Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 квітня 2022, 8:37

Російські мільярдери за рік втратили майже половину своїх активів — Forbes

У Росії за минулий рік приблизно у півтора рази скоротилася кількість мільярдерів — до 88 зі 123. Це випливає з рейтингу Forbes, передає «Росбалт».

Російські мільярдери, рейтинг Forbes, санкції
фото: dw.com

Рейтинг Forbes

Усі мільярдери сукупно радикально збідніли — їхні сумарні активи «схудли» на 42% і становлять $352,8 млрд. До цього вони становили $606,2 млрд.

У топ-20, який веде журнал, також змінився лідер. Бенефіціара «Сєвєрсталі» Олексія Мордашова, який потрапив під європейські санкції, витіснив з першого місця на п'яте Володимир Лісін з $18,4 млрд, який є співвласником Новолипецького металургійного комбінату (НЛМК).

Двоє інших «призових» місць відійшли президенту «Норнікелю» Володимиру Потаніну, який розбагатів до $17,3 млрд і творцю месенджера Telegram та соцмережі «ВКонтакте» Павлу Дурову, капітал якого журналісти оцінили у $15,1 млрд.

Читайте також: Які країни світу найбільше допомагають Україні у боротьбі з агресором

Як писав «Мінфін», Асоціація банків Росії (АБР) запропонувала ввести кримінальну відповідальність для росіян за зберігання криптовалюти на некастодіальних криптогаманцях, тобто поза традиційними рахунками на криптобіржах.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися