Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
16 грудня 2020, 9:28

Як повернути гроші за квиток на літак?

 

Нерідко трапляються ситуації, коли терміново потрібно здати авіаквиток. Це може бути викликано різними причинами: зміна планів пасажира, сімейні обставини, скасування рейсу і так далі. Правила повернення залежать від авіакомпанії. Тому, для того, щоб в процесі отримання компенсації не виникали неоднозначні ситуації, цей пункт необхідно уточнити до покупки документа. Також варто брати до уваги, що деякі авіаквитки повернути взагалі не можна.

Які квитки підлягають поверненню?

Кожен авіаперевізник має свої правила, штрафні санкції та інші особливості повернення квитків. Варто зробити акцент на тому, що найвигідніші умови здачі у преміумкласу. Повернути такі квитки можна навіть після вильоту, а також тут зафіксовані мінімальні штрафи.

У тому випадку, якщо ви замовляли авіаквиток в режимі онлайн, повернути документ також можливо. Однак, тут передбачені ті ж фінансові втрати, що і під час відшкодування коштів в касі аеропорту. Гроші будуть перераховані на рахунок карти, яка використовувалася для оплати квитка протягом трьох місяців після подання заяви.

Деякі авіакомпанії пропонують своїм пасажирам «повністю зворотні» квитки. В цьому випадку вийде повернути повну вартість документа, крім оплати бронювання.

Особливості повернення авіаквитків

Для того, щоб уточнити інформацію стосовно повернення авіаквитка, необхідно звернутися в касу, де була зроблена його покупка. Під час подачі запиту доведеться вказати наступну інформацію:

  • ПІБ платника.
  • Паспортні дані.
  • Контактну інформацію.
  • Номер авіаквитка.
  • ПІБ пасажира.

Після розгляду запиту з вами зв’яжеться представник авіакомпанії для обговорення всіх можливих нюансів повернення.

Деякі пасажири намагаються перепродати квитки. Однак робити цього не рекомендується. Річ у тому, що якщо це квиток на регулярний рейс, поміняти у ньому дані пасажира просто неможливо.

Що стосується розміру повернення, цей показник залежить від застосовуваного тарифу, умов авіаперевізника, а також від виду відмови (добровільний або вимушений). Якщо оплата проводиться готівкою або через онлайн-банкінг, повернення відбудеться особі, яка придбала квиток. У разі оплати безготівково, гроші будуть переведені на рахунок організації, яка оплачувала авіаперевезення.

Переглядів: 4370, сегодня — 1
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися