Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 серпня 2024, 10:03

Трамп хоче отримати право голосу при визначенні ставок ФРС у разі свого обрання

Дональд Трамп заявив, що хоче отримати право голосу під час обговорення Федеральною резервною системою питання щодо процентних ставок. Про це пише CNBC.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Що сказав Трамп

«Я вважаю, що президент повинен мати принаймні слово», — сказав Трамп під час пресконференції у своїй резиденції у Флориді.

Він підкреслив, що за своє життя заробив багато грошей й чудово розуміє як потрібно регулювати економіку. Трамп також заявив, що має «кращі інстинкти», ніж керівники ФРС.

Примітно, що Трамп різко критикує очільника ФРС Джерома Пауелла, хоча сам його й призначив на цю посаду у 2018 році.

Що буде з ФРС

Слова кандидата у президенти підтверджують інформацію, яка з'явилась раніше в The Wall Street Journal. За даними видання, у разі перемоги Трампа, ФРС очікують зміни й одна з них — нова влада хоче змусити регулятор консультуватися з президентом під час обговорення процентних ставок. Окрім цього адміністрація Трампа збирається доручити Міністерству фінансів наглядати за діяльністю ФРС.

Доля Пауелла на посаді очільника ФРС, за даними журналістів, також очевидна, якщо Трамп стане президентом. Його збираються або звільнити або дочекатися закінчення терміну перебування на посаді, який закінчується у 2026 році.

Камала Гарріс не погоджується з такою політикою. Вона заявила, що ФРС повинна самостійно ухвалювати рішення.

Коментарі - 7

+
0
Kharakternyk
Kharakternyk
10 серпня 2024, 10:52
#
Вже колись Кенеді хотів…
+
0
EvilReptiloid
EvilReptiloid
10 серпня 2024, 11:47
#
Ого, Ватикан хоче віджати у Зіона всесвітню баблодрукувальну фабрику. Розборки пішли ну дуже серйозні. Через таке може навіть початись Третя Світова.
+
0
Kharakternyk
Kharakternyk
10 серпня 2024, 13:02
#
Ватикан вже давно під Зіоном, як і всі президенти, а Трамп особливо яркий представник Зіону:)
+
+15
EvilReptiloid
EvilReptiloid
10 серпня 2024, 16:53
#
Ватиканські були типу васалів Зіону з тих пір як продули в Другій Світовій (дядя Адя був їхнім проектом). А зараз пробують відігратись за допомогою Китаю і Рашки. Цей тренд на консерватизм і традиційні цінності, про які зараз скільки тріндєжу, це все вплив Ватикану. Тоді як протилежна йому лівацька повісточка йде від Зіону.
Щодо Трампа, то да, він тісно зв’язаний з єврейством. Але то не глобальне єврейство, а ізраїльське. Між ізраїльскими та глобальними єврейськими елітами існує певний світоглядний розкол, тому Трамп аж ніяк не представник Зіону а навпаки, грає за Ватикан.
+
+15
Kharakternyk
Kharakternyk
10 серпня 2024, 18:58
#
Може й так… Хоча я думаю, що всі ці протистояння — це просто дешева постанова і всі вони працюють на один центр. Це добре було видно в так звану пандемію, коли у всіх країнах все робилось по одній методичці, а також вся ця цифровізація одночасно і у всіх і т.д. і т.п. Справжньої опозиції зараз немає в жодній країні, лише дешеві постанови, що хтось правий, хтось лівий, хтось червоний, хтось синій і т.д. Але в любому випадку плюсану:)
+
+15
EvilReptiloid
EvilReptiloid
10 серпня 2024, 20:39
#
Тут ви абсолютно праві. Хоча світові закулісери начебто розколоті на дві ворогуючі фракції, насправді в них один Хазяїн. Ворожнеча лише внизу, а нагорі там повна гармонія і злагода.
Чисто для прикладу, після перемоги в Другій Світовій Зіон міг стерти Ватикан на порох. Але їх і пальцем не зачепили, навпаки допомогли піднятись і відновитись. Ватикан ще й внаглу сприяв втечі тисяч нацистів до Африки і Південної Америки, а Зіон вдав, що нічого не помітив.
+
+15
bonv
bonv
10 серпня 2024, 13:49
#
Трампа всюди багато:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися