Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2022, 9:59

Індія планує подвоїти імпорт російської нафти заради знижок — Bloomberg

Індія веде переговори про те, щоби подвоїти імпорт російської нафти, оскільки планує купувати її зі знижками від «Роснєфти». Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіна»: головні фінансові новини

Дешева нафта

Як зазначає видання, Індія хоче подвоїти імпорт російської нафти. Державні нафтопереробні підприємства прагнуть брати постачання з більшими знижками від «Роснєфті», адже міжнародні покупці відмовляються від угод із Москвою через її вторгнення в Україну.

Державні переробники колективно працюють над завершенням і укладанням нових шестимісячних контрактів на постачання російської нафти в Індію. Наразі уточнюється обсяг закупівель та цін з індійськими банками, які мають фінансувати вантажі.

Читайте також: Індія хоче купувати російську нафту дешевше $70 за барель

Інформаційна агенція зазначає, що з кінця лютого до початку травня Індія купила понад 40 млн барелів російської нафти, це приблизно на 20% більше, ніж за попередній рік.

Нагадаємо

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що Індія купує в Росії нафту Urals із дисконтом до $35. Такі великі знижки Росія змушена надавати через санкційний тиск, що «знижує апетит до її барелів».

Наприкінці квітня низка ЗМІ повідомила, що російські та індійські посадовці обговорюють поновлення поставок коксівного вугілля індійським металургійним виробникам, які призупинились з березня через проблеми з олпатою.

Автор:
Анна Недогибченко
Редактор стрічки новин Анна Недогибченко
Пише на теми: Фінанси, банки, економіка, інвестиції

Коментарі - 3

+
+36
Sage05
Sage05
7 червня 2022, 10:22
#
Надо будет не забыть запретить продажу любой с/х продукции или её реэкспорт в Индию: пусть кушают нефть.
+
+15
bonv
bonv
7 червня 2022, 10:42
#
Для одних війна, а для інших можливість заробити добряче.
+
+15
BEZE
BEZE
7 червня 2022, 11:34
#
На війні і наживаються
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися