Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 березня 2023, 5:00

Обговорення валютного ринка 18–19 березня 2023

Ви можете слідкувати за дискусією за допомогою переговорної .

Березень 2023
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Коментарі - 88

+
0
Admin
Admin
20 березня 2023, 5:00
#
Продолжение обсуждения
+
0
Telesyk
Telesyk
20 березня 2023, 3:03
#
Камраде!

Підкажіть, будьте ласкаві, як на сьогодні можна он-лайн поповнити валютний рахунок? Це потрібно, щоб з валютного рахунку поповнити акаунт (так наче має працювати), а через обмеження на валютні операції введені Нацбанком 24.04.2022, зокрема через заборону переказів на іноземні, валютні рахунки, коштів з гривневих рахунків, і через те, що наразі неможливо просто купити валюту шляхом переказу коштів зі свого гривневого рахунку на свій же валютний, це тепер стало проблемою.

Допоможіть, бо вже майже рік в карти не грав, зараз стопудово має поперти, а поповнити рахунок не можу.
+
+28
bonv
bonv
19 березня 2023, 20:54
#
Найближчим часом інфляція в Україні прискориться.
Про це свідчить Огляд інфляції Мінекономіки
+
+132
Патріот України
Патріот України
19 березня 2023, 16:37
#
З’явились дані про втрати кац*пів за минулий тиждень — з 13 по 19 березня ЗСУ знищили близько 5820 окупантів (831 в середньому за добу).

Суттєвих втрат також зазнали озброєння / військова техніка кац*пів:
— танків — 66 од.,
— бойових броньованих машин — 84 од.,
— артилерійських систем — 81 од.,
— РСЗВ — 14 од.,
— засобів ППО — 9 од,
— літаків — 1 од.,
— вертольотів — 1 од.,
— БПЛА оперативно-тактичного рівня — 51,
— автомобільної техніки та автоцистерн — 60 од,
— спеціальної техніки — 20.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив перший заступник Міністра оборони України Олександр Павлюк.

https://ua.news/ua/war-vs-rf/potery-rossyy-v-ukrayne-za-nedelyu-neskolko-tysyach-soldat-samolet-vertolet-y-polsotny-bpla
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
19 березня 2023, 15:31
#
Держспецзв’язку порадило не качати
програми на торентах: можуть бути
російські трояни.

«Хакери троянізують ISO та установчі файли й розміщують їх у безкоштовному доступі на торент-трекерах. Якщо жертва завантажує та встановлює такі файли на свій компʼютер, хакери отримують доступ до його вмісту і можуть протягом тривалого часу залишатися непомітними», — заявило Держспецзв’язку.

Особливо небезпечним є використання зламаної операційної системи, бо в такому випадку зловмисники можуть отримати повний адміністративний доступ до компʼютера, на якому її встановлено.
+
+12
Weka
Weka
19 березня 2023, 13:31
#
А тепер ще стосовно МКС і його ордеру.
По-перше, Путін і без того давно не їздив за кордон, за винятком візитів до найближчих партнерів. Тепер, після публічного повідомлення про ордер МКС, його подорож до держав-учасниць Статуту є виключеною, хоча…

Бо, по-друге, 123 держави — це переважна більшість, але далеко не всі держави світу. Юрисдикцію МКС не визнають майже всі держави Азії, Північної Африки тощо. Подорож до Китаю, до Індії, до Ірану чи до дружної КНДР? Та будь ласка! Звісно ж, його не визнає сама Росія та її сателіт Білорусь. І навіть США не є учасником МКС, той же Ізраїль, тож туди Путін за потреби може полетіти без загрози арешту за ордером з Гааги.

По-третє, навіть ті не надто демократичні держави, що є учасниками Суду, можуть закрити на нього очі: світ вже мав такий досвід.
Тож для того, щоб не мати завеликого розчарування, варто знати також недоліки міжнародної системи.
+
+75
Сергей Панасенко
Сергей Панасенко
19 березня 2023, 13:02
#
Не усі розуміють необхідність правди. Лідер зобов’язаний говорити підлеглим правду. Якщо він це не робить, вони скоро дізнаються, що він обманював їх і перестануть йому довіряти. Сам я не завжди говорив солдатам на війні усю правду. Але при цьому говорив їм лише правду, і вони це знали. Особисто я хотів би знати про лідера наступне: — Куди він йде? — Чи піде він до кінця? — Чи є у нього для цього здібності та необхідні дані, включно зі знаннями, досвідом та мужністю? — Чи буде він приймати рішення, беручи на себе повну відповідальність, чи готовий він йти на ризик? — Чи буде він у цьому випадку ділитися владою і чи піде на децентралізацію управління та командування, заздалегідь вибудувавши організацію з центрами прийняття рішень, які забезпечують швидку та ефективну реалізацію?" Бернард Монтгомері (1887−1976), фельдмаршал Британської імперії, головнокомандувач британською армією у Єгипті та Європі у роки Другой світової війни, фрагмент з його книги «Мемуари фельдмаршала».
+
+12
Weka
Weka
19 березня 2023, 11:45
#
Суть, зрештою, не в Трибуналі, а в його результаті(а чи спроможний заарештувати ту чи іншу особу).Бо, повторюся, трибунал може створити будь-яка група країн і зі своєї точки зору вбачати когось винним.Це все з юридичної точки зору.Але інше питання: а чи спроможні вони виконати своє рішення.
Стосовно МКС, то якраз його не визнають кити світової політики: США, Китай,Ізраїль, та ж Росія і т. д. Тому, як на мене, це таке собі, аби було…
Там є лазійки згідно яких можна прийняти це рішення було. Бо Римський статут передбачає можливість, що й без ратифікації держава може визнати юрисдикцію суду в певних справах, подавши про це належну заяву.
Але виконане воно ніколи не буде.
А те що заарештують на території Німеччини, то ніхто просто на просто туди не поїде.А якщо поїде, то буде домовленість, як у випадку із США у цьому плані, і ніхто не заарештує.Оце такі реалії, для когось, на жаль, а для когось, на щастя.
Одне слово, це, як на мене, не є сильно чимсь дієвим.
+
0
qwerty7qwerty
qwerty7qwerty
19 березня 2023, 11:42
#
Сьогодні керівник Центру військово-правових досліджень повідомив таку інформацію, що на Заході вистачить снарядів лише для одного великого контрнаступу України

Они этим показывают что НАТО пшик? Зачем все эти танки и гаубицы если стрелять нечем?
+
+30
StraightEdge
StraightEdge
19 березня 2023, 11:21
#
СБУ та БЕБ викрили 16 облгазів на розкраданні державного блакитного палива на мільярди гривень

Служба безпеки спільно з БЕБ ліквідувала масштабну схему привласнення промислових обсягів блакитного палива із газотранспортної системи НАК «Нафтогаз України».

До організації оборудки причетний топменеджмент 16 регіональних газових підприємствах у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Львівській, Вінницькій, Житомирській, Волинській, Закарпатській, Сумській, Рівненській, Хмельницькій, Чернігівській та Івано-Франківській областях, які пов’язані з одним із українських олігархів.

Схема полягала у тому, що «на папері» посадовці платили за газ приватним підконтрольним компаніям, але насправді не отримували від них газу. Фактично вони здійснювали несанкціонований відбір блакитного палива, яке знаходилося у газотранспортній системі і належало державі.

Такі злочинні дії завдали Україні збитків на майже 3,5 млрд грн лише у 2021 році.

Інша частина схеми полягала у тому, що облгази отримували сплату за тарифами від споживачів, але одержані гроші використовували не для придбання газу. Ці кошти «перераховувалися» підконтрольним комерційним структурам для виведення у тінь.

При цьому облгази продовжували використовувати запаси державної газотранспортної системи і тим самим збільшували свою заборгованість перед Нафтогазом.

У подальшому організатори схеми намагались «списати» штучну заборгованість за рахунок бюджетних коштів.

Втім співробітники СБУ викрили оборудку та заблокували її
+
+15
Weka
Weka
19 березня 2023, 11:07
#
«МКС спочатку прийняв рішення що дії путіна та він, як особа що вчиняла такі дії, є особою підсудною МКС, а потім прийняв рішення щодо його арешту.» Це ні про що. AIST,напочатку уважно прочитайте Римський статут. І причому тут закони країни,до якої ви приїхали.Якщо ви скоїли злочин в якійсь країні,то за законами цієї країни вас будуть притягати до відповідальності. У даному випадку,якщо країна ратифікувала Римський статут (не просто навіть лише підписала договір),то, простими словами висловлюючись, вона визнає це законодавство ,як частину свого національного права, і делегує повноваження щодо притягнення до відповідальності в цій частині законодавства МКС. І тоді за умови,що ви скоїли злочин відповідного формату на території цієї країни або є громадянином цієї країни,то тоді це може потрапити під юрисдикцією МКС. Але в даному випадку ані Росія,ані Україна не ратифікували Римський статут,тобто території не потрапляють під юрисдикцію МКС. І громадяни РФ не є громадянами країни,яка ратифікувала би статут,а,отже,не потрапляють теж під юрисдикцію МКС. Тобто два ні. А те що МКС прийняв рішення,то це таке… не зрозуміло як… Якщо Мілошевича судили,то там був створений групою країн тимчасовий Міжнародний трибунал саме спеціально для Мілошевича. За ним полювала лише та група країн,яка створила (визнавала) цей Трибунал. З таким же успіхом інша група країн ,наприклад,Іран,Росія,Китай і т.д.,та будь-яка група країн,може створити теж тимчасовий Міжнародний трибунал ,але щодо інших осіб
+
0
Weka
Weka
19 березня 2023, 10:34
#
Prokyror83,воно так та й не так. Найзапеклішим противником діяльності МКС є США. Уряд США хоча і підписав Римський статут в 2000 році, але вже в 2002 році відкликав свій підпис. Спочатку Білл Клінтон, підписуючи документ, пояснив, що США не збираються ратифікувати Римський статут, поки що повною мірою на власні очі не ознайомиться з роботою Міжнародного кримінального суду. Надалі вже адміністрація Буша-молодшого під приводом захисту своїх військовослужбовців повністю відмовилася від участі в Римському статуті, назвавши його таким, що порушує національні інтереси і суверенітет США. Крім того в 2002 році був прийнятий спеціальний Закон про захист американського персоналу за кордоном, який дозволив застосування військової сили для звільнення будь-якого американського громадянина або громадян з числа союзників США, затриманих на території якоїсь держави за ордером МКС. Також США уклали двосторонні угоди з низкою країн, в яких зобов’язали їх не видавати підозрюваних американських громадян Міжнародному кримінальному суду, а в разі порушення цих домовленостей США припинять надавати їм військову допомогу і будь-яку іншу підтримку. Що скажете?
+
+57
bonv
bonv
19 березня 2023, 10:17
#
Аналітики Picodi.com перевірили, як змінилася мінімальна зарплата в 2023 році в країнах світу.
У дослідженні взяли участь 67 країн, в яких існує встановлена владою мінімальна заробітна плата. У кожній країні свої особливості оподаткування, а різниця між «чистою» і «брудною» зарплатами може становити від 0% до 35% (в Україні — 19,5%). Щоб рейтинг був об'єктивним, експерти порівнювали зарплати нетто, тобто гроші, які працівник отримує на руки або на банківський рахунок.
Найбільше зростання мінімальної зарплати за рік зафіксували в Аргентині (104,5%) й Туреччині (100%). Але слід враховувати, що в цих країнах інфляція і падіння вартості національної валюти протягом декількох років були досить високими.
Високим зростанням «мінімалки» також відзначилися Молдова (32,5%), Латвія (27,1%) і Малайзія (25,8%).
Україна в рейтингу зростання зарплат зайняла 59-е місце: з жовтня 2022 року «чиста» мінімальна зарплата становить ₴5 393,5 , що на 3,1% більше, ніж у січні 2022 року (₴5 232,5).
+
+45
bonv
bonv
19 березня 2023, 10:11
#
Британське відділення зруйнованого Silicon Valley Bank (SVB UK) виплатило мільйонні бонуси працівникам незабаром після того, як банк було продано в рамках угоди про порятунок.
«Скромний» загальний бонусний фонд, як кажуть співробітники банку, був в розмірі 18−25 мільйонів доларів, пишуть The Guardian та Sky News.
До краху через ситуацію, яка склалася у материнській компаній — американському Silicon Valley Bank — його британська «дочка» була прибутковим підприємством із 600−700 співробітниками.
За наявною інформацією, бонуси співробітникам SVB UK були узгоджені до банкрутства банку та схвалені його новим власником, британським банком HSBC. Його виконавчий директор Іен Стюарт, заявив, що у такий спосіб компанія прагнула «визнати досвід і продемонструвати довіру до SVB UK».
Джерела Sky News переконують, що якби SVB UK не був придбаний іншим, платоспроможним банком, ці великі бонуси не були б виплачені.
Минулого тижня стало відомо, що співробітникам SVB у США також були виплачені бонуси. Як повідомляло CNBC, вони отримали річні премії лише за кілька годин до краху банку. Розмір виплат визначити неможливо, але за оцінками вони коливаються від 12 до 140 тисяч для топ-посадовців.
+
0
Weka
Weka
19 березня 2023, 9:46
#
Prokyror83«Но! оказаться в одном списки с теми, кого МУС судил и выдавал ордер на арест-это для уйла не в кайф, как минимум это потеря репутации среди лидеров стран («дружественных» и колеблющихся), а ему поддержка сейчас необходима…» А тепер далі. 17 липня 1998 міжнародне співтовариство досягло історичного рубежу, коли 120 держав підписало Римський статут — правову основу для створення постійного міжнародного кримінального суду, 21 країна утрималися від голосування. Сім країн, які проголосували проти договору були Китай, Ірак, Ізраїль, Лівія, Катар, та Сполучені Штати і Ємен. Держави стають учасниками МКС, а злочини, скоєні їх громадянами або на їх території — підсудними йому, за фактом ратифікації Римського статуту. Ряд країн принципово заперечує проти самої ідеї МКС який обмежує суверенітет держав і дає невизначено широкі компетенції суду; серед них США, Китай, Індія, Ізраїль та Іран.
+
0
Weka
Weka
19 березня 2023, 9:23
#
Після визнання 14 листопада 2016 року Міжнародним кримінальним судом ситуації в Криму та Севастополі рівнозначною міжнародному збройному конфлікту між Росією та Україною президент Р Ф Володимир Путін видав наказ про вихід Російськой Федерації з-під юрисдикції суду. Але Росія ніколи Римський статут і не ратифіковуала,але лише підписала була договір,але навіть лише підпис,як бачимо, згодом був відкликаний. Отже,суду підсудні злочини, а)скоєні громадянами країн,які ратифікували Статут, б) на території країни (країн),які ратифікували Статут. У даному випадку ні одного,ні другого немає. А тепер з усього вищесказаного робіть самі висновки .Бо,здається,коментарі зайві.
+
+105
bonv
bonv
18 березня 2023, 21:40
#
Україна торік стала однією з 20 країн із найбільшою інфляцією. Гірше ж точно не буде?(с)
Україна із річним показником інфляції у 26,6% в 2022 році зайняла 20-у позицію серед країн світу. Найбільша інфляція в Зімбабве — споживчі ціни зросли на 243,8%.
Про це свідчать дані Trading Economics.
У трійці лідерів також Венесуела (155,8%) та Сирія (139,5%), але статистичні вимірювання в цих країнах востаннє проводилися жовтні та серпні відповідно.
В Європі найвища інфляція була у Молдові (30,2%), а в ЄС — в Угорщині (24,5%).
+
+251
Патріот України
Патріот України
18 березня 2023, 21:18
#
Польща та Словаччина спільно передадуть Україні 33 винищувачі МіГ-29 — міноборони Польщі.
13 винищувачів передасть Словаччина, 20 — Польща.

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3684316-bitva-za-ukrainu-den-trista-visimdesat-vosmij.html

Респект за допомогу Україні.
+
0
spy61
spy61
18 березня 2023, 21:17
#
Поділіться досвідом: від якої суми на купівлю бакса в обмінці вважається оптовою закупкою і на скільки скидують ціну на бакс (5 — 10 коп?).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядають 90377074, bonv, ioops, luktab, mido, python, raswan, tina82, trade7721, vihtarb, vitnet83, ломбард Капітал.
Головна / Курс валют 📈 / Обговорення валютного ринку