Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 червня 2024, 18:46

Китай починає розслідування проти продуктів з ЄС

Китай 17 червня розпочав розслідування щодо імпорту свинини та похідних продуктів з ЄС по штучно заниженим цінам. Про це повідомляє Reuters.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

8 червня Китайською асоціацією тваринництва була подана скарга щодо штучно занижених цін на європейську продукцію. В ній також було прохання розпочати антидемпінгове розслідування щодо деяких європейських продуктів зі свинини.

Слідом за нею також була подана скарга щодо імпорту молочних продуктів.

В Європейській комісії вже заявили, що не стурбовані китайським розслідуванням. А також повідомили, що ЄС гарантуватиме відповідність розслідування правилам Світової організації торгівлі.

Однак Іспанія, найбільший експортер свинини до Китаю, закликає до переговорів, щоб уникнути тарифів на експорт до Китаю.

Повідомляється, що на ЄС припадає більш ніж половина свинини, імпортованої Китаєм у 2023 році на суму близько 6 млрд дол, з яких близько чверті — з Іспанії.

Нідерланди та Данія, які посідають друге та третє місця, минулого року експортували до Китаю свинини на суму 620 та 550 млн дол відповідно.

Коментарі - 3

+
+60
bonv
bonv
17 червня 2024, 19:15
#
Торгівельні війни за сфери впливу продовжуються…
+
0
tckgoblinu
tckgoblinu
18 червня 2024, 10:16
#
І далеко не факт, що Китай з їх внутрішньоекономічними проблемами зможе подолати в торговельних війнах США та ЄС, бо Китай починає битися по суті вже і з Америкою і з Європою, врешті решт кисень Китаю перекриють з інвестиціями в їх економіку з боку ЄС та США, буде Китай торгувати на ринках Індії і оркостану, Китаю ранувато, при всіх його перевагах наявних, тягатися з США і ЄС в розрізі економіки і торгівлі)
+
0
SomeOne1999
SomeOne1999
18 червня 2024, 20:24
#
У пиндосни и Европы конечно же нет этих проблем, ага
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися