Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 червня 2022, 12:34

Польща розширює можливості страхування ризиків у торгівлі з Україною

Уряд Польщі розширить можливості страхування ризиків у двосторонній торгівлі з Україною. Страхові гарантії надаватимуться через польську державну Корпорацію страхування експортних кредитів (KUKE), повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Польща розширює можливості страхування ризиків у торгівлі з Україною
Фото: ukrinform.ua

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіна» у фейсбуці: головні фінансові новини

KUKE забезпечує можливість страхування ризику неповернення дебіторської заборгованості в експортних контрактах польських виробників з українськими контрагентами.

«Фактично польські імпортери отримують державні гарантії покриття ризиків несплати українськими покупцями поставленої продукції. До кінця року KUKE зможе надати кредитні ліміти на суму 500 мільйонів злотих (близько $112,17 млн)», — йдеться в повідомленні.

«Російська агресія істотно вплинула на оцінку ризиків у торгових відносинах з Україною. Тому розширення можливостей для страхування є проявом політичної підтримки України і впевненості в економічному відновленні нашої держави», — прокоментувала угоду міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також: Польща спростила експорт українського зерна через прикордонний перехід

Вона зауважила, що відповідне страхування покриває контракти на постачання продукції, що входить до переліку критичного імпорту. Це широке коло товарів, необхідних для забезпечення Збройних сил України, гуманітарних потреб населення, відновлення виробництва та діяльності бізнесу.

Нагадаємо

Як писав «Мінфін», громадські організації виплатять українцям у Польщі, які мають карту поляка, по 1500 злотих на дорослого та 750 зл. на дітей. Основна умова — прибуття на територію сусідньої держави після 24 лютого.

Коментарі - 2

+
+15
bonv
bonv
18 червня 2022, 12:51
#
Якщо Росія продовжить обстріли прикордонних з Польщею територій, то Варшава може взяти на себе ППО над Західною Україною, — Станіслав Козєй.
Колишній керівник Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козєй вважає, що Росія вже програла війну на політичному та стратегічному рівні, але сценарій нападу все ще можливий як для України, так і для країн Балтії, Польщі та всього Заходу
Про це бригадний генерал заявив в інтерв'ю Onet.
Станіслав Козєй не має сумніву у тому, щоРосія вийде з війни в Україні явно ослабленою: «Її стратегічні можливості зменшаться, позиції на міжнародній арені значно погіршаться, а рівень життя росіян значно впаде. У цьому сенсі можна сказати, що Росія програє цю війну».
Говорячи про технічне оснащення України та РФ, польський генерал зазначив, що у порівнянні з початком війни українці мають чимало сучасної військової техніки із Заходу. Росіяни у цьому випадку програють, оскільки опираються на застаріле, радянське або пострадянське обладнання. Однак кількісно, очевидно, РФ таки досі становить серйозну загрозу.
+
+30
bonv
bonv
18 червня 2022, 12:51
#
Характеризуючи ситуацію з повітряною безпекою, Станіслав Козєй припустив можливість протиракетного захисту над Західною Україною, зважаючи на близькість ракетних ударів до польського кордону.
«Ми маємо аргументи для того, щоб забезпечити превентивне страхування і повідомити про це Росії. Якщо вона не перестане атакувати наш кордон ракетами великої дальності, то з дня на день ми можемо запровадити протиракетний захист над Західною Україною», — сказав колишній керівник БНБО Республіки Польща.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися