Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2021, 12:51

Ціни на нафту продовжують ріст на тлі відмови промисловості від газу

Ціни на нафту у п'ятницю, 8 жовтня, продовжують рости. Це відбувається на тлі відмови промисловості від газу, який також подорожчав. Про це пишуть на РБК.

Ціни на нафту продовжують ріст
Фото: Pixabay

► Підписуйтесь на «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Причина росту ціни

Ціни на нафту можуть показати тижневе підвищення на 4,5%. На момент написання новини, ф'ючерси на нафту марки Brent підскочили на 1,53% до $83,20 за барель, а марки WTI — подорожчали на 1,57% до $79,53 за барель.

До теми: Чому нафта дорожчатиме надалі і що нам із цього

Протягом тижня ціна WTI піднімалася до семирічного максимуму, тоді як Brent торкнулася піку трьох років у $83,47 за барель.

«Ціни на нафту виросли після того, як міністерство енергетики США повідомило, що у нього немає планів використовувати стратегічні запаси нафти для стримування зростання цін», — написав аналітик Commonwealth Bank Вівек Дар.

Ріст ціни на нафту також був викликаний стрибком цін на газ, що спонукає компанії до переходу на нафту для виробництва електроенергії, а також рішенням Організації країн-експортерів нафти та її союзників, включаючи Росію, дотримуватися планів нарощування видобутку нафти тільки на 400 тис барелів на добу у листопаді.

Читайте також: Ціна на газ в Європі різко впала до $1 тисячі

Коментарі - 1

+
+15
yurikiev
yurikiev
8 жовтня 2021, 14:00
#
Пнятненько — до ноября накрутят еще процентов 100−200, а потом все рухнет к 80 баксам за баррель и к 300 баксам за 1000 кубов — и все будут счастливы
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися