Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2022, 14:28

До кінця 2022 року в потягах з'явиться супутниковий інтернет Starlink

В Укрзалізниці вже протестували пілотний проєкт встановлення Starlink у потягах. Про це розповів в інтервʼю Liga.Tech голова Держспецзвʼязку Юрій Щиголь.

Інтернет, Starlink, супутниковий інтернет, потяги, Укрзалізниця
фото: korrespondent.net

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіна»: головні фінансові новини

За його словами, у потягах супутниковий інтернет від Starlink зʼявиться до кінця 2022 року.

Після тестування українські фахівці звʼязалися із технічними спеціалістами Starlink та показали їм, як це працює.

«Навіть вони здивувалися, що ми змогли так застосувати Starlink. За технічними характеристиками він не повинен працювати на таких швидкостях. Але працює і надає послуги», — розповів голова Держспецзвʼязку.

Читайте також: Супутниковий інтернет Starlink буде доступний усім жителям України

Як писав «Мінфін», rомпанія Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн») отримала ліцензію оператора в Україні. Вже скоро представництво компанії SpaceX розпочне активну роботу в Україні.

Коментарі - 8

+
0
aktibuhs
aktibuhs
30 червня 2022, 15:35
#
Це мене радує, я хоч і дуже рідко користуюсь залізницею, але коли користуюсь готовий заплатити трохи більше аби мати доступ до інтернету не лише на деяких зупинках
+
0
matroskin
matroskin
30 червня 2022, 16:11
#
Очень «разумное решение» во время войны, ещё ковры персидские в тамбура купить надо естественно с установкой, а бронежелеты для солдат пусть волонтеры покупают.
«Навіть вони здивувалися», думаю их здывуванню не буде меж, коли вони дізнаються скільки УЗ заплатила якійсь прокладці, за надане ними безкоштовно обладнання, + скльки УЗ платитиме щомісяця тій прокладці за інтернет, який Starlink надає для України безкоштовно.
+
0
aktibuhs
aktibuhs
1 липня 2022, 9:16
#
550 коштують термінали і 110 — щомісячний платіж — це копійки для укрзалізниці, але зручність для пасажирів і персоналу залілзниці. І укрзалізниця евакуювала дуже багато переселенців із східних і південних регіонів безкоштовно, а також залізницею возили гуманітарку в ті ж регіони і залізницею пересувались іноземні дипломати. Благодійності українська залізниця, я впевнений, зробила більше ніж ви і більше ніж ви втратила.

Дратують тупі скавчання про розкрадання особливо коли робиться щось хороше
+
0
matroskin
matroskin
1 липня 2022, 20:40
#
Благодійності українська залізниця, я впевнений, зробила більше ніж ви і більше ніж ви втратила.
Це типова фраза для українського чиновника який дориваеться до корита і думає що корито то є його власність. То ж хочу Вам нагадати, що УЗ є державним підприємством (причому ЗБИТКОВИМ !!!), то ж про яку благодійність може йти мова. Вас як послухати то найбільшим благодійником в цій країні є пенсійний фонд, бо він роздає гроші.
«550 коштують термінали і 110 — щомісячний платіж — це копійки для укрзалізниц»
Більш ніж впевнений, ніхто по такій ціні його купувать не буде, все буде як завжди куплено в ООО «Рога та копита», єдиним договором накшталт «надання послуг Інтернет» з цифрами на порядок вищими навіть з розрахунку на 1 вагон. При цьому інтернет якщо й буде встановлений то в пару показових поїздах, а платить УЗ буде за всі вагони що є на балансі (навіть ті що 20 років не виїзжали), бо в нас все так, якщо щось роблять-то лише для того щоб на цьому заробить.
+
0
aktibuhs
aktibuhs
4 липня 2022, 10:48
#
Так давайте, коли все буде куплено через «рога та копита» ви довесте що вони купили не за ринковою ціною і зверніться до правоохоронних органів, оскільки ціни на старлінк фіксовані і не змінюються в залежності від об'єму закупівель (політика Ілона).

А з приводу благодійності, УЗ перевезла тисячі людей безкоштовно на захід.

Я впевнений, що якщо хто-завгодно з влади зробить щось хороше — ви будете нити що все погано і все розкрадається. Бо ви не мислите, а лише «знаєте» що добре в Україні не буває.
+
0
matroskin
matroskin
4 липня 2022, 19:44
#
«Так давайте, коли» та вже сотні разів ті справи відкривали від туалетного паперу (якого звісно ніколи не було) і до самих вагонів куплених в три дорога, але результат як і кругом, відкрили…поділились закрили.
«УЗ перевезла тисячі людей безкоштовно на захід«
УЗ є державне підприємство, працівники якого десятиліттями отримують з/п і премії при тому що саме підприємство-збиткове. Це не фінансове чудо просто все це фінансується з бюджету, тобто за рахунок наших з Вами податків. Вони можуть взагалі всих і все возить «безкоштовно», все рівно за це заплатимо ми податками.
«Бо ви не мислите, а лише «знаєте» що добре в Україні не буває«
Ви напевно хотіли написати бо ви не мрієте, в іншому згідний, що є то є.

+
0
aktibuhs
aktibuhs
5 липня 2022, 16:50
#
Якщо щось не подобається — змінюйте це, а не нийте
+
0
matroskin
matroskin
5 липня 2022, 20:29
#
Якщо Ви після 2 майданів, АТО і війни не зрозуміли що це неможливо змінити-то це сугубо Ваші проблеми, а я не нию, а лише констатую факти.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися