Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
14 грудня 2020, 18:23

Які документи потрібні для відновлення паспорта?

Втрата або крадіжка документів є досить поширеним явищем. Статистика показує, щодня в одне міграційне відділення України в середньому звертається чотири людини з метою відновлення паспорта. Також, фахівці стверджують, що відновити цей документ не важко, головне – не панікувати та діяти відповідно до чітко встановленого плану.

Процедура відновлення паспорта

Для того, щоб відновити паспорт, необхідно звернутися до відповідних державних органів (Міграційна служба України). Також необхідно звернути увагу на тип документа. Якщо пропав паспорт старого зразка, відновлення документа проводиться виключно за місцем реєстрації. Що стосується ID-карток, електронний носій інформації можна відновити за фактичним місцем проживання.

Для отримання нового посвідчення особи, доведеться надати такий пакет документів:

  • Заява.
  • Квитанції про оплату адмін штрафу і державного мита.
  • Три фото 35х45.
  • Якщо заявник звільнений від державного мита, необхідно надати відповідний документ.

Якщо відсутність паспорта пов'язана з його крадіжкою, необхідно пред’явити заяву або відмову від подачі заяви про крадіжку документа.

Що стосується термінів отримання паспорта. Офіційно новий документ повинен бути виданий через 30 календарних днів з моменту подачі заяви. Якщо потрібно процедуру значно прискорити, за додаткову плату отримати новий паспорт можна за 14 днів.

Якщо є певні нюанси в справі про зникнення офіційного документа, термін видачі нового документа може бути продовжений, але не більше, ніж на 30 днів. Додаткові витрати часу можуть також знадобитися в тому випадку, якщо орган, який здійснює перевірку не може своєчасно отримати відповіді на запити.

Тимчасове посвідчення особи

Для того, щоб людина могла існувати до отримання нового паспорта, під час оформлення заяви представники Міграційної служби повинні видати тимчасове посвідчення особи. Важливо розуміти, що якщо протягом року паспорт не буде отриманий, цей документ стане недійсним.

Якщо до випуску нового паспорта, людина знайшла старий документ, в цьому випадку випуск нового посвідчення особи припиняється.

Переглядів: 811, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися