Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 лютого 2022, 21:11

США вводять нові санкції проти РФ

США вводять нові потужні санкції та експортні обмеження проти РФ. Про це під час виступу заявив президент США Джо Байден.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Нові санкції

«Я запроваджую нові потужні санкції та експортні обмеження проти РФ. Це створить великі витрати для російської економіки відразу з часом. Ми навмисно структурували їх таким чином, щоб вони вплинули на Росію і мінімально позначилися на США і союзниках», — заявив Байден.

Він підкреслив, що США вводять санкції проти чотири найбільших російських банків, сумарні активи яких сягають $1 трлн, включаючи ВТБ. Це другий за величиною банк у Росії, активи якого становлять $250 млрд. Ці фінустанови відключать від американської фінансової системи.

Читайте також: Які санкції введено проти російських банків та за що саме

США також розширюють список санкцій проти російських еліт та їх сімей і вводять санкції на експорт високотехнологічної продукції.

«Я тільки що розмовляв з лідерами Великої сімки. І ми повністю погодилися — ми обмежимо здатність російського уряду діяти в доларах, євро, йені. Ми припинимо їх здатність фіннсувати і збільшувати їх військо. Ми зашкодимо їх здатності конкурувати в високотехнологічній економіці 21 століття…», — сказав Президент.

Як і інші світові лідери, Байден пообіцяв обмежити високотехнологічну торгівлю з Росією та обмежити доступ країни до напівпровідників, необхідних для галузей штучного інтелекту, аерокосмічної та оборонної галузі.

Він також нагадав, що у вівторок США обмежили можливість Росії позичати на зовнішніх ринках. Тепер це обмеження також поширюватиметься на приватний промисловий сектор.

Байден зазначив, що дію деяких санкцій буде видно тільки з часом.

Відключення Росії від SWIFT

Президент США Джо Байден заявив, що відключення Росії від SWIFT — це «не той напрямок, в якому решта Європи хоче зараз йти».

За словами Байдена, відключення країни від SWIFT, захищеної мережі, що поєднує тисячі фінустанов по всьому світу, завжди буде можливою опцією, але «зараз, це не та позиція, яку хоче займати решта Європи».

Президент США також заявив, що санкції проти російських банків матимуть такий самий, а може навіть більший вплив, ніж відключення Росії від SWIFT. Це стане шоком для російських компаній та їхніх іноземних клієнтів, особливо для покупців нафти та газу, що розплачуються доларами США.

Коментарі - 7

+
0
bonv
bonv
24 лютого 2022, 21:32
#
Це щоб ватораша не розказувала що санкцій немає або вони не дієві.
+
0
SergS7
SergS7
24 лютого 2022, 23:00
#
Щоб не кричали іхтамнєт)
+
0
bonv
bonv
24 лютого 2022, 21:33
#
США вводять санкції проти Путіна — Bloomberg
Раніше Росія заявляла, що сприйматиме це як крок до припинення дипломатичних відносин між країнами.
+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
24 лютого 2022, 22:21
#
Сбербанк теж включений
+
0
laa1999
laa1999
24 лютого 2022, 23:24
#
СБербанк впервые включен
+
0
AlSaher
AlSaher
25 лютого 2022, 0:34
#
Післязавтра рашка на колінах буде
+
+30
SergS7
SergS7
25 лютого 2022, 4:14
#
У фінансовому плані вони вже на колінах. І буде ще гірше
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися