Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 січня 2024, 12:53

НБУ: Миттєві платежі можуть запрацювати вже до кінця першого кварталу 2025 року

Нацбанк працює над запровадженням в Україні миттєвих платежів, що мають стати основою для майбутньої трансформації платіжної сфери. Очікується, що вони запрацюють до кінця І кварталу 2025 року. Про це повідомляє пресслужба НБУ у Фейсбуці за підсумками зустрічі керівництва Національного банку та компанії Visa.

Нацбанк працює над запровадженням в Україні миттєвих платежів, що мають стати основою для майбутньої трансформації платіжної сфери.
Фото:depositphotos

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Під час зустрічі учасники обмінялися думками щодо подальшого розвитку платіжного ринку України та ініціатив, спрямованих на розширення безготівкових розрахунків.

Наразі Національний банк працює над запровадженням в Україні миттєвих платежів, що мають стати основою для майбутньої трансформації платіжної сфери.

Триває робота над складовими їхнього успішного запровадження, питаннями регулювання миттєвих платежів та технологічною реалізацією.

Нагадаємо

1 квітня 2023 року розпочала роботу система електронних платежів НБУ нового покоління — СЕП-4. Тепер вона функціонує на базі міжнародного стандарту ISO 20022 в режимі 24/7.

Автор:
Ярослав Голобородько
Редактор стрічки новин Ярослав Голобородько
Пише на теми: Макроекономіка, фондовий ринок, криптовалюта

Коментарі - 1

+
0
Три літри
Три літри
15 січня 2024, 22:06
#
Болтологія.

НБУ вже чотири роки впроваджує цілодобові платежі. Реально цілодобові платежі працюють лише в Монобанку і може ще кілька. Багато банків лише трохи змінили чи взагалі не змінили свої процеси і продовжують ігнорувати цілодобову роботу СЕП.
Впевнений що це завʼязано на вимогах НБУ які він не відмінив після заявленого цілодобового режиму роботи СЕП.

До слова зовсім не дивує що Ярослав Голобородько сміливо закриває очі на те що слова про цілодобову СЕП-4 розходяться з реальністю. Це ж загальний тренд в редакції Мінфіну: копіювати прес-релізи і не займатися справжньою журналістською працею зі зʼясування реального стану справ.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися