Мінфін - Курси валют України

Встановити
3litry
Зареєстрований:
18 липня 2021

Останній раз був на сайті:
6 жовтня 2024 о 14:26
Підписчики (11):
juaryi
juaryi
54 року
AllexL
AllexL
49 років
Kozak1
Козак UA
43 року, Червоноград
LaZerro
LaZerro
NicholasW
NicholasW
Anyways
Анжелика Остапова
36 років, Днепр (Днепропетровск)
mihakadet5
Володимир Михайлина
23 року, Киев
28900431
Vladislav Kudrich
31 рік
044blog
044blog
36 років, Киев
kingcity
kingcity
53 року, Львів
Anko
Anko
Три літри — Банка три літри та інші банківські депозити
31 грудня 2023, 9:00

Перекази через телефону книгу

Перед Новим роком вирішив привітати подарунком у вигляді грошей людину яка знаходиться за тисячу километрів. З'ясувалось що в людини також є картка Монобанку тож зробити це буде доволі легко і не треба буде дзвонити та питати номер картки. І це міг би бути відгук про Монобанк, але ж насправді я не є працівником банку як видається різним довбням. Тому це буде огляд можливостей різних банків переказати гроші за номером телефону. Окремо зазначу що наскільки я знаю всі мої піддослідні контакти не робили спеціальних налаштувань для отримання переказів за своїм номером телефону. Можливо це впливає на результати тесту.

Почну з Монобанка. Якщо застосунку надати доступ до адресною книги то при переказі на карту він покаже перелік контактів в яких є картка Монобанку. Але це не все. В полі можна ввести руками номер телефона людини в якої немає картки Монобанку і тоді застосунок можливо покаже отримувача в якого є рахунок в іншому банку. Така інтеграція є не з усіма банками: контакти в яких є рахунок в Приваті чи Абанку показує в результатах пошуку, а для контакта в якого є пенсійний рахунок в Ощаді — не показує нічого.

Тепер Абанк. Тут все мінімально: якщо є рахунок в Абанку то покаже в результатах пошуку, немає рахунку в Абанку то й пошук за номером телефона нічого не дасть навіть якщо в людини рахунок в Монобанку з яким нібито є партнерськи відносини.

Така ж сама ситуація з Приватбанком: так само пошук не показує нічого якщо у людини рахунок в партнерському Монобанку.

В Глобусбанку перекази за номером телефону зроблені як окрема послуга. Застосунок сканує адресну книгу і показує людей в яких рахунок є. Пошук за номерами телефонів людей в яких рахунки в іншому банку — нічого не дав.

І на фінал БВР або Банк власний рахунок. Ось він приємно здивував: відразу у списку пропозицій показує людей в яких є рахунки в Абанку, Приватбанку та ще якомусь банку. Але не показав тих в кого рахунок в Монобанк, хоча якщо шукати вручну за номером телефону то переказ можливий.

Банки в яких в мене є рахунки та які не вміють переказувати гроші за номером телефону: Unexbank, izibank, Райфайзен та Кредобанк.

Переглядів: 405, сегодня — 2
Стежити за новими коментарями

Коментарі - 7

+
+15
kingcity
kingcity
31 грудня 2023, 10:14
#
Мою картку точно неможливо було б знайти за номером телефону.Для фінансових додатків я використовую окремий номер телефону, з якого нікуди не дзвоню, хіба у служби підтримки банків і який нікому не даю. Для спілкування — інший номер.
+
+15
Три літри
Три літри
31 грудня 2023, 12:16
#
Я так теж робив десь в 2020—2021 — купив есімку в Монобанку, вона взагалі ніде не використовувалась крім як для банків, перевів всі банки на цей фінансовий номер.

Але прийшов до висновку що сенсу з цього мало. Так можно робити, але це створює додаткові незручності, в той час як додатковий захист не такий вже великий.

По-перше в мене всі мобільні номера (і ті що були до того, і ті що були після) і так прив’язани до мого паспорту. Тож я не переживаю що хтось зможе перевипустити мою сімку. Після того як я перейшов на еСім це буде складно зробити навіть якби я не прив’язував номер до паспорта.

По-друге для дзвінків до банків треба вмикати цю сімку, бо майже всі вимагають щоб дзвінок був з фінансового номеру.
Так само треба тримати її активною якщо не хочеш пропустити повідомлення чи дзвінки з банку. Звичайній людині мабуть не буде заважати така додаткова СІМка, але якось це перевантажує.

Ну і трете: я хочь не від кого не чекаю переказів грошей і але все ж колись може виявитись зручним якщо хтось перекаже мені гроші на мій публічний номер.

Тож купив собі новий номер і завів до всіх банків.

До слова помітив що деякі з банків досі віддають у БанкІД не поточний фінансовий номер, і не той попередній секретний, а той на який я давно реєструвався коли відкривав рахунок.
+
+15
kingcity
kingcity
31 грудня 2023, 12:45
#
Я у своїй параноїдальній боротьбі за безпеку :) дійшов до того,що для фін.додатків виділив не тільки окремий номер, але й окремий смартфон.Тому наявність зайвої сім-картки мені не заважає, і вона завжди активна.Кошти мені вкрай рідко переказують, тому можу і номер картки скинути, мені це особливих незручностей не доставляє. А номер — контрактний.
+
0
Недорого Отзывы
Недорого Отзывы
7 січня 2024, 18:54
#
То есть банки сливают информацию третьим лицам и это хорошо?
+
0
Три літри
Три літри
7 січня 2024, 19:10
#
Відповідно до закону про персональні дані банки переказують інформацію третім особам лише якщо є згода клієнта на таку операцію.
+
0
Недорого Отзывы
Недорого Отзывы
7 січня 2024, 20:15
#
Но у левых банках номер телефона отображается. Чтобы в телефонную книгу добавить номер телефона согласие никакое не надо. И через эти банки проверять ФИО и заниматься мошенничеством ума много не надо
+
0
Три літри
Три літри
7 січня 2024, 21:15
#
Но у левых банках номер телефона отображается.

Його треба знати щоб він відображався. При цьому не можна дізнатись якісь данні які є закритими: номер картки, ПІБ, адресу чи податковий код, баланс рахунку.

В Монобанк, БВР, Абанк та Приватбанк перекази за номером телефону можна взагалі вимкнути. Лише в Глобусі ця послуга є невід'ємною частиною ГлобалПлюса і там можна лише обирати на який рахунок відбувається переказ.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися