Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 січня 2022, 15:35

Віце-глава ФРС США йде у відставку: використовував інсайди для торгівлі на фондовому ринку

Віце-главу ФРС США Річарда Кларіду попросили піти у відставку на тлі того, що стало відомо про його торгові операції на фондовому ринку напередодні важливих рішень регулятора. Про це пише Financial Times, передає «Економічна правда».

► Підписуйтесь на «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Що зробив посадовець

Кларіда займався торгівлею на фондовому ринку на початку пандемії. Зокрема, посадовець приховав переведення суми від $1 млн до $5 млн з фонду облігацій до фонду акцій за кілька днів до рішення ФРС про екстрені заходи щодо підтримки фондового ринку.

Це вже третя відставка високопосадовця ФРС за останні місяці через торговельну активність. Ерік Розенгрен і Роберт Каплан, які очолювали два регіональні відділення банку, подали у відставку у вересні.

Читайте також: Членам Конгресу США хочуть заборонити торгувати на біржі

Торговий скандал вперше спалахнув, коли виявили, що Розенгрен і Каплан часто купували та продавали окремі акції минулого року, а також володіли частками кількох інвестиційних фондів.

ФРС заборонила торгувати своїм топ-посадовцям

У відповідь на скандал у жовтні ФРС переглянула свої правила торгівлі для топ-менеджменту, запровадивши повну заборону на купівлю окремих акцій і заборонивши чиновникам багато інших інвестицій.

У своєму листі до Байдена Кларіда сказав, що працювати в ФРС було «особливою честю і величезним привілеєм» і що він «пишається» тим, що мав можливість допомогти формувати політику центрального банку.

Коментарі - 1

+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
11 січня 2022, 20:07
#
Сколько волка не корми он всё равно в лес смотрит.(с)
Жадность человеческая,как и глупость — бесконечны.
А в Украине стимулирование жадности госчиновников является государственной политикой, наповышали им зарплаты ,а жизнь народа от этого — не улучшается.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися