачимо вниз жваво, то знову вгору, а «віз» на місці. Поглянемо, як пройде наступний тиждень по рухам і хто штовхатиме курс вище, коли ринок намагається корегуватись, хіба що тільки Регулятор штучно влаштує сам якусь «провокацію» і перейдемо рівень 27.40мб і на горизонті маякуватиме 27.50мб!!! Тоді звісно повернусь до свого коментаря про стратегію Регулятора, зростання до 28мб з корекцією до НР, чи за один протяжний загін!!! Зараз ще визначити важко наміри Регулятора, перша декада видасть, яким шляхом йтимемо.
Дій ніяких не робитиму, поки не побачу стійкого зростання Мб до рівнів, які я зазначив вище.
Дякую за увагу.
+
+99
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
3 грудня 2021, 21:29
#
PerezdeCuellar 28 ноября 2021, 17:21 # . Тут важлива річ, яку стратегію обере Регулятор, чи межа на 27.30−50мб і на корекцію, чи все ж таки відпускатиме до максимальних позначок по року до 28мб в грудні, новорічний «загін» 28.50мб, а потім корегуватись до весни. Тобто досягнення «пікових» позначок сезону відбудеться в два етапи з корекцією, чи за один протяжний «загін»!!!
Бо ми ж всі чудово розуміємо, що енергоносії прийдеться закупати починаючи з кінця січня і до травня. Тому курс потрібен низький і напрямок тренду вниз.
Перша декада грудня видасть наміри Регулятора в стратегії курсоутворення, який з варіантів обере.
Ми ще повернемось до цього коментаря товариство.
Дякую.
+
+113
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
3 грудня 2021, 21:43
#
Хочу обговорити цей коментар на вихідних, бо саме яку стратегію обере Регулятор, залежить діяти, чи ні наступного тижня. Насторога звісно є зараз, що без відката тупо зростатимемо до січневих свят і досягнемо пікових позначок 28−28.5мб, а потім протяжно корегуватимемось до весни. Але це дійсно виглядатиме непрофесійно з боку Регулятора, дати більшості злитись на вищих рівнях, а потім всі чекатимуть знову 26, щоб увійти. Наступний тиждень останній проміжок почати корекцію, тому що потрібен час, мінімум два тижні на поступове зниження курсу, щоб кого вмостили в доляр і чекають зараз 28, висадити дешевше на відкаті. Якщо цього не відбудеться, то в другій декаді грудня можлива тільки мікрокерекція, яка не вплине на загальний тренд, бо відразу третя декада ріст.
Ось які думки у мене панове.
+
+98
meag
meag
4 грудня 2021, 8:26
#
Вітаю, пане Перес та форумчани.

Дякую за цікаві й корисні думки. З вашого дозволу озвучу й свою)
Якщо порівнювати дії НБУ при нинішньому керівнику, то помічаю чітку відмінність стратегії від попередників. На мій погляд, зараз НБУ намагається згладжувати усілякі «кардіо» у коротких проміжках часу і підтримує той напрямок, що обирає ринок. Тому, скоріш за все, навіть при незначному просіданні, регулятор може почати виходити з невеликим відкупом заради згладжування коливань. А найбільший вплив на ринок зараз, мабуть, чинять нерезиденти через зростання напруження з московією. Таким чином, вважаю, що на напрямок курсу зараз суттєво впливає ситуація на кордоні, окрім наших внутрішніх політичних та економічних чинників. Сам я теж робив подібні валютні дії (28% по середньому 26,92), хочеться вірити в корекцію хоча б до 27. Для 28+ не бачу причин, окрім паніки через військове загострення.
+
+151
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
4 грудня 2021, 9:12
#
Моє вітання. Дякую за Вашу думку. Якщо поглянути графік минулого року в цей період, то Регулятор на чолі з Шевченком допускав коливання і корекції. Не думаю, що щось змінилося. Просто професійно регулюють і вмощують в доляр, коли %100 увірує, що все, тільки ріст попереду, ось тут і підемо на відкат!!!
Тижневий графік Мб малює три вершини, що звісно натякає на пробій вище, ніж зараз знаходимось на рівні 27.34, але потім може слідувати «геп» і початись відкочування. Це зараз бентежить, щоб не піддатись на провокування відкупу доляра на «піку» гойдалки. У вівторок аукціон з ОВДП, пропонуються тільки гривневі папери, курс можуть підтягнути вище доя зливу, далі слідує перегляд облікової у четвер, ймовірність додадуть +%1, гривня здорожчає. Попит на готівці видихається, переставлятись вгору все важче, формально так, можливо зсуватись, але населенню байдуже, немає психологічного фактору цікавості до купівлі доляра. Все натякає на те, що розв’язка вже поряд, не думаю, що Шева, штучно тягнутиме «за вуха» курс до 28мб!!! Ліквідність банківської системи висушив і знаходимось на низькому рівні. на готівці теж саме, гривні стає менше, то хто штовхатиме вгору!!! Нерезиденти сповільнили вихід з ОВДП, достатнього «палива» немає, поки там дрібязок. Під дивіденди вивід валюти вгамовує сам ринок, що вчора було вже відмічено, експортери почали продавати більше, що додає пропозицію.
Тобто у висновку, всі натяки є на зміну напрямку наступного тижня і головним вважаю не повестись на провокації.
+
+109
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
4 грудня 2021, 10:39
#
Припустимо, що Шева навмисне при спробі відкотитись виходитиме з купівлею принаймні «п'ятірки», а гравці бачачи такий розклад штовхатимуть курс далі вгору. Таке навіть було, наче минулого року, та й цього теж, протягом однієї сесії Регулятор спочатку продавав валюту, почали відкочуватись, вийшов з купівлею, тобто натякаючи, що вниз небажано!!!
Прорахуємо на скільки курс при такій стратегіі штучного штовхання вгору підніметься наступного тижня. Міркую, що максимум до 27.50мб, бо готівковий ринок постійно гальмуватиме такий процес, йдемо штучно проти течії!!! Далі у нас друга декада грудня період сплати податків до Бюджету і можливий тижневий мікровідкат і ми знову знизимось до цього ж рівня 27.30мб, а можливо й нижче!!! З цього роблю висновок, що купувати валюту наступного тижня на можливому зростанні небажано, бо однаково ще побачимо сьогоднішні позначки. Міркую, що чудово довів, якщо не виникне додаткових негативних драйверів, то перейматись зовсім не варто.
А що Ви думаєте товариство з цього приводу?
+
+15
bii
bii
4 грудня 2021, 11:50
#
Доброго дня, шановнi! Пане Перес, як що Ви вважаете пiде на27.50 i повернется на 27.30 i можливо нижче. То дайте вiдповiдь, до яких цiлей нижче Ви очiкуеуете?
+
+84
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
4 грудня 2021, 12:29
#
По правді говорячи, якщо з 27.50мб підемо на корекцію, то часу мало знизитись, тиждень всього, рівень 27мб стане спротивом.
У випадку початку відкату з 27.35мб, є два тижні попереду на розгін і можемо досягнути навіть 26.70мб до 20 грудня.
Тут відіграє роль часовий проміжок, коли експортери активні. а імпортери і іноземці притихають, потім навпаки все змінюється.
+
+15
bii
bii
4 грудня 2021, 13:52
#
Дякую!
+
+139
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
4 грудня 2021, 14:39
#
Хтось міркував над тим, що «пікові» позначки по доляру можуть зсунутись нижче?
Пояснюю, валюти достатньо в Країні від експорту зернових і промислової продукції, ЗВР зросли до $30млрд. МВФ дає транші SDR, Бюджет наповнюють за рахунок фіскального тиску і інфляційного процесу.
Начебто все добре на паперах. А чи не влаштувати курс 27.50 «піковий» по року і до весни коригуватись до 25!!!
Пояснюю чому так може статись. Якщо вгору ближчого місяця не закинуть на 28−28.50, то сценарій в курсоутворенні на наступний рік зміниться зі зсувом коридору вниз принаймні на перше півріччя.
І є цьому причіна, закупівля енергоносів в порожні сховища і склади. Тому курс повинен бути максимально низьким. Регулятор не дарма злив $1млрд на відрізку від 26.50−27.30!!! Зараз зі штанів лізе, як вище задерти курс, бо щоб потім було куди штовхати вниз. Готівка чинить супротив, гравці на теж обережні, вище середньої по року не хочуть купувати валюту. От халепа, Регулятор наче і дає добро, але ж ніхто не хоче бути «оленем» на ринку. І що тут робити, хм… Нехай сам виходить і купує до 28мб, всі йому залюбки насиплють по самі …Ось і виходить, вгору не можемо, а вниз не час.
Міркуємо товариство.
+
+43
meag
meag
6 грудня 2021, 10:43
#
Завтра один із важливих факторів, що може вплинути на курс — відеоперемовини Байдена та путіна.
+
+42
yambuy
yambuy
6 грудня 2021, 11:02
#
С Уважением отношусь к Вашей точке зрения, но хочу Вас расстроить. Никто никогда не узнает о чем договариваются эти люди. И проверьте вопрос Украины у них не на первом месте. Вот цена на газ, это ДА!!! Сейчас США тулят свой СПГ по 1000 дол. за куб. в КНР. Вот о чем Они договариваются. Поэтому СП-2 дали достроить. Понимаете почему его не сертифицируют? Парни снимают сливки. Например Газпром поставляет газ в ФРГ по контракту на октябрь по 310 дол. На рынке ФРГ с Газпромом работают 5 трейдеров. Они покупают по 310, а продают на СПОТе по 1000. В четырех из них 50% доля Газпрома.
+
+169
yambuy
yambuy
6 грудня 2021, 10:48
#
Приветствую форумчане. Надо признать свое тактическое поражение. Первый слив 26,88 откуп 27,02. Второй слив 27,21 откупа пока не было.
Думаю все-таки откупиться ниже 27,30. Объективных причин для роста доллара нет. Явная спекуляция НБУ. Но стоять против тренда глупо. Еще раз прошу обратить внимание на мой совет. Держите капитал в долларах!!! Хотите заработать — работайте. Все остальное баловство и напрасная трата времени. Ну или развлечение, как у меня. Всем удачи.
+
+29
yambuy
yambuy
6 грудня 2021, 10:52
#
23 листопада 2021, 19:05
# USD/UAH Валютний ринок /Infochat/ 13 листопада-…
Перес, Ваше разбавление может плохо закончится. Поверьте на слово, очень долго торговал на Украинской бирже через Драконов. Будьте внимательны.
+
+56
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
6 грудня 2021, 15:35
#
Моє вітання.
Я все чудово усвідомлюю. Ризик є ризик, самому цікаво, хто кого переграє далі, час покаже.
+
+134
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
6 грудня 2021, 17:10
#
Доброго вечора товариство.
З погляду на Мб, то є надія на продовження зниження курсу доляра.
Є певні «маяки», Регулятор не втручається в торгівлю, ринок сам вгамовує попит під дивіденди, маємо навіть зниження курсу на завершення сесії без підскоку. Тобто пропозицію валюти почали додавати експортери, які чекали вищий курс і зараз прийшов час діяти на потребі в гривні. Цей понеділок маємо зниження, на відміну від попередніх двох понеділків, ринок отримує психологічний сигнал на напрямок по тижню. Завтра аукціон з ОВДП, але банківська ліквідність на низькому рівні, тому пропозиція валюти збільшиться, щоб придбати гривневі папери. У четвер перегляд облікової, міркую що підвищать і це додасть оптимізму в подальшому зміцненні гривні.
Ось такі очікування панове. Загалом фіксую дії Регулятора від початку гойдалки, і вирахував таку тенденцію. Коли Регулятор в якомусь проміжку зливає найбільше валюти, а це на зараз 26.70−27.-27.12мб і $630млн витрачено, то потрібно ще додати 30−40коп зростання Мб до початку корекції. Це робиться для того, щоб коли почнеться відкат, був розгін вниз, та накопичився надлишок для відкупу самим Регулятором.
Якщо припущення вірне, то в майбутньому, щоб не робити помилок передчасного виходу з валюти, коли тілтки відштовхуємось від «дна», слідкувати з Регулятором і вираховувати звідки ймовірно почнемо повноцінно коригуватись. Правильно міркую, чи ні, поглянемо вже завтра, але відчуття що зниження продовжимо, а це означатиме другу сесію підряд, як тенденцію.
+
+87
yambuy
yambuy
6 грудня 2021, 18:28
#
Перес Привет. Да все, теперь вниз. Так что есть возможность закрыться в ноль. Мне. Однако меньше 27,00 думаю не будет. И тут дело не в том, что НБУ будет откупать все, что он слил за две недели. То деньги Укрэнерго. Просто НБУ заработал на зеленых. Я не вижу до конца декабря кто будет покупать валюту. Но и большого валюты прихода не вижу. А вот январь знаковый месяц. На межбанке появится Нафтогаз. Думаю будет откупать 30−40 млн. ежедневно. Курс минимум 28.
+
+121
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
6 грудня 2021, 21:28
#
Хто зна, хто зна, якщо два тижні штовхати вниз, то і 26.70мб побачимо. Корекція 60−70коп Мб не є проблемою, якщо таке планування у Регулятора. Можливо й надлишок відкупить $200−300млн в ЗВР. В грудні перші дві декади завжди злив був експортерами, третя декада потече свіженька бюджетна гривня, почнеться січневий новорічний «загін». Причін поки для девала не бачу, тому головне, щоб хвиля пішла на відкат. Сходимо на 26.70мб, потім знову піднімемось на 27.50мб.
Якщо звісно «переляку» ніякого не відбудеться, бо у нас як не день, так зашквар, то переворот, то Майдан.
+
+43
bii
bii
7 грудня 2021, 20:56
#
16,67 млда ОВГЗ разместили. Маловато.
+
+87
yambuy
yambuy
7 грудня 2021, 22:13
#
Привет! Мне непонятно что происходит. Кто покупает. Ну нет объективного спроса, нет. Могу предположить только одно, ведут скупку «придворные» банки Укргазбанк, Укрэксимбанк, Приват. Скупают под Нафтогаз. Если это предположение подтвердится, то ниже 27,10 не уйдем. Тогда январь 28.
+
+74
meag
meag
7 грудня 2021, 23:04
#
За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики 7 грудня 2021 року, до державного бюджету залучено 16 670 628 471,15 грн (за курсом НБУ)

З них:
8 398 886 007,28 — в грн
36 456 622,26 — в Євро
260 966 661,60 — в $ США
+
+44
BogdanFin
BogdanFin
8 грудня 2021, 9:42
#
То попит на валюту може бути як раз під облігації в доларах і євро, 261 і 36,5 млн відповідно
+
+44
yambuy
yambuy
8 грудня 2021, 9:46
#
Валютные ОВГЗ покупают наши банки. Они валюту для этого не покупают, у них ее …, не знают что с ней делать. Поэтому и вкладывают в ОВГЗ.
+
+107
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
8 грудня 2021, 10:31
#
Доброго ранку. Учора Мб малював, що гравець обережно постійно стояв на відкупі валюти між 27.30-27.36мб і курс не розганяв вгору і провалюватьсч не давав. Підозрюю, що саме «придворний» так діяв. В понеділок навпаки була сесія, гребли під дивіденди, курс не важливий є завдання відкупити об'єм, але решта гравців не підтримала зростання до 27.43. Є насторга, що за папери у валюті буде сьогодні добір валюти на Мб, об'єм суттєвий, але поглянемо, як діятиме основний бомонд гравців, бачучи два дні повільну корекцію, експортери додадуть пропозицію. Звісно ближче третю сесію показати зниження і пірнути під 27.20мб, вагання на злив у більшості б минуло, що переросте в повноцінний відкат. Такої думки.
+
+30
yambuy
yambuy
8 грудня 2021, 15:53
#
Приятный бонус, все по плану, но зачем выходил НБУ?
+
+30
yambuy
yambuy
8 грудня 2021, 15:54
#
Yambuy
6 грудня 2021, 18:28
#
Перес Привет. Да все, теперь вниз. Так что есть возможность закрыться в ноль. Мне. Однако меньше 27,00 думаю не будет. И тут дело не в том, что НБУ будет откупать все, что он слил за две недели. То деньги Укрэнерго. Просто НБУ заработал на зеленых. Я не вижу до конца декабря кто будет покупать валюту. Но и большого валюты прихода не вижу. А вот январь знаковый месяц. На межбанке появится Нафтогаз. Думаю будет откупать 30−40 млн. ежедневно. Курс минимум 28.
+
+30
yambuy
yambuy
8 грудня 2021, 15:55
#
Хотя 26,60 -26,80 было бы в самый раз!!!
+
+30
yambuy
yambuy
8 грудня 2021, 16:00
#
Цена газа на СПОТе на моменте 1180 у.е. Ждем января!!! И это без доставки в Украину.
+
+151
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
8 грудня 2021, 17:41
#
Доброго вечора товариство.
Можна стверджувати вже сьогодні, що корекція почалася. Хто не купував валюту на цьому тижні, правильно вчинили, вдалий час ще буде.
Сьоголнішня сесія Мб чітко показує на повній зміні настрою гравців, навіть не звертають уваги на Інтервенціі Регулятора з відкупом надлишку. «Ком» тепер накочуватиметься з посиленим тиском на відкат, принаймні до кінця цього тижня, бо попереду ще період сплати податків бізнесом до Бюджету, що означатиме потребу саме в гривні до 20 грудня. Нагадаю, що Регулятор зливав основну частину $630млн валюти на рівнях від 26.77−27.12мб. знизу і зверху ще по $100млн. Тобто виходить доцільніше було б досягнути, як мінімум рівень 26.70мб для поповнення ЗВР, а як максимум при сприятливих обставинах досягнути 26.50мб. Поглянемо далі, скільки пропозиції буде на ринку і яка динаміка продовжиться в корекцііі, також скільки об'єму купуватиме Регулятор. Тоді можна вирахувати куди ж дійдем на відкаті за півтора тижні. Часу не так і багато, але якщо в пришвидшеному темпі, Регулятор сприятиме, зниження в середньому 8−10коп за торгову сесію, щоб досягнути вигідніший курс для поповнення ЗВР під коридор 26.77−27.12.
Поки такої думки. Капітал для гри в гривні, чекаю вдалий час для дій.
Дякую.
+
+122
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
8 грудня 2021, 18:00
#
Завтра товариство я перегорну сторінку для зручності і нового етапу в гойдалці. Часу було достатньо, щоб почитати всі повідомлення і зрозуміти настрій і думки в очікуванні курсових коливань.
Дякую хто зі мною і слідкує. Далі буде.
+
+42
K0211
K0211
8 грудня 2021, 18:03
#

Перезакинув на недільне, чекаю далі.
+
+57
ka1980sany
ka1980sany
8 грудня 2021, 18:52
#
Добрый вечер! ваши слова да богу в уши! но такое чувство что ниже26.9−27.1 не будет пока! слил по 27.27- чуток не дождался пика — несколько дней назад и сейчас наблюдаю! факторов за укрепление-новый год переговоры и благоприятный период пока по ней! против-растущий дисбаланс и цены давят на курс! непонятно будет ли развиваться полит кризис в стране или нет! закупки газа в зимний период! да и еще один из факторов-рубль рф пока стоит на месте уже наверное неделю-а гривна часто за ним ходит в паритете! но смотрим наблюдаем! а вам пан перес спазибо за умозаключения! все почти по делу! но каждый сам принимает решения! и любой имеет право на ошибку! вся наша жизнь все го лишь игра! везде и во всем!
+
+57
roshch
roshch
8 грудня 2021, 19:25
#
Добрый вечер! Основную часть доллара перевёл по 27, 25. При кусе 27,35 продавал снова и даже сегодня по 27,22.
Как и ранее ожидаю курс 26,70−27,00 до 26 декабря.
Закупки газа пока нет и в декабре не предвидится.
Да же если курс не уйдёт ниже 27,00, могу рассматривать как вариант, разместить гривну в ОВГЗ. Жду поднятия ставки завтра на 0,5% и если повезёт на 1%.
+
+152
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
8 грудня 2021, 19:49
#
Ви все правильно розумієте панове, є певне звикання до рівнів вище 27, тому такі і висновки робите, але спостерігаємо далі, якщо до кінця тижня, а залишилось два дні курс підійде на 27мб і навіть протиснемо, то попереду ще тиждень сприятливий гривні і стрімкого росту не може бути. Тому є всі шанси провалитись нижче, як перша ціль 26.70мб. Звісно у п’ятницю поточного тижня можуть гравці фіксуватись на рівні 27мб, багато хто вмоститься знову, а котирування потім далі знизяться.
Головним буде, це завтрашня сесія, на скільки швидко і на скільки дасть Регулятор впасти доляру, хвиля корекції тільки почала накочувати!!! Якщо завершимо в четвер ближче 27мб, то моє твердження має силу у подальшому відкаті, навіть якщо у п’ятницю буде маленький підскок!!!
Загалом. підприємствам вже приходиться платити по новим тарифам, за електроенергію, за газ, то бізнесу потрібно буде більше витрачати гривні для ведення господарської діяльності, а тому литимуть більше валюти, що додасть пропозицію!!! Поглянемо далі, як розвиватимуться обставини у другій декаді грудня, щоб зробити аналітичні висновки більш правильними. Можливо так складуться зірки, що до НР валюта зовсім нікому не потрібна буде, суспільство увірує в міць гривні, заробітчани з'їдуться на Свята, експортери литимуться, ОВДП купуватимуться, то можемо і побовтатись трохи на «дні» і в третю декаду грудня з переходом на січень. Регулятор зможе витрусити більше валюти з ринку, перед купівлею енергоносіїв навесні. Але гойдалки ще будуть.
+
0
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
9 грудня 2021, 7:00
#
Продовження обговорення

https://minfin.com.ua/blogs/perezdecuellar/180348/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися