Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2022, 12:47

Україна хоче призупинити участь в угоді про трудову міграцію з Росією та Білоруссю

Кабінет міністрів підтримав проєкт закону про зупинення дії угоди про співробітництво в галузі трудової міграції з Росією та Білоруссю. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки за підсумками засідання 20 грудня.

Кабінет міністрів підтримав проєкт закону про зупинення дії угоди про співробітництво в галузі трудової міграції з Росією та Білоруссю.
Фото: pixabay.com

Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Деталі

Йдеться про Угоду про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів та Протокол про внесення змін і доповнень до угоди від 15 квітня 1994 року, а також відповідне розпорядження уряду.

За словами першої віцепрем'єр-міністра економіки Юлії Свириденко, уряд переглядає свої міжнародні договори з країнами-агресорами, проте ця справа не дуже швидка. У випадку з «трудовою» угодою в рамках СНД Україна не виходить із неї, а саме зупиняє її дію у відносинах з двома окремими країнами — РФ та Білоруссю.

Читайте також: Більшість опитаних українців знайшли роботу і хочуть залишитись у Британії

«Таке рішення прийняте, щоб статус України у цій сфері залишився чинним щодо інших країн СНД (Казахстан, Киргизстан, та інші.). Тобто права громадян України, які працюють у цих країнах, не постраждають», — заявила Свириденко.

Найближчим часом цей законопроєкт буде внесено на розгляд парламенту.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися