Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 жовтня 2021, 14:17

Золото дорожчає. Причини — побоювання інфляції

Золото дорожчає у вівторок на тлі побоювань про прискорення інфляції, проте тривоги навколо швидкого згортання стимулів Федрезерву обмежують зростання котирувань дорогоцінного металу. Про це пише РБК.

Золото дорожчає у вівторок на тлі побоювань про прискорення інфляції, проте тривоги навколо швидкого згортання стимулів Федрезерву обмежують зростання котирувань дорогоцінного металу.
Фото: rbc.ua

►Підписуйтесь на «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції і фінанси

Спотова ціна на золото виросла на 0,32% до $ 1759,54 за тройську унцію.

Причина зростання котирувань

«На ринку знизився апетит до ризику, і це грає на руку золоту укупі з побоюваннями з приводу інфляції і уповільнення світової економіки», — сказав аналітик Commerzbank Даніель Брізерманн.

У разі, якщо тривоги з приводу стагфляції посилиться, ціна золота може перевищити $ 1900 за унцію до кінця року, додав аналітик.

Читайте також: Золото дешевшає. Найбільші банки озвучили свої прогнози

У вівторок золото в цілому ігнорує зміцнення долара і зростання прибутковості американських держоблігацій, які зазвичай є негативними факторами для сировинних товарів в цілому і дорогоцінних металів зокрема.

Увага ринку направлена на протокол вересневого засідання Федрезерву і дані про споживчої інфляції в США, які будуть опубліковані в середу.

Читайте також: Чверть інвестпортфелю має складатися з золота — єгипетський мільярдер

Паладій подорожчав на 0,52% до $ 2123,24 за унцію, срібло — на 0,2% до $ 22,6 за унцію. Ціна на платину збільшилася на 0,38% до $ 1.012,25 за унцію.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися