Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2024, 15:02

Домінування біткоїна на крипторинку зросло до 56%: які плюси та мінуси

Біткоїн, як провідний цифровий актив, продовжує зміцнювати домінуючу позицію охоплюючи 56% від загальної ринкової капіталізації. Довгострокові власники біткоїна залишаються впевненими у своєму виборі, накопичуючи активи, повідомляє Na chasi Crypto.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

З часу досягнення мінімуму у листопаді 2022 року, домінування біткоїна зросло з 38% до 56%. Попри нестабільність цін, довгострокові власники зберігають впевненість та продовжують накопичувати монети. Натомість короткострокові власники зазнали найбільших збитків під час спаду 5 серпня.

Ethereum, як другий за величиною актив на крипторинку, зазнав зниження домінування на 1,5%, залишаючись майже незмінним за останні два роки. Стейблкоїни та ширший сектор альткоїнів зазнали більш значного падіння — на 9,9% і 5,9% відповідно.

Разом зі зростанням домінування BTC — збільшується і його вплив на весь крипторинок та зменшується ймовірність так званого «альтсезону».

Топ найкращих криптобірж в Україні

Коментарі - 3

+
+15
Олександр Міщенко
Олександр Міщенко
31 серпня 2024, 16:36
#
Трохи дивуюся тому, скільки новин присвячено криптовалютам, їх капіталізація трохи більше 2 трлн. усіх разом узятих, сума інвестованих у них коштів скоріше за все десь на порядок менша, припустимо 200+ млдр. і це протягом 15 років. Для порівняння ВВП США 25 трлн., за 1 рік, або у 12 раз більше капіталізації усіх приптовалют і у 120 разів більше приблизно за інвестовані у них кошти за весь час їх існування. То чому не присвятити хоча б у 12 разів більше статей реальним інвестиціям у економіку США? Але такі новини рідкість, хайп більш цікавий… Пригадалося інвестування 30+ років тому в МММ, теж було хайпу багато, і толку скільки ж, як з Біткоїна…
+
0
bonv
bonv
31 серпня 2024, 19:47
#
Біток іксів не дає:)))
+
0
RussellUA
RussellUA
31 серпня 2024, 21:03
#
Зареєструвався на Binance та виграв 7 центів і обміняв їх на біткоїн. Загалом в мене зараз сума 0.00000075 біткоїн, можливо через років 100 стану мільйонером 😅 Якщо чесно ризикувати в крипту не бачу сенсу. Можливо років 8 тому в біткоїн ще можна було вкласти але зараз спостерігаю за ним і особливо він нікуди не рухається. Те, що там прогнозують, що він досягне до пів між за одиницю, то не скоро або неможливо найближчим часом.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядають 4 назареєстрованого відвідувача.