Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 лютого 2024, 13:53

Спікери 23 парламентів в США звернулись до Джонсона щодо підтримки України на $60 млрд

Спікери 23 парламентів звернулись до спікера Палати представників США Майка Джонсона із закликом винести на розгляд ухвалений Сенатом законопроєкт, який передбачає асигнування у розмірі $60,06 млрд для допомоги Україні. Про це розповів спікер В Р Руслан Стефанчук, який ініціював лист-звернення, пише «Європейська правда».

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Що відомо

Наразі законопроєкт переданий до Палати представників та, згідно з правилами процедури, Джонсон має повноваження щодо його внесення на розгляд.

Спікери парламентів закликали Джонсона сприяти ухваленню Конгресом США історичного рішення, яке забезпечить американську допомогу іноземним державам і надасть Україні необхідні кошти для продовження боротьби.

«Наші країни налаштовані й надалі нарощувати підтримку України та її Сил оборони, вбачаючи у цьому значну інвестицію у нашу індивідуальну та колективну безпеку. Вісь зла має бути переможена й усі винні мають бути притягнуті до відповідальності, що стане значним запобіжником від подальших конфліктів і поверне нашим народом відчуття керованості та безпеки», — йдеться у листі.

Лист підписали, серед інших, спікери парламентів Німеччини, Польщі, Чехії, Литви, Північної Македонії, Іспанії та інших країн.

Лист залишається відкритим до підписання й іншими спікерами парламентів, які бажають до нього долучитися.

Нагадаємо

Спікер Палати представників США Майк Джонсон після зустрічі з іншими лідерами Конгресу й президентом Джо Байденом у Білому домі 27 лютого заявив, що й далі вважає пріоритетом вирішення питання захисту кордону.

Президент Володимир Зеленський заявив на пресконференції минулого тижня, що Україна повідомила США та, зокрема, Конгрес про необхідність схвалення багатомільярдного пакета допомоги упродовж місяця.

Коментарі - 3

+
0
gucci
gucci
28 лютого 2024, 14:58
#
Цей *** нічого робити для України не буде. Так само як і Байден. Їм вигідний хаос в Європі та й в світі теж, на фоні якого цінності перетікатимуть до США. А також роль США від цього тільки зростатиме. США потрібен звір в особі Росії, звіра цього вони вбивати не хочуть, краще нехай він жере те, що десь там подалі і всі це бачать. Не здивуюсь, якщо воно на зв`язку зі свинособакою.
+
0
gucci
gucci
28 лютого 2024, 15:02
#
А ось Європі цей хаос не потрібен аж ніяк. Тому вони і допомагають, наскільки вистачає їх балансу розрахунку і жадібності. Не хоче Шольц і Макрон 20 млн потенційних нахлібників, які ані вчитися не хочуть, ані працювати (тобто генерувати продукт на західних засадах, а не виконувати щось якесь). І хто точно не піде захищати Європу, коли пес піде далі на Захід.
+
0
Criptor82
Criptor82
28 лютого 2024, 15:35
#
Люди добрі, хто знає де дівся Майк Бондаренко, стаття якраз по його улюбленій темі:) Робін гуд теж пропав. Ауууу хлопці які там відсотки ймовірності схвалення законопроекту для України та що Трамп сказав?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися