Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 травня 2022, 17:28

На сотні мільйонів доларів: російські окупанти крадуть зерно в Україні

Російські окупанти вивозять зерно з тимчасово окупованих територій в Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях. Про це зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Зерно, війна в Україні, економіка України
фото: ambarexport.ua

Декілька сотень тисяч тонн зернових вже вивезли до РФ

«Росіяни використовують тактику початку 20 ст. з крадіжками зерна й вивезенням його з України. На сьогодні ми маємо підтверджені факти, що декілька сотень тисяч тонн зернових (російські загарбники — ред.) вже вкрали та вивезли сумарно з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей», — говорить Тарас Висоцький.

За його словами, на цих територіях в фермерських запасах, що формувалися для посівних робіт, а також для переробки (виготовлення борошна і випікання хліба), знаходиться близько 1,5 млн тонн зернових.

«Це суттєвий запас. За міжнародними цінами це коштує сотні мільйонів доларів. І є великий ризик, що це буде просто вкрадено і вивезено на користь Росії», — сказав Тарас Висоцький.

Читайте також: Через війну врожай зерна в Україні буде на 20% нижчим

Як писав «Мінфін», федеральний уряд Німеччини планує завдяки залізничним перевезенням частково компенсувати відсутність морського транспорту для транспортування зерна з України.

Автор:
Світлана Тартасюк
Журналіст Світлана Тартасюк
Пише на теми: Банки та банківські продукти, нерухомість, ринок праці, бізнес, фінанси, інвестиції

Коментарі - 10

+
+82
TAN72
TAN72
1 травня 2022, 17:40
#
А вовремя вывезти не додумались.
+
+9
Три літри
Три літри
1 травня 2022, 23:20
#
Ну да, сразу 24 февраля надо было за день всё вывезти. Но никто не додумался делать это.




(сарказм)
+
+25
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
2 травня 2022, 11:16
#
4 млн тон вивезти? Це 100 000 фур сорокатонних. Завантажити їх необхідно місяць часу… пересипати те зерно необхідно мати сховища…
+
+35
BEZE
BEZE
1 травня 2022, 19:01
#
Тактика така нищити і убивати
+
+83
matroskin
matroskin
1 травня 2022, 18:54
#
Судя по словам Арестовича и т. п. в феврале: «прорыв с Крыма не возможен в принципе, т.к. там и групировки врага достаточной нет, и ВСУ в разы больше, и вообще всё заминировано-переминировано.»
Т. е. скорей они забрали то что наши потеряли по глупости или отдали.
Если сторож пустил грабителея на склад, и это квалифицировать как воровство, то воры ж оба, а не только тот кто уносил.
+
+48
Anko
Anko
1 травня 2022, 23:40
#
Загадка первой войны — сдача Крыма без единого выстрела.
Загадка второй войны — сдача юга буквально за неделю.
+
0
matroskin
matroskin
1 травня 2022, 23:53
#
Напрягает то, что те же люди, теми же фразами сегодня говорят об угрозе со стороны приднестровья, лучше бы они просто молчали.
+
+24
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
2 травня 2022, 11:21
#
Арестович каже те, що потрібно казати. Раніше казали, що війни не буде, щоб не було паніки. 24 лютого в Тернополі в сторону Львова все стояло. Уявіть, якби Зеленський сказав 1 лютого, що всьо… буде війна. Стало б все, булаб дупа і без війни. Ну і надіялися, що у москаля є зоч крапля здорового глузду… помилилися. Але це не означає, що не готувались. Якби не готувались, то рашня зупинилася б аж під Польщею, натомість навіть Харків не взяли. Чому Кримський перешийок не заблокували це питання серйозне.
+
+25
matroskin
matroskin
2 травня 2022, 12:09
#
До чого тут паніка? Я ж не казав, що війну треба було анонсувать по ТВ.
Я писав лише про те що було сказано. 8 років готувались до атаки з Криму, 8 років проводили начання, розказували що там все заміновано і т.д. В результаті 24/02 опівдні тяжка російська техніка була в Каховці. Як так? Відкрийте карту, там лише 2 дороги, 1 з яких міст, інша-в голому степу де все як на долоні, а сам степ шириною декілька км. Як так? Надпотужне угруповання знаючи що буде напад не змогло стримать кололну в степу обмеженому морями з обох боків. Чому не спрацювали міни, чому не накрили ділянку РСЗО та артилеріею, чому там не вирито було рів, а краще 10. 8 років було, ніхто нічого реально не зробив, тільки потужні заяви.
+
+10
Anko
Anko
2 травня 2022, 14:55
#
Немного стеба в сторону SkrudjMacduck — самый востребованный навык в современном мире, на примере Арестовича (в народе Люся) — с умным видом выдать в ответ набор слов, который уводит от темы разговора.

Меньше суток понадобилось, чтобы дойти из Крыма до Мелитополя. Мелитополь ВСУ сдали. Серьезное сопротивление ВСУ начали оказывать только под Васильевкой (между Мелитополем и Запорожьем). Херсон взяли 28 февраля.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися