Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 травня 2022, 8:01

Канада на рік скасовує всі мита на українські товари

Канада на рік скасувала митні збори на всі українські товари. Такий крок канадської влади відкриває для України ринки країн G7 і Євросоюзу. Про це повідомила міністр економіки України Юлія Свириденко у фейсбуці.

Канада на рік скасувала митні збори на всі українські товари.
Фото: president.gov.ua

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»:
головні фінансові новини

«Канада скасовує на 12 місяців всі мита на українські товари», — написала вона.

Читайте також: Канада виділить $1,5 млрд на зброю та кредити для України

За її словами, це рішення канадської влади є продовженням ініціативи Євросоюзу і Великобританії щодо залучення України у власні промислові і торгові ланцюжки.

Перший заступник міністра економіки України Денис Кудін своєю чергою зазначив, що скасування Канадою мит фактично відкриває ринки G7 і Євросоюзу для українських товарів.

Передісторія

8 травня у Києві пройшла зустріч прем'єр-міністра Канади Джастін Трюдо та президента України Володимира Зеленського.

26 квітня Великобританія скасувала всі мита та обмеження на український експорт згідно угоди про вільну торгівлю, яка мала повноцінно запрацювати для України з 2023 року.

Коментарі - 6

+
+30
bonv
bonv
9 травня 2022, 10:14
#
Канада це братній народ, а не рашисти.
+
0
Rubi0
Rubi0
9 травня 2022, 11:00
#
Давайте уже начнём считать деньги, а не братские народы.
+
0
bonv
bonv
9 травня 2022, 11:02
#
Спочатку знищимо рашистів!
+
+15
BEZE
BEZE
9 травня 2022, 11:06
#
Практично українці
+
+15
bonv
bonv
9 травня 2022, 12:31
#
У 2021 році товарообіг між Україною і Канадою зріс на понад 70% і склав 420,7 млн доларів, при цьому частка українського експорту в цих обсягах збільшилася в 11 разів.
+
0
bonv
bonv
9 травня 2022, 11:02
#
Захід озброює Україну поетапно. Спочатку давали невеликі компактні озброєння — Javelin, Stinger. Потім перейшли до більш потужних. На черзі ракетні установки, системи ППО та літаки.
«Проте такі види озброєння потрібно не тільки отримати, але й опанувати. Наприклад, фахівці пояснюють, що українським пілотам знадобиться від місяця до трьох, щоб навчитися літати на імпортних літаках. Витоки зі ЗМІ говорять, що Росія намітила нове закінчення війни — на початку осені. Про те, що Москва не збирається здаватися свідчить і те, що під Ізюмом росіяни почали будувати свою оборону», — зауважив директор неурядової аналітичної організації «Центр досліджень армії, конверсії і роззброєння» Валентин Бадрак.
На його думку, для ЗСУ в найближчі дні неможливо буде йти в атаку та вибивати наступом російські угруповання, тому що при наступі потрібна втричі більша чисельність військ, ніж при обороні.
«Такої переваги в Україні немає. Нестачу людської сили необхідно компенсувати сучасним потужним озброєнням. За умов його поставки, масований наступ української армії може розпочатися в кінці травня», — підсумував він.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися